MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Φωτιά στην Εύβοια: Το συγκλονιστικό στιγμιότυπο της 81χρονης πρωτοσέλιδo στις μεγαλύτερες εφημερίδες του κόσμου

Η συγκλονιστική φωτογραφία του Κωνσταντίνου Τσακαλίδη κάνει τον γύρο του κόσμου στα πρωτοσέλιδα του διεθνούς Τύπου.

Photographer/Credits: Konstantinos Tsakalidis/Bloomberg via Getty Images
Photographer/Credits: Konstantinos Tsakalidis/Bloomberg via Getty Images
Monopoli Team

Εδώ και 8 ημέρες, η Βόρεια Εύβοια φλέγεται ασταμάτητα, πάνω από 400.000 στρέμματα γης έχουν καεί ολοσχερώς στο νησί, ενώ χιλιάδες συμπολίτες μας είδαν τις περιουσίες τους να χάνονται -και η καταστροφή ακόμα συνεχίζεται.

Ο φωτογράφος Κωνσταντίνος Τσακαλίδης βρέθηκε στις Γούβες της Εύβοιας για να απαθανατίσει τις καταστροφικές πυρκαγιές. Εκεί ήταν που φωτογράφισε την βουβή κραυγή μίας 81χρονης γυναίκας που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το φλεγόμενο σπίτι της.

Η γυναίκα αυτή δεν άργησε να γίνει “σύμβολο” για όλα όσα περνούν οι πυρόπληκτοι αυτή τη στιγμή, και όπως είναι λογικό έγινε viral στα social media.

Έτσι, μερικές από τις μεγαλύτερες εφημερίδες του διεθνούς Τύπου -από την Guardian μέχρι την Daily Telegraph– επέλεξαν αυτή τη φωτογραφία, για να μεταφέρουν στο αναγνωστικό τους κοινό την καταστροφή που έχει υποστεί η χώρα μας, και η μαυροφορεμένη γυναίκα που κρατά σφιχτά το στήθος της μεταφέρει την τραγωδία της χώρα μας σε όλο τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟΗΕ και IPCC: Αναπόφευκτες οι συνέπειες της υπερθέρμανσης του πλανήτη – Η τελευταία ευκαιρία για αλλαγή12.09.2018

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b