MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Παράλληλες Μητέρες: Πρεμιέρα για τη νέα ταινία του Αλμοδόβαρ με την Πενέλοπε Κρουζ, στο Φεστιβάλ Βενετίας

Η ταινία του Πέδρο Αλμοδόβαρ, Παράλληλες Μητέρες, με πρωταγωνίστρια την Πενέλοπε Κρουζ, θα ανοίξει το Φεστιβάλ κινηματογράφου της Βενετίας

Παράλληλες Μητέρες, Πέδρο Αλμοδόβαρ, Courtesy Venice Film Festival
Παράλληλες Μητέρες, Πέδρο Αλμοδόβαρ, Courtesy Venice Film Festival
Monopoli Team

Η νέα ταινία του Πέδρο Αλμοδόβαρ, με τίτλο “Παράλληλες Μητέρες” και πρωταγωνίστρια την Πενέλοπε Κρουζ, θα ανοίξει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

Η πολυαναμενόμενη ταινία του Αλμοδόβαρ, που γυρίστηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στην Βενετία την 1η Σεπτεμβρίου.

Η ταινία αποτελεί το reunion του Ισπανού σκηνοθέτη με την Πενέλοπε Κρουζ, με την οποία είχε συνεργαστεί πιο πρόσφατα στο «Πόνος και Δόξα», το 2019 με πρωταγωνιστή τον Αντόνιο Μπαντέρας.

Η τελευταία ταινία του Αλμοδόβαρ επικεντρώνεται σε τρεις μητέρες – τις οποίες ενσαρκώνουν οι Cruz, Aitana Sánchez Gijón και την Milena Smit. Συνεχίζει έτσι την ενασχόληση του με το κεφάλαιο “γυναίκα”, στρέφοντας αυτή τη φορά την προσοχή του σε “ατελείς” μητέρες, σε αντίθεση με τα προηγούμενα έργα του για τη μητρότητα, όπως τα «Όλα για τη Μητέρα μου» και «Πόνος και Δόξα».

“Η καριέρα μου ως σκηνοθέτης ξεκίνησε το 1983 στη Βενετία στο τμήμα Mezzogiorno Mezzanotte”, δήλωσε ο Almodóvar. “Τριάντα οκτώ χρόνια αργότερα, καλούμαι να ανοίξω το φεστιβάλ. Δεν μπορώ να εξηγήσω τη χαρά και την τιμή που νιώθω. Σημαίνει πολλά για μένα αλλά δεν θέλω να εφησυχάζομαι. Είμαι πολύ ευγνώμων για αυτήν την αναγνώριση και ελπίζω να το έργο μου να είναι αντάξιο των προσδοκιών”, πρόσθεσε.

Όπως ανακοινώθηκε τις προηγούμενες ημέρες από τους διοργανωτές του φεστιβάλ, εκτός από τις “Παράλληλες Μητέρες”, στη Βενετία θα δούμε και το “Dune”, το μεγάλου budget sci-fi έπος του Denis Villeneuve με πρωταγωνιστές τoν Timothée Chalamet και την Zendaya -μια από τις μεγαλύτερες και πιο αναμενόμενες ταινίες του φεστιβάλ, το οποίο όμως θα είναι εκτός διαγωνισμού. Ανακοινώθηκε επίσης το «Halloween Kills» του Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν, με πρωταγωνίστρια τη Τζέιμι Λι Κέρτις.

Το 78ο Φεστιβάλ της Βενετίας θα διεξαχθεί από τη 1η έως την 11η Σεπτεμβρίου.

Πηγή: Variety

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b