MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
01
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
 • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  ΦΕΣΤΙΒΑΛ

  Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου: Βραδιές γεμάτες μουσική με ελεύθερη είσοδο

  Το Rhodes & South Aegean International Jazz Festival έρχεται για τρίτη χρονιά, στο Παλάτι Ιπποτών της Ρόδου, για μουσικές βραδιές γεμάτες μαγεία, με κορυφαίες συμμετοχές της διεθνούς τζαζ σκηνής.

  Rhodes & South Aegean International Jazz Festival
  Monopoli Team

  Για τρίτη χρονιά το νησί των Ιπποτών θα πλημμυρίσει από τζαζ μελωδίες, στο πλαίσιο του Rhodes South Aegean International Jazz Festival, της μεγάλης γιορτής που αποδεικνύει ότι η μουσική μόνο να ενώσει μπορεί τους ανθρώπους. Πρωτεργάτης αυτής της πρωτοβουλίας και καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ είναι ο Δημήτρης Βασιλάκης, διεθνούς φήμης σαξοφωνίστας, συνθέτης και εκπαιδευτικός ερευνητής.

  Ο διεθνής χαρακτήρας του φεστιβάλ αποτυπώνεται από τις συμμετοχές Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, καθώς και από την αγαστή συνεργασία με τα αδερφοποιημένα με το φεστιβάλ Bodrum & Ankara Jazz Festivals που πραγματοποιούνται στην Τουρκία. Μια ενέργεια που αποδεικνύει πως μια οικουμενική παγκόσμια μουσική γλώσσα, όπως η τζαζ, μπορεί να συμβάλλει στη φιλία, τη συνεργασία και την ενδυνάμωση των σχέσεων των λαών καθώς-ειδικά με τους γείτονές μας-είναι σημαντικό να δημιουργούμε μαζί σε πεδία της τέχνης και του πολιτισμού που μας ενώνουν.

  Λίγα λόγια για την ιστορία του φεστιβάλ

  Το Rhodes & South Aegean International Jazz Festival έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του το 2015,με ελληνικές και διεθνείς συμμετοχές. Τρία χρόνια αργότερα, το 2018 η Τζαζ Δημοκρατία ΑΜΚΕ, Πρόεδρος και ιδρυτής της οποίας είναι ο Δημήτρης Βασιλάκης, οργάνωσε με μεγάλη επιτυχία στην Νέα Υόρκη, έπειτα από πρόσκληση της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στον ΟΗΕ, το διεθνές «Jazz Democracy forumat the UnitedNations».

  Ένα μεγάλο διεθνές forum με κορυφαίες συμμετοχές της διεθνούς σκηνής της τζαζ, αλλά και με ανθρώπους του πνεύματος, της επιστήμης και της τέχνης, υπό την αιγίδα των υπουργείων Εξωτερικών, Πολιτισμού, Τουρισμού, ΕΟΤ και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, το οποίο οδήγησε στην πολυθεματική και πολυπολιτισμική αναβάθμιση του Rhodes & South Aegean International Jazz Festival. Ακολούθησαν πολύ επιτυχημένες διοργανώσεις στο νησί της Ρόδου, με διεθνή προβολή και κορύφωση την αδερφοποίηση, το2019, με το Bodrum & Ankara Jazz Festival.

  Η φετινή διοργάνωση

  Στόχος της φετινής διοργάνωσης, που έχει ελεύθερη είσοδο για το κοινό, είναι να φιλοξενήσει αναγνωρισμένης αξίας μουσικούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και να δώσει βήμα σε νέα ταλέντα από τη Ρόδο και το Αιγαίο. Μέσω του δικτύου του φεστιβάλ, δε, και των πολλών παράλληλων δράσεων θα δοθεί η δυνατότητα να προβληθεί το ερευνητικό έργο και η καλλιτεχνική δημιουργία των φοιτητών του Μουσικού τμήματος του ΕΚΠΑ, που ήδη αριθμεί πάνω από 30 μεταπτυχιακούς στον τομέα της τζαζ.

  Το πρόγραμμα

  30 Αυγούστου
  • Maria-Christina Harper – Georgina Jackson
   «Women in Jazz» (UK/Greece)
  • Evrim Demirel & Stanpolites (virtual presentation)
   (Τουρκία/Γερμανία/Ιταλία)
  • Human Touch (Ελλάδα)
  31 Αυγούστου
  • Espen Berg Trio with Dimitrios Vassilakis (Νορβηγία/Ελλάδα)
  • Jean Toussaint με τους Βασίλη Ποδαρά, Ντίνο Μάνο, Δημήτρη Βερδίνογλου (USA/Greece)
  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Μαρινέλλα και ο Μάριος Φραγκούλης για πρώτη φορά μαζί στο Ηρώδειο, για καλό σκοπό12.09.2018

  *Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον Δήμο Ρόδου/ ΔΟΠΑΡ, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την Τζαζ Δημοκρατία ΑΜΚΕ, υπό την αιγίδα του ΥΠΠΟΑ και του ΕΚΠΑ, αλλά και την υποστήριξη της Νορβηγικής Πρεσβείας και των εταιρειών AEGEAN και Blue Star Ferries.

  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
  30 και 31 Αυγούστου 2021
  Ελεύθερη είσοδος
  Βρείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ, καθώς και όλες τις παράλληλες δράσεις του στην επίσημη σελίδα του: https://www.rhodes-international-jazz-festival.com/
  Στο πλαίσιο της αδελφοποίησης με το φεστιβάλ της Τουρκίας, θα διεξαχθεί 1-11 Σεπτεμβρίου το διαδικτυακό Bodrum Jazz Festival: http://www.bodrumjazzfest.org/
  Περισσότερα από Φεστιβάλ
  VIMA_WEB3b