MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Τζόι Τζόρντισον: Έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός ντράμερ και ιδρυτικό μέλος των Slipknot

Στα 46 μόλις χρόνια του χάθηκε, ήρεμος στον ύπνο του, ο χαρισματικός και εξαιρετικά ταλαντούχος ντράμερ Τζόι Τζόρντισον, που ήταν για χρόνια στην μπάντα Slipknot, σκορπίζοντας τη θλίψη στην σκηνή της hard rock μουσικής.

Τζόι Τζόρντισον
Τζόι Τζόρντισον
Monopoli Team

Ένα κλίμα θλίψης κυριαρχεί στον χώρο της hard rock μουσικής μετά την ανακοίνωση του θανάτου του Τζόι Τζόρντισον, του θρυλικού και χαρισματικού ντράμερ που γνωρίσαμε από τους Slipknot και αγαπήσαμε για την μαγεία που δημιουργουσε κάθε φορά που έπαιζε ντραμς.

Την είδηση του πρόωρου θανάτου του, σε ηλικία μόλις 46 ετών, επιβεβαίωσε η οικογένειά του με μία λιτή, αλλά σπαρακτική ανακοίνωση που συγκεκριμένα έλεγε: «Συντετριμμένοι μοιραζόμαστε μαζί σας τα νέα πως ο Τζόι Τζόρντισον, δημιουργικός ντράμερ, μουσικός και καλλιτέχνης, πέθανε ειρηνικά στον ύπνο του στις 26 Ιουλίου 2021. Ήταν 46 ετών. Όσοι τον ήξεραν, αντιλαμβάνονταν την ευφυία και την αντίληψή του, την ευγενική του προσωπικότητα, τη μεγάλη του καρδιά και την αγάπη του για οτιδήποτε είχε να κάνει με την μουσική και την οικογένεια. Η οικογένεια του Τζόι ζητάει από τους φίλους, δημοσιογράφους και θαυμαστές του να δείξουν κατανόηση τη θέλησή μας για ιδιωτικότητα και ηρεμία σε αυτές τις απίστευτα δύσκολες ώρες».

Η αιτία του θανάτου του δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα και η θλίψη των θαυμαστών του είναι αναμφισβήτητα μεγάλη. Ο γνωστός για το πηγαίο ταλέντο του ντράμερ αγαπήθηκε πολύ από το κοινό της hard rock μουσικής και κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει τις μουσικές  του ικανότητες.

Οι Slipknot και η αποχώρησή του

Το 1995 τον γνωρίσαμε μέσα από την μπάντα Slipknot, αλλά δεν άργησε να ξεχωρίσει και να αρχίσουν όλοι να μιλούν για τον νέο ντράμερ – ‘σίφουνα’ με τις μοναδικές, γρήγορες και άρτιες τεχνικές. Ο Τζόι αποτέλεσε έναν από τους πιο σημαντικούς λόγους της καθιέρωσης των Slipknot στο μουσικό στερέωμα και σίγουρα ευθύνεται για την τόσο γρήγορη δημοφιλία της μπάντας, καθώς συγκέντρωνε μεγάλο κύμα θαυμασμού στο όνομά του.

Το 2013 μάθαμε πως αποχώρησε από την μπάντα, στην οποία είχε τόσα χρόνια αφιερώσει την καριέρα του. Ύστερα μαθεύτηκε πως η αποχώρησή του δεν ήταν οικειοθελής, αλλά τον απέλυσαν, με τον ίδιο να ανακοινώνει πως έπασχε από εγκάρσια μυελίτιδα και αυτός ήταν ο λόγος.

Μετά από αυτόν τον κύκλο που μάλλον έκλεισε άδοξα, ο Τζόι Τζόρντισον ίδρυσε ένα δικό του σχήμα, τους Scar the Martyr και την μπάντα των Sinsaenum.

Στο παρακάτων βίντεο υπάρχουν 10 στιγμές που οι ικανότητές του εκστασίασαν το κοινό και επιβεβαιώνουν τον λόγο που ο Τζόι ήταν και θα είναι ένας από τους πιο θρυλικούς ντράμερ που άφησαν εποχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«O Μπάμπης ο Φλου»: Το μυστήριο γύρω από το πιο γνωστό κομμάτι του Παύλου Σιδηρόπουλου12.09.2018

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b