MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Τουρκία: Η viral φωτογραφία – σύμβολο για τις καταστροφικές πυρκαγιές που πλήττουν την χώρα

Σε κλοιό πυρκαγιών βρίσκεται και η γειτονική μας χώρα και μία φωτογραφία που απαθανάτισε ένας τουρίστας έχει γίνει σύμβολο της καταστροφής που αφήνουν στο πέρασμά τους.

Monopoli Team

Η φωτογραφία – σύμβολο που έγινε viral

Η μουντή, από τους καπνούς, φωτογραφία απεικονίζει ένα αγοράκι με το κίτρινο σωσίβιό του, έτοιμο να βουτήξει στην θάλασσα, μέχρι την στιγμή που περνάει ένα πυροσβεστικό αεροπλάνο και του αποσπά την προσοχή. Το αεροπλάνο παλεύει με τις φλόγες που έχουν ζώσει τις παραλιακές ακτές. Μπορεί να μην βλέπουμε το πρόσωπο του παιδιού, όμως είμαστε σίγουροι πως σε αυτό κυριαρχεί η απορία. Μία απορία για όλες τις πυρκαγιές του κόσμου, ένα τεράστιο «γιατί» για τις εκτάσεις πρασίνου και τις ανθρώπινες ζωές που χάνονται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑDog’s Voice: Πώς θα βοηθήσουμε τα ζώα από τις πυρόπληκτες περιοχές12.09.2018

Πίσω από την φωτογραφία κρύβονται πολλά συναισθήματα, που φυσικά δεν αφορούν μόνο στην Τουρκία, καθώς κάθε χρόνο καταστροφικές πυρκαγιές απειλούν πολλές χώρες του κόσμου. Το κυρίαρχο συναίσθημα όλων είναι η οργή γι’ αυτήν την ανεξέλεγκτη κατάσταση που βιώνουμε κάθε χρόνο.

Ανάμεσα στα αγανακτισμένα σχόλια κάτω από τη φωτογραφία, που δημοσιεύτηκε στα social media, διαβάζουμε συγκεκριμένα από έναν χρήστη: “Είθε ο Αλλάχ να ρίξει φωτιά και να κάψει αυτούς που μετέτρεψαν τον παράδεισό μας σε κόλαση”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΥπουργείο Υγείας & Εθνικό Αστεροσκοπείο: Οδηγίες προφύλαξης των πολιτών από το νέφος της πυρκαγιάς12.09.2018

Η πύρινη λαίλαπα στην Τουρκία

Στην Τουρκία, περισσότερες από 180 πυρκαγιές έχουν αφήσει στο πέρασμα τους χιλιάδες “νεκρές” εκτάσεις πευκοδάσους αλλά και οκτώ ανθρώπινα θύματα. Την Τετάρτη 4 Αυγούστου η φωτιά πλησίασε απειλητικά σε ένα θερμοηλεκτρικό εργοστάσιο, καθώς οι διεθνείς πυροσβεστικές ομάδες χρησιμοποιούσαν ελικόπτερα και κανόνια νερού, σκάβοντας χαρακώματα για να επιβραδύνουν την εξάπλωση της φωτιάς.

Την ίδια στιγμή ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Τούρκος πρόεδρος, έχει βρεθεί περικυκλωμένος από ένα μεγάλο κύμα οργής των πολιτών της χώρας για την αναποτελεσματική και αργοπορημένη αντίδρασή του στις πυρκαγιές, που κατέκαιγαν για οκτώ μέρες τα πάντα στο πέρασμά τους αφήνοντας πίσω τους και θύματα.

Η φωτογραφία:
Photo Credits: Mishka Bochkaryov

Photo Credits: Mishka Bochkaryov

Ας ευχηθούμε αυτός ο εφιάλτης που πλήττει τόσο τη γειτονική Τουρκία όσο και τη χώρα μας – και όχι μόνο – να λάβει σύντομα ένα τέλος.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b