MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Eurovision 2021: Όλα όσα γνωρίζουμε για την εμφάνιση της Stefania στον Ημιτελικό

Με τον Β’ Ημιτελικό και την εμφάνιση της Stefania να πλησιάζουν, αυτά είναι όσα ξέρουμε για την ελληνική συμμετοχή στην Eurovision 2021.

Monopoli Team

Σιγά-σιγά έφτασε ξανά η στιγμή που περίμεναν όλοι οι Eurofans: Η εβδομάδα της Eurovision 2021 ξεκίνησε και επίσημα τη Δευτέρα 17 Μαΐου.

Μετά από ένα χρόνο απουσίας, όπου η Eurovision αναγκαστικά ακυρώθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού λόγω του κορονοϊού, ο πιο δημοφιλής διαγωνισμός τραγουδιού σε όλη την Ευρώπη επιστρέφει ξανά στις οθόνες μας.

Λόγω της πανδημίας, φέτος θα διαγωνιστούν μόνο 39 χώρες στον διαγωνισμό, με την Αρμενία, τη Λευκορωσία, το Μαυροβούνιο και την Ουγγαρία να έχουν αποχωρήσει. Αυτό σημαίνει ότι η Eurovision 2021 θα πραγματοποιηθεί με 26 χώρες στον τελικό: την Ολλανδία, που φέτος αποτελεί την διοργανώτρια χώρα, τις Μεγάλες 5 (Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία, Αγγλία, Γαλλία) καθώς και τις δέκα χώρες που θ “πέρασουν” στην επόμενη φάση μετά τους δύο ημιτελικούς.

Η Stefania, που εκπροσωπεί τη χώρα μας, θα διαγωνιστεί στον Β’ Ημιτελικό την Πέμπτη 20 Μαϊου, με την ελπίδα να πάρει το χρυσό εισιτήριο για τον Μεγάλο Τελικό, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Μαΐου 2021, στις 21:00.

Ας δούμε λοιπόν όλα όσα ξέρουμε μέχρι τώρα για την ελληνική συμμετοχή στον Ημιτελικό.

Η εμφάνιση της Stefania στον Β’ Ημιτελικό

Η Stefania, που φέτος είναι η νεαρότερη διαγωνιζόμενη στην Eurovision, έχει τραβήξει ήδη την προσοχή των Eurofans μέσα από τις πρόβες της, στιγμιότυπα των οποίων ανεβαίνουν στο επίσημο κανάλι της EBU στο YouTube.

Η 18χρονη τραγουδίστρια εμφανίστηκε στην σκηνή με μία λαμπερή μωβ ολόσωμη φόρμα του σχεδιαστή Βρεττού Βρεττάκου, που το 2019 είχε ντύσει την Ελένη Φουρέιρα για την Κύπρο, κερδίζοντας τις εντυπώσεις.

Ο σχεδιαστής χάρισε μία εξίσου λαμπερή εμφάνιση και στη Stefania, η οποία θα φορέσει μία δημιουργία με 250.000 κρύσταλλα Swarovski, τα οποία θα συνδυάσει με ψηλές μέχρι το γόνατο, ασημί μπότες και -ασορτί με την εντυπωσιακή φόρμα- μωβ γάντια.

Ο ίδιος ο σχεδιαστής ανέφερε ότι το ρούχο είναι εμπνευσμένο «από την κορεάτικη ποπ σκηνή, δηλαδή την K-pop, με κύριο χαρακτηριστικό τις έντονες λάμψεις», ενώ χρειάστηκε 2,5 μήνες για να ολοκληρωθεί.

Σύμφωνα με τον Έλληνα σχεδιαστή, η ολόσωμη φόρμα της Stefania παραπέμπει στην δεκαετία του 1980, ενώ είναι custom made ειδικά για τον διαγωνισμό της Eurovision.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο από τη δεύτερη πρόβα, οι χορευτές που θα συνόδευουν την Στεφανία θα… “εξαφανιστούν” επί σκηνής. Αυτά τα visual effects αποτελούν και το “μυστικό όπλο” της ελληνικής αποστολής.

Ο Γιάννης Μουρίκης υπογράφει τον σχεδιασμό του σκηνικού και ο Φωκάς Ευαγγελινός τη χορογραφία. Ο Γιώργος Σεγρεδάκης επιμελήθηκε τα κοστούμια των χορευτών, ενώ η εταιρία Asterman ανέλαβε τη δημιουργία των γραφικών. Μαζί με την Στεφανία Λυμπερακάκη στην σκηνή θα εμφανιστούν οι έμπειροι χορευτές: Γιώργος Παπαδόπουλος, Μάρκος Γιακουμόγλου, Νίκος Κουκάκης, Κώστας Πουλόπουλος.

Η Ελλάδα θα διαγωνιστεί στον Β’ Ημιτελικό απέναντι στις εξής χώρες: Σαν Μαρίνο, Εσθονία, Τσεχία, Αυστρία, Πολωνία, Μολδαβία, Ισλανδία, Σερβία, Γεωργία, Αλβανία, Πορτογαλία, Βουλγαρία, Φινλανδία, Λετονία, Ελβετία και Δανία.

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b