MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Κερτ Κομπέιν: Για πρώτη φορά στη δημοσιότητα αρχεία του FBI σχετικά με τον θάνατό του

Πριν από έναν μήνα ήρθαν στο φως αρχεία του FBI σχετικά με τον θάνατο του φροντμαν του συγκροτήματος Nirvana, Κερτ Κομπέιν.

Monopoli Team

Στις 5 Απριλίου 1994, ο διάσημος μουσικός της grunge σκηνής Κερτ Κομπέιν βρέθηκε νεκρός με τραύμα από όπλο στο σπίτι του στο Σιάτλ, ενώ δίπλα του εντοπίστηκε ένα σημείωμα. Τα αποτελέσματα των ερευνών τότε έδειξαν πως πρόκειται για αυτοκτονία.

Παρ’ όλα αυτά τα αρχεία που κυκλοφόρησαν πριν από περίπου έναν μήνα από το FBI αποκαλύπτουν ορισμένες αμφιβολίες σχετικά με την αιτία θανάτου του, πως δηλαδή δεν ήταν αυτοκτονία αλλά δολοφονία.

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών δημοσίευσε ένα έγγραφο 10 σελίδων στη διαδικτυακή βιβλιοθήκη Ελευθερίας Πληροφοριών, The Vault, το οποίο περιλαμβάνει επιστολές που ζητούσαν από το FBI να «ανοίξει» ξανά η υπόθεση και να ερευνηθούν εκ νέου οι υποψίες ότι ο μουσικός δολοφονήθηκε. Συγκεκριμένα οι επιστολές ζητούσαν η επίσημη ετυμηγορία περί αυτοκτονίας να τεθεί υπό αμφισβήτηση, αναφέροντας πληροφορίες από ντοκιμαντέρ αλλά και μέσα ενημέρωσης. Τα ονόματα των συγγραφέων διαγράφηκαν στο δημοσιευμένο αρχείο.

«Εκατομμύρια θαυμαστές σε όλο τον κόσμο θα ήθελαν να δουν τις ασυνέπειες γύρω από τον θάνατο να ξεκαθαρίζονται μια για πάντα», αναφέρουν οι επιστολές, οι οποίες αρχικά παρουσιάστηκαν από το Rolling Stone. «Είναι λυπηρό να πιστεύουμε ότι μια τέτοια αδικία μπορεί να επιτραπεί στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kurt Cobain (@kurtcobain)

Το αρχείο περιελάμβανε επίσης σημειώσεις από την εταιρεία παραγωγής πίσω από το «Unsolved Mysteries», η οποία παρουσίασε ένα μέρος από την υπόθεση Κομπέιν φέρνοντας στη δημοσιότητα ερωτήματα σχετικά με τον θάνατο του μουσικού.

Τότε το FBI απάντησε στις επιστολές, λέγοντας ότι η έρευνα σχετικά με την αιτία θανάτου του Κομπέιν δεν ήταν στη δικαιοδοσία του γραφείου. «Εκτιμούμε την ανησυχία σας ότι ο κ. Κομπέιν μπορεί να ήταν θύμα ανθρωποκτονίας», απάντησαν. «Ωστόσο, οι περισσότερες έρευνες για ανθρωποκτονία/ θάνατο γενικά εμπίπτουν στη δικαιοδοσία των κρατικών και τοπικών αρχών… Με βάση τις πληροφορίες που παρείχατε, δεν μπορούμε να εντοπίσουμε οποιαδήποτε παραβίαση του ομοσπονδιακού νόμου εντός της ερευνητικής δικαιοδοσίας του FBI».

Πηγή: deadline.com

Περισσότερα από Περίεργα
VIMA_WEB3b