MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

«Σταματήστε τους Ολυμπιακούς του Τόκιο»: Γιατί 200.000 άνθρωποι ζητούν την ακύρωσή τους;

Μέσα σε μόλις δύο ημέρες μία διαδικτυακή εκστρατεία στην Ιαπωνία έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 200.000 υπογραφές υπέρ της ακύρωσης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο.

Monopoli Team

Μια διαδικτυακή εκστρατεία με τίτλο «Σταματήστε τους Ολυμπιακούς του Τόκιο» στην Ιαπωνία ζητά την ακύρωση των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο, καθώς είναι έντονη η ανησυχία των πολιτών, σχετικά με τη ασφαλή διεξαγωγή τους εν μέσω του τέταρτου αυτού κύματος της πανδημίας. Μάλιστα, μέσα σε μόλις δύο ημέρες η αίτηση έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 200.000 υπογραφές!

Υπενθυμίζεται ότι πριν από έναν χρόνο οι Ολυμπιακοί Αγώνες είχαν αναβληθεί εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού και μετατέθηκαν για το καλοκαίρι του 2021 με τη σύμφωνη απόφαση της ΔΟΕ. Σήμερα, σχεδόν τρεις μήνες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων παραμένουν τα ερωτήματα για το πώς το Τόκιο θα μπορέσει να φιλοξενήσει ένα τόσο μεγάλο γεγονός, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα τόσο την υγεία των αθλητών, των εθελοντών και των αξιωματούχων όσο και του κοινού.

[relart 1]

Αυτή τη στιγμή το Τόκιο βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της ραγδαίας αύξησης του αριθμού των κρουσμάτων του κορονοϊού, με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν πως οι περισσότεροι πολίτες της χώρας δεν συμφωνούν με την πραγματοποίηση των Ολυμπιακών Αγώνων, που είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσουν στις 23 Ιουλίου.

«Ζητάμε επίμονα να προληφθεί η εξάπλωση του κορονοϊού και να προστατευθούν οι ζωές και οι περιουσίες μας χρησιμοποιώντας όλους τους διαθέσιμους πόρους για να σταματήσουμε τους Ολυμπιακούς», δήλωσε ο Κένζι Ουτσουνομίγια, ένας δικηγόρος που ξεκίνησε τη διαδικτυακή εκστρατεία και που μάλιστα έχει θέσει αρκετές φορές υποψηφιότητα για κυβερνήτης του Τόκιο.

Με πληροφορίες από abc.net.au.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b