MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Κιμ Καρντάσιαν: Τι ζητούν από την τηλεπερσόνα οι ιταλικές αρχές;

Οι ιταλικές αρχές ζητούν τον επαναπατρισμό ενός αρχαίου ρωμαϊκού γλυπτού που είχε αγοράσει η Κιμ Καρντάσιαν για τη διακόσμηση της έπαυλής της.

Κιμ Καρντάσιαν, φωτογραφία: Twitter
Κιμ Καρντάσιαν, φωτογραφία: Twitter
Monopoli Team

Η αμερικανική κυβέρνηση εξετάζει την επιστροφή ενός αρχαίου ρωμαϊκού γλυπτού, που είχε αγοράσει η Κιμ Καρντάσιαν. Το άγαλμα είχε τεθεί υπό κράτηση στα σύνορα των ΗΠΑ το 2016, όταν μία εταιρία που εργάζεται για την Καρντάσιαν προσπάθησε να το εισάγει με λάθος έγγραφα. Νέα νομικά έγγραφα κατέληξαν ότι το έργο τέχνης είχε “εξαχθεί παράνομα και λαθραία”, ενώ οι ιταλικές αρχές ζητούν τον επαναπατρισμό του.

Οι υποψίες ξεκίνησαν όταν οι αρχές πρόσεξαν μία ασυνέπεια στην περιγραφή του γλυπτού. Η περιγραφή του το 2012 ανέφερε ότι πρόκειται για “ένα μεγάλο άγαλμα από μία Παλιά Γερμανική Συλλογή, που αγοράστηκε πριν από το 1980”, ενώ περιλάμβανε χειρόγραφα που δείχνουν ότι το έργο τελικά προέρχεται από την Ιταλία. Παράλληλα, τον Μάιο του 2016 οι αρχές συνειδητοποίησαν ότι είχε εισαχθεί ως “αντίκα που ξεπερνά τα 100 χρόνια ηλικίας” και όχι ως αρχαιολογικό αντικείμενο.

Το αρχαίο γλυπτό που αγόρασε η Κιμ Καρντάσιαν

Το αρχαίο γλυπτό που αγόρασε η Κιμ Καρντάσιαν

Έτσι, από τις 30 Απριλίου έχει ξεκινήσει μία νομική διαδικασία για την κατάσχεση του έργου, που ονοματίζει την influencer ως την παραλήπτη και εισαγωγέα του. Σύμφωνα με τα νομικά έγγραφα, η Καρντάσιαν αγόρασε το γλυπτό, γνωστό ως “Απόσπασμα από την Αθηνά την Σαμία του Μύρωνα” του 1ου-2ου αιώνα, το 2016 από την Axel Vervoordt Gallery στο Βέλγιο, που αποτελεί τη γκαλερί του σχεδιαστή της έπαυλης της Κιμ Καρντάσιαν στο Καλαμπάσας.

Η απόφαση να ζητηθεί ο επαναπατρισμός του γλυπτού ήρθε όταν ένας αρχαιολόγος του Υπουργείου Πολιτισμού της Ιταλίας εξέτασε το έργο το Φεβρουάριο του 2018 και το αναγνώρισε ως ένα αντίγραφο ενός αρχαιοελληνικού γλυπτού που δημιουργήθηκε στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Στη συνέχεια συνειδητοποίησε ότι δεν είχε ζητηθεί ποτέ άδεια εξαγωγής του από την Ιταλία, όπως ζητά ο νόμος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑThe Bench: H Μέγκαν Μαρκλ έγραψε το πρώτο της παιδικό βιβλίο12.09.2018

Πηγή: Artnet

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b