MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Dog’s Voice: Πώς θα βοηθήσουμε τα ζώα από τις πυρόπληκτες περιοχές

Το Dogs’ Voice μάς υπενθυμίζει όλους τους τρόπους που μπορούμε να βοηθήσουμε τους τετράποδους φίλους μας που επλήγησαν από τις φωτιές που κατακαίνε αυτές τις μέρες την χώρα.

Monopoli Team

Μέσα στις δύσκολες στιγμές που βιώνουν όσοι επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές των τελευταίων ημερών, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Dog’s Voice, που στηρίζει το έργο 112 φιλοζωικών οργανώσεων σε όλη την Ελλάδα, διαθέτοντας το μεγαλύτερο δίκτυο προώθησης αδέσποτων σκύλων σε υπεύθυνες υιοθεσίες, ενεργοποιεί έναν μηχανισμό φιλοξενίας και αναζήτησης για τα πυρόπληκτα ζώα.

Συγκεκριμένα, ενεργοποίησε μία πλατφόρμα αναζήτησης ενδιαφερόμενων για φιλοξενία πυρόπληκτων ζώων και μία πλατφόρμα επανένωσης για όσους έχασαν τα ζώα τους στις πληγείσες περιοχές.

Για να καταχωρηθεί ένα ζώο στην εξαιρετικά χρήσιμη πλατφόρμα χρειάζεται μία φωτογραφία του, το τηλέφωνο επικοινωνίας, μία περιγραφή και η αποστολή των στοιχείων στο [email protected].

Στην πλατφόρμα μπορούν να δηλώσουν μόνο όσοι διαμένουν στο νομό Αττικής και έχουν την δυνατότητα να φιλοξενήσουν για τουλάχιστον μία εβδομάδα έναν τετράποδο φίλο. Η προσωρινή φιλοξενία των άτυχων αυτών ζώων είναι κάτι πολύ σημαντικό, όπως δηλώνουν οι εθελοντές του οργανισμού, καθώς στο πλαίσιο αυτής μπορεί να πραγματοποιηθεί κάποια υιοθεσία ή η πολυπόθητη επανένωση με τον κηδεμόνα του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΥπουργείο Υγείας & Εθνικό Αστεροσκοπείο: Οδηγίες προφύλαξης των πολιτών από το νέφος της πυρκαγιάς12.09.2018

Ο μηχανισμός διαχείρισης κρίσεων για ζώα συντροφιάς
    1. Ομάδες εθελοντών πεδίου που κάνουν περισυλλογή τραυματισμένων ζώων τα μεταφέρουν σε κτηνιατρικούς σταθμούς του μηχανισμού για παροχή πρώτων βοηθειών και καταγραφή.
    2. Σε κάθε σταθμό υπάρχουν εθελοντές που ασχολούνται μόνο με την καταγραφή των ζώων (φωτογραφίες, ιστορικό και αξιολόγηση κτηνιάτρου) και ενημερώνουν την ομάδα διαχείρισης σχετικά, προκειμένου να στείλουν τα ζώα σε κατάλληλα σπίτια φιλοξενίας.
    3. Εθελοντές μεταφοράς παίρνουν ζώα μόνο εφόσον έχουν περάσει από κτηνιατρικό έλεγχο και καταγραφή και τα μεταφέρουν στις φιλοξενίες τους.
    4. Συλλογή τροφών και φαρμάκων γίνεται στους κτηνιατρικούς σταθμούς για να υπάρχει σωστή διοχέτευση στους εθελοντές και καταγραφή.
    5.  Τα ζώα κατόπιν μεταφέρονται σε ασφαλείς φιλοξενίες στην Αττική. Η πλατφόρμα έχει ανοίξει ήδη.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠυρκαγιά στην Αχαΐα: Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η φωτογραφία πυροσβέστη που δίνει νερό σε χελώνα12.09.2018

Οι κτηνιατρικοί σταθμοί που έχουν οριστικοποιηθεί είναι οι εξής:
  1. Σταθμός της Εθελοντικής Δράσης Κτηνιάτρων Ελλάδος (Ε.Δ.Κ.Ε.) που θα λειτουργήσει στο Ολυμπιακό Χωριό (Θρακομακεδόνες) από αύριο 5/8/21 στη Μαρίας Καλπακίου και Χρήστου Αγγουράκη γωνία(ισόγειο κατάστημα).
  2. Σταθμός στο Πολυδένδρι στο κτηνιατρείο του Παναγιώτη Ξυραφά, Λεωφόρος Ειρήνης τηλέφωνο 2295053680
  3. Σταθμός στις Αχαρνές στο κτηνιατρείου του Αλέξανδρου Προκοπίου, οδός Θρακομακεδόνων αρ. 210.

View this post on Instagram

A post shared by Dogs' Voice (@dogsvoice)

Σημειώνεται ότι και στους τρεις σταθμούς θα υπάρχουν εκπρόσωποι της Dogs’ Voice για να συντονίζουν την καταγραφή των ζώων με καρτέλες υγείας, φωτογραφίες και ιστορικό που προσκομίσθηκαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠυρκαγιά στην Αχαΐα: Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η φωτογραφία πυροσβέστη που δίνει νερό σε χελώνα12.09.2018

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b