MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Green Pass: Το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID απαραίτητο πλέον για μετακινήσεις σε 33 χώρες της Ευρώπης

Απαραίτητο για τις μετακινήσεις σε 33 χώρες της Ευρώπης θα είναι από αύριο το “Green Pass” για όσους έχουν εμβολιαστεί, έχουν νοσήσει και αναρρώσει από τον covid-19 ή έχουν αρνητικό test.

Photo by Kevin Woblick on Unsplash
Photo by Kevin Woblick on Unsplash
Monopoli Team

Απαραίτητο για τις μετακινήσεις σε 33 χώρες της Ευρώπης θα είναι από αύριο το “Green Pass” (γνωστό και ως Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID) για όσους έχουν εμβολιαστεί, έχουν νοσήσει και αναρρώσει από τον covid-19 ή έχουν διαγνωστεί αρνητικοί σε σχετικό test.

Το πιστοποιητικό περιλαμβάνει τα στοιχεία που βρίσκονται στην ταυτότητα μας (δηλαδή όνομα, ημερομηνία γέννησης), καθώς και πληροφορίες για τον εμβολιασμό του ατόμου (τύπος εμβολίου, αριθμός δόσεων, ημερομηνία εμβολιασμού). Σε περίπτωση, που ακόμα δεν έχει εμβολιαστεί το άτομο, τότε αναγράφονται οι πληροφορίες του διαγνωστικού τεστ (ημερομηνία και τύπος του τεστ, θετικό ή αρνητικό αποτέλεσμα).

Το εργαλείο είναι το ίδιο στις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και σε 6 ακόμα χώρες της Ευρώπης (Μονακό, Νορβηγία, Ανδόρα, Ισλανδία, Λιχτενστάιν, Ελβετία). Παρ’ όλ’ αυτά, οι κανόνες εισόδου και εξόδου ποικίλουν ανάλογα με τον προορισμό.

Για τις χώρες όπου το «Green Pass» δεν είναι ακόμη έτοιμο, θα υπάρξει μεταβατική περίοδος 6 εβδομάδων (δηλαδή μέχρι τις 12 Αυγούστου), κατά την διάρκεια της οποίας άλλα έγγραφα, όπως το πιστοποιητικό εμβολιασμού σε μορφή χαρτιού, θα μπορούν να παρουσιαστούν στα σύνορα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑFreedom Pass: Ποια θα είναι τα προνόμια των εμβολιασμένων12.09.2018

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b