MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
10
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εκδηλώσεις, ταινίες, εκθέσεις: 17 προτάσεις για την εβδομάδα 12-18 Ιουλίου

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε μερικές από τις πιο αξιόλογες εκδηλώσεις που αφορούν τα εικαστικά και τον κινηματογράφο και μπορείτε να παρακολουθήσετε την εβδομάδα 12-18 Ιουλίου.

Monopoli Team

1. «Αυτό Που Μας Ενώνει»: Athens Pride Week 2021

Από το 2005 το Athens Pride αποτελεί τη μεγαλύτερη γιορτή ορατότητας της LGBTQI+ κοινότητας και δυναμικής διεκδίκησης των δικαιωμάτων της. Με δεδομένη τη δύσκολη και ασαφή κατάσταση που ζούμε, το φετινό Athens Pride θα γεμίσει ολόκληρο το καλοκαίρι του 2021, σηματοδοτώντας την έναρξή του με μια δυναμική εβδομάδα εκδηλώσεων, 18-25 Ιουλίου, με τις περισσότερες δράσεις να πραγματοποιούνται στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
18-25 Ιουλίου
https://athenspride.eu/

2. Προβολές σε θερινά σινεμά: Athens Open Air Film Festival

Το Athens Open Air Film Festival, ο δημοφιλής καλοκαιρινός κινηματογραφικός θεσμός της Αθήνας επιστρέφει, 14 Ιουνίου με 20 Αυγούστου, με πλούσιο πρόγραμμα κινηματογραφικών προβολών και ελεύθερη είσοδο. Παρακολουθήστε τη Δευτέρα 12 Ιουλίου, στις 21:30, την ταινία «Fargo» των Τζόελ και Ίθαν Κοέν, στο Σινέ Φλερύ (Σκίπη 5 – 7, Καλλιθέα). Ακολουθεί την Τετάρτη 14 Ιουλίου, στις 21:30, «Ο Εφημέριος» του Ζαν-Πιέρ Μελβίλ, στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο (Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας 22, Αθήνα).
Η είσοδος είναι ελεύθερη και θα πραγματοποιείται με ηλεκτρονική προκράτηση δελτίων εισόδου.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

3. Προβολές σε θερινά σινεμά: City Drive-in στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος

Η ομάδα του Cinema Alive μας καλωσορίζει στον καινούργιο χώρο του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (Πειραιώς 254 – υπαίθριος χώρος όπισθεν του Ελληνικού Κόσμου) . Ετοιμαστείτε για την μεγαλύτερη οθόνη υπαίθριου σινεμά στην Ελλάδα, δροσερά cocktails, θεματικές βραδιές και πολλές εκπλήξεις, τηρώντας  όπως πάντα όλες τις προδιαγραφές ασφάλειας. Δευτέρα 12/7, 21:30, «The Conjuring». Τετάρτη 14/7, 21:30, «Sin City». Σάββατο 17/7, 21:15 «Joker» και 23:30 «Terminator». Κυριακή 18/7, 21:15 «Frozen», 22:45 «Mad Max Fury Road».
Εισιτήριο: 12€-14€/η ταινία. Προπώληση: viva.gr και citydrivein.gr.
Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος, Πειραιώς 254 (υπαίθριος χώρος όπισθεν του Ελληνικού Κόσμου). 

4. Προβολές σε θερινά σινεμά: Open Air Film Festival Stroggylo

O Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Αγίου Δημητρίου συνεχίζει για 4η σεζόν το Φεστιβάλ ταινιών Open Air Film Festival Stroggylo, στο Αίθριο του σχολικού συγκροτήματος Στρογγυλό. Στο φετινό κινηματογραφικό ταξίδι περιλαμβάνονται 57 μεγάλου μήκους ταινίες που ξεχώρισαν και αγαπήθηκαν από το σινεφίλ κοινό, έχοντας τις υπογραφές αγαπημένων σκηνοθετών, γνωστών πρωταγωνιστών με συγκλονιστικές ιστορίες. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα Ιουλίου-Αυγούστου εδώ.
1 Ιουλίου – 26 Αυγούστου
Αίθριο του σχολικού συγκροτήματος Στρογγυλό, Στρατάρχου Αλ. Παπάγου 23, Άγιος Δημήτριος Αττικής. https://www.facebook.com/OAFFSTROGGYLO/

5. Προβολές σε θερινά σινεμά: Το Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει στο Χαλάνδρι

Δεκατρείς βραβευμένες ταινίες από το ελληνικό πρόγραμμα του φετινού, 43ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας (https://dramafilmfestival.gr/) παρουσιάζει το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2021 – Νύχτες Αλληλεγγύης, με ελεύθερη είσοδο, στο θερινό σινεμά Αθηνά, την Τρίτη 13 και την Τετάρτη 14 Ιουλίου, από τις 9 έως τις 11 το βράδυ. Στο πλαίσιο του προγράμματος προβολών θα γίνει ανοιχτή συζήτηση με βραβευμένους για τις δημιουργίες τους σκηνοθέτες. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Τρίτη 13/7 και Τετάρτη 14/7, 21:00 – 23:00
Ελεύθερη είσοδος με την προσέλευση στον κινηματογράφο Αθηνά.
Κινηματογράφος Αθηνά, Σολωμού 18, Πλατεία Χαλανδρίου

6. 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου: Διήμερο πρόγραμμα προβολών στο Αίθριο του Ινστιτούτου Γκαίτε

Το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου ξεκινά τη σειρά των καλοκαιρινών του δράσεων με ένα διήμερο πρόγραμμα προβολών ως προέκταση της συνεργασίας του Φεστιβάλ με την ταινιοθήκη Cimatheque – Alternative Film Centre του Καΐρου στο πλαίσιο του εργαστηρίου «Περιφερειακή όραση» με την υποστήριξη του Goethe-Institut Athen. Την προβολή θα προλογίσει – με ένα προβιντεοσκοπημένο μήνυμα – ο Tamer El Said. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.
Τρίτη 13/7 και Τετάρτη 14/7, 21:00
Είσοδος ελεύθερη κατόπιν κράτησης στο [email protected]
Αίθριο του Ινστιτούτου Γκαίτε της Αθήνας, Ομήρου 14-16, Αθήνα. www.goethe.de

7. Προβολές σε θερινά σινεμά – Park Your Cinema Docs: Marianne & Leonard: Words of Love (2019) στο ΚΠΙΣΝ

Το Κέντρο Πολιτισμού ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στο πλαίσιο της σειράς κινηματογραφικών προβολών Park Your Cinema Docs, φιλοξενεί για τον μήνα Ιούλιου δύο ντοκιμαντέρ για να σιγοτραγουδήσουμε μαζί με τραγούδια που έχουν φτιάξει το soundtrack της ζωής μας. Παρακολουθήστε την Τετάρτη 14 Ιουλίου, στις 21:00, το ντοκιμαντέρ του Nick Broomfield «Μάριαν και Λέοναρντ: Λόγια αγάπης» (2019) για τον έρωτα του θρυλικού Καναδού τραγουδοποιού Λέοναρντ Κοέν.
Τετάρτη 14/7, 21:00
Ελεύθερη Είσοδος
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού, Καλλιθέα. Τηλ. (+30) 216 8091000. Email: [email protected]. snfcc.org.

8. ΠΙΟΠ: Βραδιές Θερινού Σινεμά στο Μουσείο Μετάξης (Σουφλί)

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει δύο βραδιές θερινού σινεμά για μικρούς και μεγάλους, τις Τετάρτες 14 και 21 Ιουλίου (ώρα: 21:00), στο Μουσείο Μετάξης, στο Σουφλί. Την Τετάρτη 14 Ιουλίου παρακολουθήστε την ταινία «Ουζερί Τσιτσάνης» του Μανούσου Μανουσάκη.
Τετάρτη 14/7, 21:00
Ελεύθερη Είσοδος. Για κρατήσεις θέσεων και περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο στο τηλ: 25540 23700 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).
Μουσείο Μετάξης, Ελευθερίου Βενιζέλου 73, Σουφλί. Τ: 25540 23700 | www.piop.gr

9. Προβολές σε θερινά σινεμά: To Positively Different Short Film Festival στο Cine Πάρκο

Το Αυτοδιαχειριζόμενο Πάρκο Ναυαρίνου καλωσορίζει το Positively Different Short Film Festival, την Τετάρτη 14/7, 9μ.μ. Το PDSFF εστιάζει στη διαθεματικότητα, το προνόμιο και τις διασταυρούμενες διακρίσεις. Στοχεύει να δώσει χώρο σε «αόρατες» ιστορίες να ακουστούν και να προβληθούν, ιστορίες χαρακτήρων, ανθρώπων και κοινοτήτων που αντιμετωπίζουν την περιθωριοποίηση στην κοινωνία της «κανονικότητας».
Τετάρτη 14/7, 21:00
Αυτοδιαχειριζόμενο Πάρκο Ναυαρίνου, Ζωοδόχου Πηγής 26, Αθήνα.

10. Προβολές σε θερινά σινεμά: «The Social Dilemma» στην ταράτσα του The Cube Athens

Το «Digital Detox Experience» και το «The Cube Athens» πραγματοποιούν την Πέμπτη 15 Ιουλίου, στις 20:00, στην ταράτσα του The Cube Athens, προβολή και συζήτηση της ταινίας «The Social Dilemma». Έχουν γραφτεί πολλά για την συγκεκριμένη “αμφιλεγόμενη” ταινία σχετικά με τα social media και την τεχνολογία γύρω μας. Είμαστε τελικά χρήστες ή προϊόντα; Μας ανήκουν τα προσωπικά μας δεδομένα; Επιλέγουμε τι βλέπουμε;
Πέμπτη 15/7, 20:00
Είσοδος Ελεύθερη. Δηλώσεις συμμετοχής εδώ
The Cube Athens, 73 Aiolou Str, Athens. https://thecube.gr/

11. Προβολές σε θερινά σινεμά: Park Your Cinema – «Μια Τρελή, Απίθανη Πτήση» στο ΚΠΙΣΝ

Για έκτο συνεχόμενο καλοκαίρι, το Park Your Cinema, η σειρά υπαίθριων κινηματογραφικών προβολών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), υποδέχεται το κοινό στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος. Φέτος, το ΚΠΙΣΝ, για τις ταινίες που απευθύνονται σε ενήλικες, συνεργάζεται για πρώτη φορά με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (ΦΚΘ). Δείτε την Παρασκευή 16 Ιουλίου, στις 21:00, την ταινία των Ντέιβιντ και Τζέρι Ζάκερ και Τζιμ Εϊμπραμς «Μια Τρελή, Απίθανη Πτήση» (1980).
Παρασκευή 16/7, 21:00 
Ελεύθερη Είσοδος
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού, Καλλιθέα. Τηλ. (+30) 216 8091000. Email: [email protected]. snfcc.org.

12. Προβολές σε θερινά σινεμά: «Κωμωδίες θερινής νυκτός». Κινηματογραφικό Αφιέρωμα από το ΠΙΟΠ

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει θερινό κινηματογραφικό αφιέρωμα με τίτλο «Κωμωδίες θερινής νυκτός», κάθε Παρασκευή, από τις 9 έως τις 30 Ιουλίου, στον εξώστη του Ιστορικού Αρχείου του, στον Ταύρο. Το πρόγραμμα προβολών περιλαμβάνει τέσσερις απολαυστικές κωμωδίες που ξεχώρισαν για την ιδιαίτερη χιουμοριστική ματιά, τις ευφυείς ατάκες και τις στιγμές άφθονου γέλιου. Παρασκευή 16 Ιουλίου δείτε την ταινία «Επτά Χρόνια Φαγούρα» του Μπίλι Γουάιλντερ, με τους: Μέριλιν Μονρόε, Τομ Γιούελ, Έβελιν Κέινς.
Παρασκευή 16/7, 21:00
Είσοδος Ελεύθερη. Απαραίτητη κράτηση θέσης: Στο τηλέφωνο 210 3418051, Δευτ.-Παρ. 10:00-17:00.
Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ, Δωρίδος 2 & Λεωφόρος Ειρήνης 14,Ταύρος. Τ: 210 3418051. www.piop.gr.

13. Προβολές ταινιών σε θερινά: Park Your Cinema Kids – «Ο Καλόσαυρος» στο ΚΠΙΣΝ

Τη φετινή σεζόν στο Park Your Cinema Kids, προσκαλούμε τους μικρούς θεατές και τις οικογένειές τους να ανακαλύψουν απίθανους ήρωες σε κόσμους που δεν χωράει ο νους, με ταινίες που επέλεξε το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας και συνθέτουν το πιο διασκεδαστικό κινηματογραφικό καλοκαίρι στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Το Σάββατο 17 Ιουλίου στις 21:00 παρακολουθήστε, στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ, την ταινία κινουμένων σχεδίων της Pixar «Ο Καλόσαυρος» 2015 με ελληνική μεταγλώττιση.
Σάββατο 17/7, 21:00
Ελεύθερη Είσοδος
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού, Καλλιθέα. Τηλ. (+30) 216 8091000. Email: [email protected]. snfcc.org.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΛούσιαν Φρόιντ: Νέα έκθεση εξερευνά τις ομοφυλοφιλικές σχέσεις του διάσημου ζωγράφου12.09.2018

14. Doma: Ομαδική έκθεση στο MOMus (Θεσσαλονίκη)

To MOMus – Πειραματικό Κέντρο Τεχνών παρουσιάζει, από τις 13 Ιουλίου, την έκθεση «Doma: Από το σπήλαιο του Πλάτωνα στη σύγχρονη “πραγματικότητα”» με έργα του Στάθη Μήτσιου και των καλλιτεχνών που συμμετείχαν στο ομότιτλο εργαστήριο. Μια σύγχρονη πραγμάτευση της πλατωνικής αλληγορίας του σπηλαίου μέσω του δημιουργικού συγκερασμού διαφορετικών καλλιτεχνικών ιδιωμάτων. Την Τρίτη 13/7 από τις 19:00 ως τις 22:00 οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με τους/τις δημιουργούς. Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθούν performance.
Τρίτη 13/7, 10:00 – 22:00 
Διάρκεια: Έως 5/9. Είσοδος Ελεύθερη.
Ώρες: Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή: 10:00 – 18:00 | Πέμπτη: 12:00-20:00.
MOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών, Αποθήκη Β1, λιμάνι Θεσσαλονίκης. https://www.momus.gr/

15. Abstr-act: Ομαδική Έκθεση στην Art Appel Gallery

Η Art Appel Gallery εγκαινιάζει την Τρίτη 13 Ιουλίου 2021, την ομαδική έκθεση «Abstr-act» με έργα 9 καλλιτεχνών σε καμβά και χαρτί. Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα σε μεγάλη κλίμακα, στα οποία απεικονίζεται, άμεσα ή έμμεσα, η τεχνική του abstract. Σκοπός της έκθεσης είναι η έρευνα του κινήματος της αφηρημένης τέχνης μέσα από την ματιά του κάθε καλλιτέχνη και η παρατήρηση των ορίων ανάμεσα στο τι θεωρείται παραστατικό, μη αντικειμενικό και εν τέλει αφηρημένο.
Εγκαίνια: Τρίτη 13/7, 18:00-23:00
Διάρκεια: Έως 7/8. Είσοδος Ελεύθερη.
Ώρες: Τρίτη έως Παρασκευή 15:00 – 20:00. Σάββατο 11:00 – 15:00. Δευτέρα κατόπιν ραντεβού.
Art Appel Gallery, Νεοφύτου Βάμβα 5, Κολωνάκι Αθήνα. Τηλ: 211 11 540 30. E: [email protected].

16. «Οικειότητα: Μια σύγχρονη τυραννία»: Έκθεση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στην The Project Gallery (Αθήνα)

«Οικειότητα: Μια σύγχρονη τυραννία»: η έκθεση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης που φέρνει σε απευθείας διάλογο το σινεμά και τα εικαστικά, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Αθήνα, στην The Project Gallery από την Πέμπτη 15 Ιουλίου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Το 61ο Φεστιβάλ ανέθεσε σε δώδεκα Έλληνες εικαστικούς να δουν και να σχολιάσουν με όποιο τρόπο ήθελαν, ο καθένας και από μια ταινία αυτού του Προγράμματος, με άξονα σκέψης το βιβλίο του  Ρίτσαρντ Σένετ «Η τυραννία της οικειότητας» (εκδόσεις Νεφέλη).
Εγκαίνια: Πέμπτη 15 Ιουλίου, 17:00 – 22:00.
Διάρκεια: Έως 15/9. 
Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη- Σάββατο 12:00- 20:00.
Είσοδος Ελεύθερη
The Project Gallery, Νορμανού 3, Μοναστηράκι- Αθήνα. Τηλ: 213 0436954. Email: [email protected]

17. Athens Pride 2021 – «Ομοερωτισμός και Επανάσταση»: Έκθεση του Liviu Bulea στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

It’s not what we have in life, but who we have in our life that matters. Poster by Liviu Bulea

Η έκθεση του Ρουμάνου εικαστικού Liviu Bulea «Ομοερωτισμός και Επανάσταση» για το Athens Pride Week 2021, στο πλαίσιο του εν εξελίξει πρότζεκτ #RevoltingBodies του ATOPOS, θα παρουσιαστεί, 18-25 Ιουλίου, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. Ο Ρουμάνος εικαστικός Liviu Bulea θα δημιουργήσει μια σειρά νέων έργων που αναφέρονται στην αισθητική εικονογραφία των κομμουνιστικών καθεστώτων ανά τον κόσμο και παρουσιάζουν ένα ιδιαίτερο μοτίβο ανδρισμού που συνδέει το πρότυπο του επαναστάτη με τιτάνιες μορφές εργατών και πολιτικών.
18-25 Ιουλίου, 09;00 – 17:00
Αίθουσα Μηχανουργείο, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι – Αθήνα. Email [email protected]. Τηλ: 213-0109300

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b