MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΌΛΗ

Καλοκαίρι στην Αθήνα: 4 cafe-bar της πόλης που θυμίζουν… νησί

Αυτά είναι τα σημεία στην πόλη μας που μας κάνουν να ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε στην πρωτεύουσα το καλοκαίρι.

φωτογραφία: Scherzo Summer Lounge
φωτογραφία: Scherzo Summer Lounge
author-image Τατιάνα Γεωργακοπούλου

Αυτό το καλοκαίρι επιλέξατε/ξεμείνατε στην Αθήνα και σας λείπει κάτι από νησί; Μην ανησυχείτε καθόλου! Εμείς συγκεντρώσαμε τα τέσσερα πιο όμορφα και καλοκαιρινά μπαράκια και cafe της πόλης, που είναι κατάλληλα για κάθε ώρα της ημέρας και θα σας χαρίσουν σίγουρα αυτό το “διάλειμμα” από την Αθήνα, που τόσο χρειαζόμαστε τον Αύγουστο.

Scherzo Summer Lounge
Φωτογραφία: Scherzo Summer Lounge

Φωτογραφία: Scherzo Summer Lounge

Ξεκινάμε από τα δυτικά της Αθήνας, και συγκεκριμένα στην Πετρούπολη, όπου εδώ και κάποιες δεκαετίες φιλοξενεί ίσως το πιο νησιώτικο cafe-bar, το Apolis και το Scherzo Summer Lounge. Για να είμαστε ακριβείς, πρόκειται για το ίδιο μαγαζί, που όμως χωρίζεται σε δύο χώρους. Τα πρωινά μπορείτε να πάτε για καφέ στο Apolis με θέα το “κυκλαδίτικο” Scherzo -και όλη την Αθήνα φυσικά, ενώ το βράδυ -μετά τις 21:00- μπορείτε να επισκεφτείτε το Scherzo, όπου με τα στενά σοκάκια και την κυκλαδίτικη αισθητική του θα σας ταξιδέψει σίγουρα στα αγαπημένα σας Κυκλαδίτικα νησιά.
Apolis-Scherzo Summer Lounge, Ηπείρου 82, Πετρούπολη

Madeira Cafe & Bar

Φωτογραφία: Madeira Cafe Bar

Έχοντας πάρει το όνομα του από την περιοχή Madeira της Πορτογαλίας, αυτό το cafe-bar στο Νέο Ηράκλειο είναι ο,τι πιο κοντινό θα βρείτε σε νησί στα βόρεια της πρωτεύουσας. Η αισθητική του άκρως κυκλαδίτικη, με λευκούς, ασβεστωμένους τοίχους, ψάθινα σκαμπό και λευκά/μπλε καθίσματα, και το κυριότερο: “πράσινο” παντού. Το πρωί σερβίρει καφέ και γευστικά σνακ, ενώ για το βράδυ οι επιλογές είναι επίσης πολλές, αφού φημίζεται για τα καταπληκτικά κοκτέιλ του.
Madeira, Πεύκων 1, Νέο Ηράκλειο

Nazaré Surf Bar

Επόμενη στάση ο Πειραιάς και συγκεκριμένα τα στενά της Μαρίνας Ζέας -κατεξοχήν αγαπημένο μας στέκι για τα βράδια του καλοκαιριού, όπου “γεννήθηκε” μόλις πριν ένα μήνα το Nazaré, που όπως δηλώνει και το όνομα του είναι… surf bar! Μπορεί για surfing να μην πάμε, αλλά το ολοκαίνουριο Nazaré το έχουμε ήδη επισκεφτεί και το προτείνουμε δίχως δεύτερη σκέψη. Το design (που περιλαμβάνει bamboo λεπτομέρειες και φυσικά μία σανίδα του surf) σε ταξιδεύει στα πιο εξωτικά νησιά του κόσμου, ενώ τα άκρως καλοκαιρινά tiki cocktails τους απογειώνουν ακόμα περισσότερο την “νησιώτικη” εμπειρία.
Nazaré Surf Bar, Μαρίνα Ζέας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜπυρίτσα και καλή παρέα σε έξι μπυραρίες στην Αθήνα12.09.2018

Bolivar Beach Bar

Φυσικά από αυτή τη λίστα δεν γίνεται να λείπει το Bolivar, σημείο αναφοράς για τη βραδινή -και όχι μόνο- ζωή στην παραλιακή. Τοποθετημένο κυριολεκτικά πάνω στην θάλασσα, και συγκεκριμένα στην «Ακτή του Ήλιου», μια παραλία με λευκή άμμο και ψιλό βότσαλο, το Bolivar Beach Bar αποτελεί σίγουρα μία -αναγκαία- ανάσα από την πόλη. Ο ήλιος, η άμμος, οι φοίνικες και τα γαλάζια νερά, σε συνδυασμό με την άκρως καλοκαιρινή διακόσμηση κάνουν το Bolivar τον ιδανικό προορισμό για μπάνιο στην θάλασσα και καφέ, ή κοκτέιλ με φόντο το ηλιοβασίλεμα.
Bolivar, Λεωφ. Ποσειδώνος, Άλιμος

Περισσότερα από Going Out
VIMA_WEB3b