MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Lollapalooza: Το μουσικό φεστιβάλ ακυρώνει τη συναυλία του DaBaby μετά τα ομοφοβικά σχόλιά του

Το Lollapalooza που κάθε χρόνο “ξεσηκώνει” το Σικάγο, ανακοίνωσε μία αλλαγή στο πρόγραμμά του, την ακύρωση της συναυλίας του ράπερ DaBaby, μετά από τον σάλο που δημιουργήθηκε με τα ομοφοβικά σχόλιά του κατά τη διάρκεια εμφάνισής του στη Φλόριντα.

DaBaby. Photo Credits: Interscope Records
DaBaby. Photo Credits: Interscope Records
Monopoli Team

Όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι του φεστιβάλ σε ανακοίνωσή τους, «το φεστιβάλ βασίζεται στην ποικιλομορφία, τον μη αποκλεισμό, τον σεβασμό και την αγάπη. Σκεπτόμενοι αυτά, ο DaBaby δεν θα εμφανιστεί τελικά στο Grant Park σήμερα το βράδυ».

Αυτή ήταν η ανακοίνωση του Lollapalooza, το οποίο ακύρωσε την συναυλία του νεαρού ράπερ μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσαν τα ομοφοβικά σχόλια που έκανε την προηγούμενη εβδομάδα, κατά τη διάρκεια εμφάνισής του στη Φλόριντα, που προσέβαλλαν τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα και τους ανθρώπους με HΙV και AIDS.

Συγκεκριμένα είχε πει: «Αν δεν ήρθατε σήμερα εδώ με HIV, AIDS ή όποια από τις θανάσιμες σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες που θα σε κάνουν να πεθάνεις σε 2-3 εβδομάδες, σηκώστε τα κινητά σας με τον φακό αναμμένο».

Τα σχόλιά του εξόργισαν όχι μόνο το κοινό αλλά και άλλους γνωστούς τραγουδιστές που είχαν μάλιστα συνεργαστεί μαζί του, όπως η Μαντόνα, η Ντούα Λίπα, η Ντέμι Λοβάτο και ο Έλτον Τζον, ο οποίος προχώρησε σε κάποιες – σχετικές με το θέμα – αναρτήσεις στους προσωπικούς του λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠυθαγόρας Ελευθεριάδης: Σκεφτόμουν πως αν με διώξουν από τη δουλειά γιατί έγραψα για την ομοφυλοφιλία, τότε καλά έκανα12.09.2018

Η θέση του Έλτον Τζον και η ευκαιρία για να ξεκαθαρίσει κάποιους «μύθους»

Ο γνωστός τραγουδιστής και ιδρυτής του Elton John AIDS Foundation σε ανάρτησή του τόνισε πως τέτοιες απόψεις «τροφοδοτούν το στίγμα και τις διακρίσεις. Ο HIV έχει προσβάλλει περισσότερους από 70 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως. Άνδρες, γυναίκες, παιδιά και τους πιο ευάλωτους ανθρώπους στις κοινότητές μας».

«Στην Αμερική, ένας μαύρος ομοφυλόφιλος άνδρας έχει 50% πιθανότητες να κολλήσει HIV. Το στίγμα και η ντροπή γύρω από τον HIV και την ομοφυλοφιλία είναι μια τεράστια κινητήρια δύναμη αυτής της ευαλωτότητας» πρόσθεσε, δίνοντας έμφαση στο λυπηρό αποτέλεσμα που μπορεί να έχει η παραπληροφόρηση και η απουσία ευαισθητοποίησης σε τέτοια, τόσο σοβαρά θέματα.

Ακόμη ξεκαθάρισε πως όσοι έχουν HIV μπορούν να ζήσουν μια μακρά και υγιή ζωή. Όπως πληροφόρησε το κοινό του, η θεραπεία είναι πλέον τόσο προχωρημένη, που με ένα χάπι, ο HIV μπορεί να γίνει μη ανιχνεύσιμος στο σώμα, ώστε να μην μεταφέρεται σε άλλα άτομα.

“Οι ομοφοβικοί και ψευδείς μύθοι για τον HIV δεν έχουν θέση στην κοινωνία και τη βιομηχανία μας και ως μουσικοί, πρέπει να διαδώσουμε συμπόνια και αγάπη για τους πιο περιθωριοποιημένους ανθρώπους στις κοινότητές μας. Η δουλειά ενός μουσικού είναι να φέρνει κοντά τους ανθρώπους.», έκλεισε την ανάρτησή του στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα σε όσους επιλέγουν να πιστεύουν όσα ακούν και να μην πληροφορούνται σωστά και τεκμηριωμένα.

Η θέση της Μαντόνα

Η Μαντόνα μοιράστηκε επίσης το «μήνυμά» της προς τον DaBaby στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, δημοσιεύοντας ένα βίντεο με τα σχόλια του στον λογαριασμό της στο Instagram και γράφοντας: “Αν πρόκειται να κάνεις σχόλια μίσους προς την κοινότητα LGBTQ+ για τον ιό HIV/AIDS, τότε μάθε τα πραγματικά γεγονότα. Μετά από δεκαετίες σκληρής επιστημονικής έρευνας, πλέον υπάρχουν φάρμακα που σώζουν ζωές σε παιδιά που γεννιούνται με HIV, σε άτομα που προσβάλλονται από τον ιό μέσω μεταγγίσεων αίματος, βρώμικων βελόνων ή ανταλλαγής σωματικών υγρών. Αυτά τα νέα ARV’s μπορούν να κρατήσουν ένα άτομο με AIDS ζωντανό για το υπόλοιπο της ζωής του!! Δεν μεταδίδεται με το να στέκεσαι δίπλα σε κάποιον που το έχει.”

Ντέμι Λοβάτο και Ντούα Λίπα

Η Ντέμι Λοβάτο, η οποία ανακοίνωσε πρόσφατα πως αυτοπροσδιορίζεται ως non-binary, αναδημοσίευσε μια ανάρτηση του μακιγιέρ και ακτιβιστή Ματ Μπέρνσταϊν, που επισημαίνει τον κίνδυνο που κρύβουν τα σχόλια του DaBaby.

Η τραγουδίστρια Ντούα Λίπα, η οποία συνεργάστηκε με τον ράπερ σε ένα πρόσφατο remix του τραγουδιού της Levitating, τοποθετήθηκε με κάποιες ιστορίες της στο Instagram, εμφανώς έκπληκτη και τρομοκρατημένη με τα σχόλια του πρώην συνεργάτη της. «Πραγματικά δεν τον αναγνωρίζω ως το άτομο με το οποίο συνεργάστηκα. Ξέρω ότι οι θαυμαστές μου γνωρίζουν πού βρίσκεται η καρδιά μου και ότι στέκομαι 100% δίπλα στην κοινότητα LGBTQ. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι για να καταπολεμήσουμε το στίγμα και την άγνοια γύρω από τον ιό HIV/AIDS».

Πηγή: CNN

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚερτ Κομπέιν: Το σπίτι όπου μεγάλωσε μπαίνει στο αρχείο πολιτιστικής κληρονομιάς της Ουάσινγκτον12.09.2018

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b