MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ONLINE ΔΡΑΣΕΙΣ

Online εκδηλώσεις, σεμινάρια, διαλέξεις: 21 προτάσεις για την εβδομάδα 31/5-6/6

Online σεμινάρια, διαλέξεις, βιβλιοπαρουσίασεις… συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε μερικές από τις πιο αξιόλογες online δράσεις που μπορείτε να παρακολουθήσετε την εβδομάδα 31 Μαΐου έως 6 Ιουνίου.

Online
Online επιστημονική διημερίδα: «Κυκλική οικονομία στο φυσικό, αγροτικό και οικισμένο περιβάλλον: αντιλήψεις, διαχείριση και πρακτικές». Φώτο: Matthew Smith/unsplash.com
Αριστούλα Ζαχαρίου

Βιβλίο

 «Γυναικοκτονίες, Έμφυλη Βία, Δικαστικοί Αγώνες και Φεμινιστικές Δράσεις» – Εργαστήριο Σπουδών Φύλου/Centre for Gender Studies Online

Το Εργαστήριο Σπουδών Φύλου του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου σας προσκαλεί την Δευτέρα 31 Μαϊου στις 18:00 – 20:30 στην online εκδήλωση με τίτλο: Γυναικοκτονίες, Έμφυλη Βία, Δικαστικοί Αγώνες και Φεμινιστικές Δράσεις. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν οι εκδόσεις: Γ. Πετράκη (επιμ.) (2020), «Γυναικοκτονίες: Διαπιστώσεις, ερωτήματα και ερωτηματικά»–Τετράδια Κοινωνικής Πολιτικής Αθήνα: Εκδόσεις Gutenberg,  Σ. Βωβού (2020) «Πατριαρχική Δικαιοσύνη και Φεμινιστικές Αντιστάσεις» Αθήνα: Εκδόσεις Άνω Τελεία.
Δευτέρα 31/5 | 18:00
Δωρεάν | Μέσω zoom
Για περισσότερες πληροφορίες εδώ

«Μικρά Τεκμήρια για το ’21» – Ελληνοαμερικανική Ένωση Online

Με αφορμή την κυκλοφορία του e-book «Μικρά Τεκμήρια για το ’21», οι συγγραφείς του τόμου συζητούν διαδικτυακά την Τρίτη 1η Ιουνίου, στις 19:00. Η έκδοση αποτελεί μία σύμπραξη της αθηΝΕΑ, της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης και των Historistai. Η πρόσληψη της Επανάστασης τότε και τώρα διαφαίνεται μέσα από ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις ερευνητών με σημαντικές διαδρομές, που στο σύνολο τους συνιστούν μια νέα επιστημονική γενιά.
Τρίτη 1η Ιουνίου | 19:00
Δωρεάν
Για εγγραφές και περισσότερες πληροφορίες εδώ

Παρουσίαση του βιβλίου της Έλλης Γιωτοπούλου: «Η ζωγραφική της Ιταλικής Αναγέννησης από τις πηγές» – Μουσείο Μπενάκη Online

Το Μουσείο Μπενάκη διοργανώνει την Τετάρτη 2 Ιουνίου, στις 19:00, τη διαδικτυακή Παρουσίαση του βιβλίου της Έλλης Γιωτοπούλου «Η ζωγραφική της Ιταλικής Αναγέννησης από τις πηγές». Την έκδοση θα παρουσιάσουν οι: Πασχάλης Μ. Κιτρομηλίδης, Ακαδημαϊκός, Μαρία Κωνσταντουδάκη, Ιστορικός της Βυζαντινής Τέχνης, Πανεπιστήμιο Αθηνών, Παναγιώτης Ιωάννου, Πανεπιστήμιο Κρήτης ‒ Ινστιτούτο Μεσογειακών Σπουδών. Συντονισμός: Δημήτρης Αρβανιτάκης, Υπεύθυνος Τμήματος Εκδόσεων, Τάσσος και Angele Νομικού Μουσείου Μπενάκη.
Τετάρτη 2/6 | 19:00
Δωρεάν
Παρακολουθήστε την εκδήλωση εδώ.

Λουκρητίου «Περί φύσεως» – Εκδόσεις Gutenberg

Το Πατάρι του Gutenberg ξανά μαζί σας, Online. Παρακολουθήστε την Τετάρτη 2 Ιουνίου, στις 19:00, μέσω της πλατφόρμας zoom, τη διαδικτυακή εκδήλωση Λουκρητίου «Περί φύσεως. Η κληρονομιά ενός επίμονου κηπουρού», με τον Θεόδωρο Δ. Παπαγγελή.
Τετάρτη 2 Ιουνίου, στις 19:00
Δωρεάν
Παρακολουθήστε την εκδήλωση εδώ

Public: Online Εκδηλώσεις Εβδομάδας 31 Μαΐου – 6 Ιουνίου: Online
  • Την Τρίτη 31/5 στις 19:00, μέσα από τις σελίδες του Public στο Facebook και στο Youtube, η Δρ. Dalcher θα συνομιλήσει με την Στέλλα Κάσδαγλη για το νέο της βιβλίο «Μη μιλάς».
  • Το Public και οι εκδόσεις Μεταίχμιο σας προσκαλούν, την Τετάρτη 2/6 στις 19:00, στην εκδήλωση για την παρουσίαση του νέου, καθηλωτικού αστυνομικού μυθιστορήματος της Romy Hausmann, «Καλό μου παιδί».
  • Την Παρασκευή 4/6 στις 19:00 οι ι David Eagleman και ο Anthony Brandtι μας προσκαλούν σε μια συζήτηση με αφορμή το βιβλίο τους «Η δύναμη του νου: Επινοώντας τον κόσμο μέσα από τη δημιουργική διαδικασία», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Οξύ.
    Παρακολουθήστε τις εκδηλώσεις εδώ

Ianos: Διαδικτυακές Εκδηλώσεις εβδομάδας 31 Μαΐου – 6 Ιουνίου Online
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΛόρενς Ολίβιε: Οι σαιξπηρικές «διαδρομές» ενός εμβληματικού μύθου12.09.2018

Σεμινάρια

«O κύκλος του χαρτιού»: Διαδικτυακό εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης για όλη την οικογένεια από το ΠΙΟΠ
Online

Φώτο: Helena Hertz/ unsplash.com

Την Παρασκευή 4 Ιουνίου (ώρα 16:00) πραγματοποιείται από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης για όλες τις ηλικίες, με τίτλο «O κύκλος του χαρτιού». Με στόχο την εξοικείωση με τις αρχές της ανακύκλωσης, οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν χρηστικά και διακοσμητικά αντικείμενα επαναχρησιμοποιώντας χαρτί. Το εργαστήρι αποτελεί παράλληλη δράση της διημερίδας «Κυκλική οικονομία στο φυσικό, αγροτικό και οικισμένο περιβάλλον: αντιλήψεις, διαχείριση και πρακτικές».
Παρασκευή 4/6 | 16:00
Δωρεάν
Για δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες εδώ

Αποφασίζω γιατί γνωρίζω: Online κύκλος σεμιναρίων από το «Άλμα Ζωής» Online

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», γνωρίζοντας πόσο σημαντικό είναι κάθε γυναίκα με καρκίνο μαστού να είναι ενημερωμένη για όλα τα θέματα που αφορούν στην υγεία της, πραγματοποιεί, 12 Μαΐου – 16 Ιουνίου, τα εκπαιδευτικά σεμινάρια για τον καρκίνο του μαστού «Αποφασίζω γιατί Γνωρίζω». Τα σεμινάρια απευθύνονται σε κάθε γυναίκα με εμπειρία καρκίνου μαστού και η παρακολούθηση είναι εντελώς δωρεάν. Τα webinars θα πραγματοποιηθούν επιλεγμένες Τετάρτες & Σάββατα, με μέγιστη διάρκεια 2 ώρες.
12 Μαΐου – 16 Ιουνίου
Δωρεάν | Εγγραφή εδώ
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι ελληνικές ταινίες με τις μεγαλύτερες διεθνείς διακρίσεις στην ιστορία του σινεμά12.09.2018

Διαλέξεις

«Μπρους Τσάτουιν» – Rembrandt and the Cat Online

Η πολιτιστική πλατφόρμα Rembrandt and the Cat παρουσιάζει τη Δευτέρα 31 Μαΐου, στις 19:00, διαδικτυακή διάλεξη με την Εύη Καρκίτη αφιερωμένη στον Μπρους Τσάτουιν. Η Εύη Καρκίτη αφηγείται τη συναρπαστική ζωή του τελευταίου νομάδα και παραμυθά αναζητώντας τις αμφισημίες της ταξιδιωτικής γραφής αλλά και μια απάντηση στο τι γυρεύουμε στα πέρατα του κόσμου και στα βάθη του χρόνου, σε μια βραδιά με ελεύθερη συμμετοχή.
Δευτέρα 31/5 | 19:00
Δωρεάν | Μέσω zoom
Κρατήσεις: [email protected]
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Online επιστημονική διημερίδα: «Κυκλική οικονομία στο φυσικό, αγροτικό και οικισμένο περιβάλλον: αντιλήψεις, διαχείριση και πρακτικές»
Online

Φώτο: Matthew Smith/unsplash.com

Την Πέμπτη 3 και την Παρασκευή 4 Ιουνίου (ώρες 18:00-20:00) το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, το Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών/Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και το ΠΙΟΠ συνδιοργανώνουν διαδικτυακή επιστημονική διημερίδα Ιστορίας Περιβάλλοντος, με τίτλο «Κυκλική οικονομία στο φυσικό, αγροτικό και οικισμένο περιβάλλον: αντιλήψεις, διαχείριση και πρακτικές». Ζητούμενο της διημερίδας είναι η αναζήτηση στο ιστορικό παρελθόν αυτών που σήμερα καλούνται «ανακύκλωση», «επανάχρηση», «διαχείριση» νερού ή άλλων φυσικών πόρων, κυκλική οικονομία κ.λπ.
Πέμπτη 3/6 και Παρασκευή 4/6 | 18:00-20:00
Δωρεάν
Δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες εδώ

«Οι Συναντήσεις τις Πέμπτης» – Ελληνοαμερικανική Ένωση Online

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και ο «Φωτογραφικός Κύκλος» παρουσιάζουν τις «Συναντήσεις της Πέμπτης», online και για τον Ιούνιο του 2021. Στις «Συναντήσεις», ο Πλάτων Ριβέλλης επιλέγει και παρουσιάζει σύγχρονους Έλληνες φωτογράφους-μέλη του «Φωτογραφικού Κύκλου», αναλύει το  καλλιτεχνικό έργο τους και συνομιλεί μαζί τους για τις θεματικές, τις προσεγγίσεις και τις επιλογές τους. Στην συνέχεια, το κοινό θέτει τα ερωτήματά του και τις σκέψεις του. Την Πέμπτη 3 Ιουνίου, στις 19:00, αφιέρωμα στις Ειρήνη Παναγιώτη και Κατερίνα Παπουτσή.
Πέμπτη 3/6 | 19:00
Δωρεάν
Για εγγραφές και περισσότερες πληροφορίες εδώ

«Ύπνος | Απόδοση στην καθημερινότητα και η σημασία της άθλησης» – ΚΠΙΣΝ Online

Την Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021, στις 19:00, το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας – Sports Excellence του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, παρουσιάζει τη συζήτηση με θέμα: «Ύπνος | Απόδοση στην καθημερινότητα και η σημασία της άθλησης» στον Θόλο του ΚΠΙΣΝ.
Πέμπτη 3/6 | 19:00
Δωρεάν
Παρακολουθήστε την εκδήλωση εδώ

«Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 μέσα από τις εικαστικές τέχνες» – Μουσείο Γ. Γουναροπούλου

Στο πλαίσιο του επετειακού εορτασμού για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση (1821-2021), το Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου έχει οργανώσει ένα κύκλο διαλέξεων Ιστορίας της Τέχνης με θέμα «Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 μέσα από τις εικαστικές τέχνες». Οι διαλέξεις θα παρουσιαστούν σε δύο μέρη, το πρώτο από 10 Απριλίου έως 5 Ιουνίου, σύμφωνα με το πρόγραμμα, και το δεύτερο το προσεχές φθινόπωρο.
10 Απριλίου – 5 Ιουνίου
Δωρεάν | Δεν προαπαιτείται εγγραφή
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Ίδρυμα Θεοχαράκη: Online Διαλέξεις 31 Μαΐου έως 6 Ιουνίου
  • Τις Παρασκευές 2, 9, 16, 23 Απριλίου, 7, 14, 28 Μαΐου και 4, 11 Ιουνίου 2021 παρακολουθήστε τη σειρά διαλέξεων «Τέχνη και Εξουσία», σε διαλογική συζήτηση με τον Καθηγητή Γιάννη Μεταξά.
    Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑπό το Bridgerton μέχρι το Crown: Οι πιο διάσημες σκηνές του Netflix με… LEGO12.09.2018

Άλλες εκδηλώσεις

Onassis Podcasts – Ίδρυμα Ωνάση Online

Τα Onassis Podcasts μάς προκαλούν να βυθιστούμε στον υπέροχο κόσμο δημιουργικών και ανήσυχων μυαλών, να ανακαλύψουμε τομείς γνώσης που δεν γνωρίζουμε, να αμφισβητήσουμε προκαταλήψεις και ιδέες, σε όποιο σημείο του πλανήτη κι αν βρισκόμαστε. Καλλιτέχνες, φιλόσοφοι, πανεπιστημιακοί, ακτιβιστές, άνθρωποι από όλα τα πεδία της ζωής, της τέχνης, των επιστημών, του σήμερα, πρωταγωνιστούν σε συζητήσεις που αξίζουν να ακουστούν.
31 Μαΐου – 6 Ιουνίου
Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Απονομή Βραβείων Yannis Behrakis / Athens Photo World – APW Online

Τιμώντας την παρακαταθήκη του Γιάννη Μπεχράκη, το APW και φέτος απονέμει το διεθνές βραβείο φωτοειδησεογραφίας Yannis Behrakis (#YBIPA) και το Βραβείο Athens Photo World (#APWA), σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, την Τρίτη 1 Ιουνίου, στις 18:00 . Στην εκδήλωση θα γίνει η απονομή του περσινού βραβείου Yannis Behrakis από την Ελισάβετ Σαρίδου Μπεχράκη. Παράλληλα θα απονεμηθεί το Βραβείο Athens Photo World στον φετινό νικητή από τον Θανάση Σταυράκη, Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Athens Photo World και τον Δημήτρη Μιχαλάκη νικητή του APWA2020.
Τρίτη 1/6 | 18:00
Δωρεάν
Παρακολουθήστε την εκδήλωση εδώ

«Διαδικτυακός Περίπατος στην Ξάνθη» – Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης Online

Τη Τετάρτη 2 Ιουνίου στις 8 το βράδυ, το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, οργανώνει διαδικτυακό περίπατο στη Ξάνθη. Ταξιδεύουμε στην «αρχόντισσα της Θράκης» για να ανακαλύψουμε μια από τις πιο γοητευτικές παλιές πόλεις στην Ελλάδα αλλά και να περιηγηθούμε στα Άβδηρα μαθαίνοντας την ιστορία του Δημόκριτου και του Πρωταγόρα και ανακαλύπτοντας ένα από τα πιο ενδιαφέροντα αρχαιολογικά μουσεία της Ελλάδας. Μαζί μας η συγγραφέας Δήμητρα Πυργελή.

Τετάρτη 2/6 | 20:00
Εγγραφές εδώ.
Κόστος: 8€
Για αγορά εισιτηρίου και περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Ποδηλατικός Γύρος 2021 – Virtual Edition – Κ.Ε.Φ.Ι. Online

Το Κ.Ε.Φ.Ι, Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών Αθηνών, πραγματοποιεί την Κυριακή 6 Ιουνίου, στις 20:00, τον 1ο Διαδικτυακό Ποδηλατικό Γύρο. Με σύνθημα «Τρέχουμε πιο Γρήγορα από τον Καρκίνο». Λόγω των συνθηκών της πανδημίας, ο ποδηλατικός γύρος θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά. Μπορεί να συμμετάσχει κάθε άτομο ή ομάδα κυριολεκτικά από όπου θέλει. Απαραίτητες προϋποθέσεις: το κέφι και η θέληση για προσφορά στον άνθρωπο που νοσεί, στο περιβάλλον του και στο σύνολο της κοινωνίας.
Κυριακή 6/6 | 20:00
Κόστος: 8 ευρώ/άτομο. Για ομάδες και οικογένειες: 6 ευρώ/άτομο
Εγγραφές εδώ
Περισσότερες πληροφορίες εδώ

«Istorima»: Οι συναρπαστικές ιστορίες πραγματικών ανθρώπων σε μια ιστοσελίδα Online

Η νέα δωρεάν online πρωτοβουλία των Katherine Fleming και Σοφίας Παπαϊωάννου, «Istorima», με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, μας καλεί να ακούσουμε, να μοιραστούμε τις δικές μας ιστορίες και να έρθουμε όλοι πιο κοντά. Στο www.istorima.org  θα βρείτε επιλεγμένες ιστορίες σε μορφή podcast, video και γραπτές. ‘Όλες οι συνεντεύξεις που συλλέγουν οι Ερευνητές του Istorima θα βρίσκονται σε ένα μεγάλο αρχείο προφορικών ιστοριών ανοικτό και προσβάσιμο σε όλους.
31 Μαΐου – 6 Ιουνίου
Δωρεάν
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

«Ψηφιακό παιχνίδι για μεγάλους» – Ίδρυμα Β. και Ε. Γουλανδρή
Online

Φώτο: Pinelopi Gerasimou

Στο πλαίσιο της πρωτότυπης online δράσης «Ψηφιακό παιχνίδι για μεγάλους», η οποία είναι ειδικά σχεδιασμένη για άτομα άνω των 65 ετών, το Ίδρυμα Β. & Ε. Γουλανδρή και η seveneleven παρουσιάζουν την τρίτη και τελευταία θεματική ενότητα των εβδομαδιαίων διαδικτυακών ξεναγήσεων, με τίτλο «Καλλιτεχνικά ρεύματα»κάθε Πέμπτη στις 19:00. Στο πλαίσιο της τρίτης ενότητας της δράσης επιλέγονται έργα μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης από τη συλλογή του Ιδρύματος, πραγματοποιείται συζήτηση για καλλιτεχνικά ρεύματα του 19ου και 20ου αιώνα, και εξετάζεται η επίδρασή τους στη σημερινή εποχή.
Πέμπτη 3/6 | 19:00
Ελεύθερη συμμετοχή μέσω ηλεκτρονικής προεγγραφής στο goulandris.gr
Περισσότερες πληροφορίες εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ5 πάρκα στην Αθήνα για ατελείωτες ανοιξιάτικες βόλτες12.09.2018

Με αφορμή το ‘21 –  Ίδρυμα Μποδοσάκη

Τo Ίδρυμα Μποδοσάκη θα αναρτά, κάθε εβδομάδα του 2021 στο BLOD.gr, μια ολιγόλεπτη παρέμβαση μιας προσωπικότητας από τους χώρους της υποκριτικής, της ιστορίας, της λογοτεχνίας, της γαστρονομίας, της οικονομίας, της σκηνοθεσίας, της φιλοσοφίας, της κοινωνιολογίας, της μουσικής, της θεωρητικής πληροφορικής, του αθλητισμού και της κοινωνίας των πολιτών, «Με αφορμή το ‘21». Μικρές ψηφίδες σύγχρονης σκέψης, που θα δημοσιοποιούνται σε σύντομα βίντεο κάθε Τρίτη του ’21. Το «Με αφορμή το ‘21» εγκαινιάζει ο συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος σε ένα 3λεπτο βίντεο που μπορείτε να δείτε στο BLOD.
31 Μαΐου – 6 Ιουνίου
Διαθέσιμο όλο το 24ωρο

Δωρεάν
Δείτε το 19ο βίντεο εδώ.

Περισσότερα από Σεμινάρια / Διαλέξεις
VIMA_WEB3b