MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΕΜΙΕΡΕΣ

Οι ταινίες της εβδομάδας: Το ανεξάρτητο «First Cow» είναι η ιστορία της Αμερικής

Οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα στις αίθουσες την Πέμπτη 22 Ιουλίου με μια ματιά.

author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

First Cow (4/5*)

Το 2020 η ταινία που ανταγωνίστηκε στα ίσα το «Nomadland» της Κλόι Ζάο στις διάφορες ενώσεις κριτικών ήταν το «First Cow» της Κέλι Ράιχαρντ, που μάλιστα δεν ήταν λίγοι εκείνοι που στοιχημάτιζαν την ισχυρή παρουσία του στα επικείμενα όσκαρ. Τελικά κάτι τέτοιο δεν συνέβη και το ιδιότυπο δράμα εποχής με θέμα το χτίσιμο της Αμερικής μέσα από την κατάκτηση της Άγριας Δύσης περιορίστηκε στην απήχηση του στους κύκλους της κριτικής, με τους νεοϋορκέζους κριτικούς κινηματογράφου να την αναδεικνύουν ως την κορυφαία ταινία της χρονιάς.

Η αλήθεια είναι ότι το φιλμ δεν είναι και τόσο φιλικό ως προς τον μέσο θεατή, κάτι που σε μεγάλο βαθμό ισχύει και με το έργο της Ζάο (που παρά την οσκαρική νίκη του δεν άγγιξε αρκετούς Έλληνες θεατές) όμως αποτελεί ένα καλλιτεχνικό και εικαστικό επίτευγμα. Το «First cow» είναι μια πολυσύνθετη τοιχογραφία με «γεμάτο» ιστορικό υπόβαθρο και μια διεισδυτική πολιτική ματιά που μιλά για την γέννηση του καπιταλισμού στην αμερικανική ήπειρο. Με έναν ανυπέρβλητο μαγικό ρεαλισμό η Ράιχαρντ κατασκευάζει ένα υποβλητικό έργο που θυμίζει τα μεγάλα έπη της αμερικανικής κινηματογραφίας.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Ο Κατάσκοπος του Ψυχρού πολέμου (2/5*)

Αναγκαστικά τα υπόλοιπα νέα φιλμ μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα. Οι φαν της κατασκοπίας θα περάσουν ένα ευχάριστο δίωρο με τον «Κατάσκοπο του Ψυχρού πολέμου» τον οποίο υποδύεται ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Μια φορά και έναν καιρό (2/5*)

Οι λάτρεις της φαντασίας ίσως να νιώσουν άβολα με το περισσότερο δραματικό από όσο θα έπρεπε «Μια φορά και έναν καιρό» που έχει για πρωταγωνίστρια την Ατζελίνα Τζολί.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Κανένας (2,5/5*)

Οι θιασώτες της δράσης θα μείνουν απόλυτα ικανοποιημένοι με τον καταιγιστικό ρυθμό του «Κανένα» που έχει ως ατού τον πρωταγωνιστή του «Better call Saul» Μπομπ Όντενκερκ.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Η αναζήτηση της Λώρα Ντουράντ (2,5/5*)

Η ελληνική πρόταση έρχεται από το σπαρταριστό road movie «Η αναζήτηση της Λώρα Ντουράντ» που έχει πρωταγωνιστές τους Μάκη Παπαδημητρίου και Μιχάλη Σαράντη σε ρόλους ρεμαλιών που βάζουν στόχο της ζωής του να εντοπίσουν τα ίχνη της αγαπημένης τους πορνοστάρ!
Κριτική και αίθουσες προβολής

Επανεκδόσεις

Στις επανεκδόσεις της εβδομάδας επιβλητική και αγέρωχη στέκει η «Καζαμπλάνκα» του Μάικλ Κέρτιζ με το αξεπέραστο δίδυμο Χάμφρι Μπόγκαρτ- Ίνγκριντ Μπέργκμαν να παλεύουν με το ερωτικό παρελθόν τους στην εξωτική πόλη του Μαρόκο καταμεσής του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ ο Κλουζό-Πίτερ Σέλερς βρίσκεται ξανά απέναντι στο Ροζ Πάνθηρα με το «Λαγωνικό 24 καρατίων» και ο Νιλ Τζόρνταν προσφέρει στη νέα γενιά ένα από τα πιο καλά φυλαγμένα μυστικά των 90ς στο «Παιχνίδι των λυγμών».

Περισσότερα από Οι ταινίες της εβδομάδας
VIMA_WEB3b