MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΟΛΗ

The Absolut Mural: Ο διαγωνισμός δημιουργικότητας της ABSOLUT αναδεικνύει μία Ελληνίδα καλλιτέχνιδα

Η νικήτρια του διαγωνισμού The Absolut Mural της Absolut, Σοφία Σουβατζόγλου, έχει την ευκαιρία να δει ένα σχέδιό της να συμπληρώνει το mural του Soteur, στο κέντρο της Αθήνας.

Absolut Mural
Monopoli Team

Μια νέα καλλιτέχνις αναδείχθηκε μέσα από τον διαγωνισμό δημιουργικότητας The Absolut Mural, και έχει την ευκαιρία να δει το έργο της να συμπληρώνει το muralτου streetartist Soteur για τη διαφορετικότητα, στο κέντρο της Αθήνας. Η Σοφία Σουβατζόγλου, ξεχώρισε ανάμεσα σε εκατοντάδες συμμετοχές με το έργο της «Do You φιλ me?», που απεικονίζει ένα μωσαϊκό συναισθημάτων και αντιθέσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑArtWalk 6: Ο street artist Γιώργος Χιώνης αναλαμβάνει τη δημιουργία της 4ης τοιχογραφίας στην Πάτρα12.09.2018

Το όραμα για τη διαφορετικότητα

Ο διαγωνισμός The Absolut Mural είχε στόχο να εμπλέξει Έλληνες καλλιτέχνες σε μια δημιουργική διαδικασία αποτύπωσης του δικού τους οράματος για τη διαφορετικότητα. Είναι μια ακόμη πρωτοβουλία της Absolut για να στηρίξει τους τολμηρούς καλλιτέχνες, όπως κάνει τα τελευταία 40 χρόνια, αποτυπώνοντας τη φιλοσοφία της: ότι όλοι οι άνθρωποι είμαστε ίσοι και ότι η διαφορετικότητά μας είναι που κάνει τον κόσμο μας καλύτερο, ωραιότερο και πιο πλούσιο.

Η Σοφία επιλέχθηκε από μια επιτροπή έγκριτων προσώπων της τέχνης: τον Soteur, τον streetartist που σχεδίασε το αρχικό μισό mural, τον Χάρη Τσέβη, διεθνώς αναγνωρισμένο και βραβευμένο visual designer και την Ελευθερία Τσέλιου, ιστορικό τέχνης και ιδιοκτήτρια της Eleftheria Tseliou Gallery.

Absolut Mural Artists

Με το έργο της θέλησε να δείξει πως, αν και είμαστε όλοι διαφορετικοί, ταυτόχρονα είμαστε και ίσοι, όπως δήλωσε η ίδια. «Ο καθένας μας αντιλαμβάνεται διαφορετικά τη ζωή, διαφορετικά την τέχνη. Μπορεί να διαφέρουν η οπτική και τα θέλω μας, έχουμε όμως κοινές ανάγκες και αυτό μας ενώνει. Η Αθήνα γίνεται το σκηνικό στο οποίο βρίσκουμε τον εαυτό μας και ανακαλύπτουμε τους άλλους. Η διαφορετικότητα δεν μας χωρίζει αλλά μας φέρνει κοντά σε μια νέα δημιουργική σύνθεση. Νιώθω πολύ τυχερή που κέρδισα στο διαγωνισμό δημιουργικότητας της Absolut, που είχα τη χαρά να εμπνευστώ από το μοναδικό έργο του Soteur και να δημιουργήσω ένα σχέδιο που αποτυπώνει το δικό μου μήνυμα για την διαφορετικότητα. Το να βλέπω το σχέδιο μου σε ένα τεράστιο τοίχο στο κέντρο της Αθήνας, για εμένα είναι σαν όνειρο.»

Absolut Mural

Λίγα λόγια για τη Σοφία Σουβατζόγλου

Η Σοφία Σουβατζόγλου είναι τελειόφοιτη Αρχιτεκτονικής στο Πανεπιστήμιο Πατρών με συμμετοχές και διακρίσεις σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς. Είναι παιδί του καιρού της, με τις κεραίες της ανοιχτές σε ερεθίσματα που θα της δώσουν το έναυσμα για δημιουργία. Όνειρό της, είναι να καταφέρει να συνδυάσει τις σπουδές της στην Αρχιτεκτονική με τις Καλές Τέχνες, και μια μέρα να αποκτήσει τον δικό της χώρο που θα της δίνει την δυνατότητα να πειραματίζεται και να εκφράζεται καλλιτεχνικά.

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b