MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Λούσιαν Φρόιντ: Νέα έκθεση εξερευνά τις ομοφυλοφιλικές σχέσεις του διάσημου ζωγράφου

Μία νέα έκθεση που θα κάνει τον γύρο των βρετανικών γκαλερί, αποκαλύπτει τις ομοφυλοφιλικές σχέσεις του διάσημου Βρετανού Ζωγράφου, Λούσιαν Φρόιντ.

Λούσιαν Φρόιντ, Αυτοπροσωπογραφία
Λούσιαν Φρόιντ, Αυτοπροσωπογραφία
Monopoli Team

Ο Λούσιαν Φρόιντ ήταν διάσημος για την πολύπλοκη ερωτική ζωή του, έχοντας αποκτήσει παιδιά με πολλές διαφορετικές γυναίκες. Πριν από αυτό, όμως, φαίνεται να είχε παθιασμένες, κρυφές ομοφυλοφιλικές σχέσεις με δύο άνδρες, όπως αποκαλύπτει μία νέα έκθεση.

Αυτοί οι δύο άνδρες ήταν ο Άντριαν Ράιαν και ο Τζον Μίντον, δύο νέοι τότε σε ηλικία άνδρες, όπως και ο διάσημος ζωγράφος.

Ο επιμελητής της έκθεσης Julian Machin, προσπάθησε να ενώσει το παζλ και να αναδείξει μία ιστορία που ο καλλιτέχνης είχε προσπαθήσει να καταπιέσει, καθώς θεωρεί ότι αυτό θα μάς βοηθήσει να καταλάβουμε καλύτερα την τέχνη του.

Ο Machin αποκαλεί την έκθεσή του “Ανίερη Τριάδα”, αν και πιστεύει πως η αληθινή φλόγα βρισκόταν ανάμεσα στον Φρόιντ και τον Ράιαν, με τον Μίντον απλά να τους φέρνει σε επαφή.

Λούσιαν Φρόιντ σε νεαρή ηλικία, Photograph credits: National Portrait Gallery London/Francis Goodman

Λούσιαν Φρόιντ σε νεαρή ηλικία, Photograph credits: National Portrait Gallery London/Francis Goodman

Η έκθεση, που άνοιξε τις πόρτες της το Σάββατο στην Victoria Art Gallery, περιλαμβάνει έργα και των τριών καλλιτεχνών, των οποίων η δουλειά διαφέρει πολύ. Ο Φρόιντ είναι σίγουρα ο σταρ της έκθεσης ως ένας από τους πιο διάσημους Βρετανούς καλλιτέχνες του προηγούμενου αιώνα. Ο Μίντον είναι πιο γνωστός ως illustrator, καθώς και για την αυτοκτονία του το 1957. Ο Ράιαν είναι ο λιγότερο γνωστός, ο Machin όμως ελπίζει να ρίξει φως στην τέχνη του.

Περίπου 50 έργα των τριών καλλιτεχνών θα βρεθούν στην εκθεση, μεταξύ των οποίων το “Κορίτσι με τα Τριαντάφυλλα” του Φρόιντ, το “Τζαμαϊκανό χωριό” του Μίντον και μία αυτοπροσωπογραφια του Ράιαν από το 1944.

Η έκθεση θα εξερευνήσει την σημασία της σχέσης αυτής, αλλά και το πώς έδωσε τη θέση της στην πικρία, όταν ο Φρόιντ έκοψε κάθε επαφή, στην προσπάθεια του να κρατήσει μυστικό αυτή τη σχέση, την οποία όμως επιβεβαιώνουν ο Τζον Ρίτσαρντσον (βιογράφος του Πικάσο) και φιλοι του.

Πηγή: The Guardian

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠάμπλο Νερούδα: Τα σοφά λόγια του “ποιητή του έρωτα” πάντα θα μας συγκινούν12.09.2018

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b