MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Τo Instagram “κατέβασε” την αφίσα της νέας ταινίας του Αλμοδόβαρ και προκάλεσε αντιδράσεις

Από πότε είναι χυδαίος ο θηλασμός; Το Instagram έκρινε ως “ακατάλληλη” την αφίσα της νέας ταινίας του Πέδρο Αλμοδόβαρ, προκαλώντας ξανά οργή και προβληματισμούς.

Φωτογραφία από την νέα ταινία του Αλμοδόβαρ "Παράλληλες Μητέρες"
Φωτογραφία από την νέα ταινία του Αλμοδόβαρ "Παράλληλες Μητέρες"
Monopoli Team

Η νέα ταινία του Αλμοδόβαρ, με τίτλο “Παράλληλες Μητέρες”, με πρωταγωνίστρια την Πενέλοπε Κρουζ, θα κάνει πρεμιέρα σε λιγότερο από ένα μήνα στο Φεστιβάλ της Βενετίας, και οι σινεφίλ ανυπομονούν για ακόμη μία ταινία του σκηνοθέτη για τη μητρότητα.

Είναι αλήθεια ότι ο Αλμοδόβαρ με τις πρωτοποριακές του ταινίες συνηθίζει να προκαλεί, να προβληματίζει και να εγείρει συζητήσεις κυρίως γύρω από την έννοια της γυναίκας. Αυτή τη φορά, όμως, οι αμφιλεγόμενες συζητήσεις ξεκίνησαν πριν καν κάνει πρεμιέρα η ταινία.

Αφορμή η αφίσα της ταινίας που ανέβηκε στο Ιnstagram και απεικονίζει μια θηλή που έχει θηλάσει και στάζει γάλα. Όπως πολύ εύκολα μπορεί να καταλάβει κανείς από τον τίτλο της ταινίας, το θέμα που πραγματεύεται ο Αλμοδόβαρ είναι η μητρότητα. Έτσι, μία εικόνα για τον θηλασμό είναι απολύτως ταιριαστή για το “Παράλληλες Μητέρες”.

Το Instagram δεν φάνηκε να συμμερίζεται αυτή την άποψη όμως. Με το που ανέβηκε η εικόνα, η πλατφόρμα αποφάσισε να την “κατεβάσει”, καθώς “παραβίαζε” τους όρους της πλατφόρμας”.

Φυσικά, οι αντιδράσεις ήταν πολλές και εύλογες. Από πότε ο θηλασμός αποτελεί σεξουαλική εικόνα; Και γιατί η θηλή μιας γυναίκας είναι τόσο προσβλητική, ώστε να αποτελεί “παράβαση” στα social media; Αυτά είναι ερωτήματα που το κίνημα #FreeTheNipple εδώ και χρόνια απαντά, χωρίς όμως να “πείθει” την πλατφόρμα.

“Θα έπρεπε να ντρέπεστε για τον εαυτό σας”, ήταν πάντως η απάντηση του δημιουργού του πόστερ Javier Jaen, που μετά τον σάλο ανέβασε ξανά την εικόνα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Javier Jaén (@javier_jaen)

Σε μια εποχή που μιλάμε για ελευθερία και ισότητα, η εικόνα του σώματος μίας γυναίκας και ο θηλασμός δεν θα έπρεπε να “σοκάρουν”, ούτε να θεωρούνται “χυδαία”.

Το σίγουρο είναι πάντως ότι ο Αλμοδόβαρ έκανε και πάλι το θαύμα του και εμείς ανυπομονούμε για όλα όσα θα θίξει στις “Παράλληλες Μητέρες”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚλιντ Ίστγουντ: Στα 91 του επιστρέφει με νέα ταινία και ετοιμάζεται για ρεκόρ στα Όσκαρ12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b