MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΟΛΗ

Curry Express: Δοκιμάσαμε το πιο “πολύχρωμο” ινδικό της πόλης

Στο Curry Express θα δοκιμάσετε ιδιαίτερα ινδικά πιάτα, το διάσημο πλέον ινδικό σουβλάκι, αλλά και αυθεντικά ινδικά ροφήματα.

Ινδικό φαγητό στο Curry Express, φωτογραφία: monopoli.gr
Ινδικό φαγητό στο Curry Express, φωτογραφία: monopoli.gr
author-image Τατιάνα Γεωργακοπούλου

Τον Σεπτέμβριο, λίγες μόλις εβδομάδες πριν το ολικό lockdown, άνοιξε τις πόρτες του το Curry Express, το οποίο γέμισε χρώμα και αρώματα την οδό Κολοκοτρώνη και μάς τράβηξε αμέσως την προσοχή.

Όπως μπορείτε πολύ εύκολα να καταλάβετε από το όνομά του, πρόκειται για ένα ινδικό εστιατόριο, που όμως έρχεται να φέρει στην Αθήνα την πιο “express” διάσταση της κουζίνας. Αυτό σημαίνει ότι χωρίς να υστερεί σε ποιότητα -και φυσικά χωρίς να θυμίζει αυτό που έχουμε στο μυαλό μας ως fast food, το Curry Express μάς δίνει την δυνατότητα να πάρουμε ινδικό στο “χέρι”.

Φυσικά, μπορείτε να καθίσετε και στα (περιορισμένα) εξωτερικά τραπεζάκια του, και να απολαύσετε το φαγητό σας με φόντο το πολύχρωμο, φρέσκο και φυσικά ινδικής αισθητικής μαγαζί, πάνω στην πολύβουη Κολοκοτρώνη.

Το πολύχρωμο Curry Express που μας εφτιαξε τη διάθεση, φωτογραφία: monopoli.gr

Το πολύχρωμο Curry Express που μας εφτιαξε τη διάθεση, φωτογραφία: monopoli.gr

Είτε λοιπόν καθίσετε, είτε πάρετε το ινδικό σας στο χέρι, το σίγουρο είναι ότι θα το απολαύσετε. Εξάλλου, πίσω από το Curry Express βρίσκονται οι άνθρωποι που μας σύστησαν για πρώτη φορά στο καλό ινδικό φαγητό μέσα από το Indian Chef, στη Συγγρού.

Αν έχετε ποτέ επισκεφτεί το Indian Chef, τότε γνωρίζετε για πόσο υψηλής ποιότητας φαγητό μιλάμε, το οποίο φυσικά παραμένει ίδιο και στο Curry Express. Οι αγαπημένες μας συνταγές είναι επίσης οι ίδιες, όλα όμως είναι προσαρμοσμένα, ώστε να εξυπηρετούν την “αποστολή” του καταστήματος, για “γρήγορο” αλλά ποιοτικό ινδικό φαγητό.

Αυθεντικό ινδικό φαγητό “στο χέρι”

Έτσι, στο Curry Express θα βρείτε φυσικά το διάσημο ινδικό σουβλάκι με πίτα naan, που πλέον αποτελεί την τέλεια εναλλακτική για όσους έχουν βαρεθεί το επσης αγαπημένο, αλλά συνηθισμένο σε εμάς ελληνικό σουβλάκι.

Ινδικό κοτόπουλο στο Curry Express, φωτογραφία: monopoli.gr

Ινδικό κοτόπουλο στο Curry Express, φωτογραφία: monopoli.gr

Το πιο “παραδοσιακό” ινδικό τυλιχτό είναι αυτό με το tikka κοτόπουλο, το οποίο και δοκιμάσαμε. Το κοτόπουλο, που είναι κομμένο σε κομμάτια tikka, ψήνεται στο ταντού, έναν πήλινο φούρνο που ευθύνεται εν μέρει για την απίστευτη νοστιμιά του κρέατος. Καθώς είναι λίγο καυτερό, συνδυάζεται τέλεια με την mint sauce, μία δροσιστική σως με μέντα, γιαούρτι και κόλιανδρο.

Στο Curry Express, όμως, θα βρείτε πολλές ακόμα παραλλαγές του ινδικού τυλιχτού, όπως σουβλάκι με κοτόπουλο korma (δηλαδή μαγειρεμένο σε σάλτσα από ξηρούς καρπούς), αλλά και εκείνο με κεμπάπ αρνιού. Φυσικά, δεν λείπουν και οι χορτοφαγικές/vegan επιλογές, με το σουβλάκι Chili Tofu και το σουβλάκι Onion Bhaji (με κροκέτες κρεμμυδιού), να κλέβουν την παράσταση.

Samosas, Strawberry Shake, Chicken Masala Bowl, φωτογραφία: monopoli.gr

Samosas, Strawberry Shake, Chicken Masala Bowl, φωτογραφία: monopoli.gr

Όσο για τα bowls, αυτά είναι εξίσου νόστιμα και “φιλικά” για απόλαυση “στο χέρι”. Με συνοδεία (υπέροχου, ινδικού, σπυρωτού) ρυζιού, μπορείτε τα απολαύσετε αυθεντικές ινδικές γεύσεις, όπως κοτόπουλο curry, korma, tikka masala, αλλά και το ξεχωριστό Chana Masala με ρεβύθια.

Αυτό που επίσης μάς τράβηξε την προσοχή στο μενού ήταν και τα πολύχρωμα ροφήματα. Μιλάμε για το Lassi, ένα ινδικό ρόφημα με βάση το γάλα και το γιαούρτι, που είναι άκρως δροσιστικό και αποτελεί το τέλειο “κλείσιμο” μετά από τις έντονες (και καμιά φορά καυτερές) ινδικές γεύσεις. Το Lassi, λοιπόν, έρχεται στο Curry Express τόσο σε γεύση μάνγκο, όσο και σε γεύση φράουλας -και πρέπει σίγουρα να τα δοκιμάσετε!

Έτσι απλά, λοιπόν, βρήκαμε το νέο αγαπημένο μας ινδικό spot στην πόλη, και νιώθουμε τυχεροί που θα μπορούμε να απολαμβάνουμε τα αγαπημένα μας πιάτα, όσο κάνουμε την βόλτα μας στην Αθήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠέντε αγαπημένα μεξικάνικα spots στην Αθήνα που μας “ταξιδεύουν” στην Λατινική Αμερική12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Curry Express, Κολοκοτρώνη 37, Αθήνα

Περισσότερα από Γεύση
VIMA_WEB3b