MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΡΕΥΝΑ

#BucketList: Αυτά είναι τα μέρη που θέλουν να επισκεφτούν οι χρήστες του Instagram πριν πεθάνουν

Έχετε σκεφτεί που θα θέλατε να ταξιδέψετε όταν τελειώσει η πανδημία; Η εταιρεία Budget Direct συνέλεξε δεδομένα για τις τοποθεσίες που θέλουν να επισκεφτούν οι χρήστες του Instagram, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνεται και η Ελλάδα.

Σαντορίνη. Πηγή/ Φωτογραφία: Greeka.com
Monopoli Team

Θυμάστε ποιο ήταν το τελευταίο μέρος που επισκεφτήκατε πριν ξεκινήσει η πανδημία το 2020; Με την πλειονότητα των ταξιδιωτών να βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους, οι χρήστες του Instagram χρησιμοποιούν τη πλατφόρμα για να δείξουν πού θα ήθελαν να βρεθούν μόλις επιτραπούν πάλι τα ταξίδια – το λεγόμενο bucketlist.

Με αφορμή αυτή την τάση, η εταιρεία Budget Direct αποφάσισε να εξερευνήσει το hashtag #bucketlist της εφαρμογής, ώστε να ανακαλύψει τους τοπ προορισμούς, τις πόλεις, τα μνημεία, τα τοπία και τα νησιά που θέλουν οι χρήστες του Instagram να επισκεφτούν με την πρώτη ευκαιρία.

Η έρευνα

Η ομάδα του Budget Direct συνέλεξε τα δεδομένα τοποθεσιών από ένα δείγμα δημοσιεύσεων στο Instagram που είχαν το hashtag #bucketlist, έως τον Φεβρουάριο του 2021, με σκοπό να εκτιμήσει τον αριθμό των προορισμών ανάμεσα σε 10.6 εκατομμύρια δημοσιεύσεις συνολικά. Έπειτα, δημιούργησε μια σειρά από χάρτες για να απεικονίσει τους τοπ προορισμούς, χωρίζοντάς τους στις εξής κατηγορίες: πόλεις, φυσικά τοπία, ορόσημα-μνημεία, παραλίες, αξιοθέατα, φυσικά πάρκα και καταφύγια, νησιά και ξενοδοχεία. 

Ο χάρτης

Με αυτό το πρότζεκτ, η ομάδα του Budget Direct ελπίζει να προσφέρει περισσότερες πληροφορίες για ονειρεμένους προορισμούς που οι άνθρωποι επιθυμούν να ταξιδέψουν και ίσως να δημιουργήσει ένα νέο σχέδιο ταξιδιών για μετά την πανδημία.

Τι έδειξε η έρευνα

Η Καππαδοκία στην Τουρκία κυριαρχεί στον παγκόσμιο χάρτη των #bucketlist προορισμών στο Instagram, με συνολικά 30,994 tags. Η κεντρική τουρκική περιοχή προσφέρεται για εκπληκτικές φωτογραφίες και περιπλανήσεις στους ταξιδιώτες, χάρη σε ένα φανταστικό τοπίο από προεξέχοντες σχηματισμούς βράχων με ιστορία 60 εκατομμυρίων ετών!

Photo credits: Budget Direct

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί όμως, είναι πως στη δεύτερη θέση με τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για ταξίδια, βρίσκεται η Σαντορίνη, με 19.167 tags! Το πανέμορφο αυτό μέρος του νοτιοανατολικού αιγαίου, βρίσκεται στην κορυφή της κατηγορίας με τα νησιά που θέλουν να επισκεφτούν οι χρήστες του Instagram πριν πεθάνουν, αφήνοντας πίσω στη λίστα, την Χαβάη, την Ινδονησία, την Πολυνησία και τις Φιλιππίνες.

Photo credits: Budget Direct

Τα νησιά Μπόρα Μπόρα βρίσκονται στη τρίτη θέση, ενώ τη τέταρτη καταλαμβάνει το φαράγγι του Γκραντ Κάνυον στην Αριζόνα των ΗΠΑ.

Photo credits: Budget Direct

Πόλεις

Photo credits: Budget Direct

Ο πιο επιθυμητός προορισμός πόλης, σύμφωνα με την έρευνα, είναι το Ντουμπάι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με 82.785 ετικέτες. Δεν είναι περίεργο που το Ντουμπάι βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας των πόλεων που θέλουν να επισκεφθούν οι Instagrammers στη διάρκεια της ζωής τους: είναι ένας συχνός προορισμός για τους infuencers, ακόμη και κατά τη διάρκεια του lockdown εξαιτίας της πανδημίας. Η Νέα Υόρκη, το Παρίσι και το Λονδίνο καταλαμβάνουν επίσης τις πρώτες θέσεις στη λίστα. Το Μαλέ, η πρωτεύουσα των Μαλδίβων, καταλαμβάνει την πέμπτη θέση.

Φυσικά τοπία

Photo credits: Budget Direct

Το κορυφαίο φυσικό θαύμα στο #bucketlist του Instagram είναι το όρος Κιλιμάντζαρο στην Τανζανία, με 7.341 ετικέτες.

Παραλίες

Photo credits: Budget Direct

Η Τανζανία είναι στην κορυφή της #bucketlist, με τη λευκή άμμο της παραλίας Nungwi στην περιοχή Mjini Magharibi να κερδίζει επάξια τον τίτλο της καλύτερης παραλίας για τους Instagrammers. Ο δεύτερος πιο περιζήτητος προορισμός είναι η Παραλία Χοίρων στις Μπαχάμες, η οποία πήρε το όνομά της από τους άγριους χοίρους που περιφέρονται στην άμμο και παίζουν με τα νερά!

Ξενοδοχεία

Photo credits: Budget Direct

Στην κορυφή της λίστας είναι το Giraffe Manor, «μια από τις πιο εντυπωσιακές και πολυ-φωτογραφημένες ιδιοκτησίες στον κόσμο». Σε αυτό το ξενοδοχείο, θα δείτε καμηλοπαρδάλεις να τριγυρίζουν ελεύθερες και να σας κοιτούν από τα παράθυρα του ξενοδοχείου. 

Αξιοθέατα

Photo credits: Budget Direct

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται το περίφημο και καταπράσινο Central Park στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ.

Τα ταξίδια μπορεί να έχουν μπει σε παύση προσωρινά, ωστόσο καλό είναι να κάνουμε όνειρα και σχέδια για το μέλλον. Όπως δείχνουν οι παραπάνω προορισμοί, οι χρήστες του Instagram έχουν πολλές ιδέες σχετικά με τα μέρη που θέλουν να επισκεφθούν στη ζωή τους. Ποιοι προορισμοί βρίσκονται στη δική σας #bucketlist;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΈρευνα: Τα πιο οικονομικά εστιατόρια στον κόσμο που έχουν αστέρι Michelin12.09.2018

Λίγα λόγια για το Budget Direct

Το Budget Direct είναι μια χαμηλού κόστους ασφαλιστική εταιρεία που εδρεύει στο Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας από το 2000. Η εταιρεία κέρδισε το βραβείο Insurer of the Year του περιοδικού Money το 2018 (είχε κερδίσει επίσης το βραβείο το 2017, το 2015 και το 2010).

Περισσότερες πληροφορίες και ενδιαφέρουσες έρευνες θα βρείτε εδώ.

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b