MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΕΥΣΗ

Έρευνα: Τα πιο οικονομικά εστιατόρια στον κόσμο που έχουν αστέρι Michelin

Σύμφωνα με μία νέα έρευνα, υπάρχουν βραβευμένα με Michelin εστιατόρια, στα οποία δεν χρειάζεται να πληρώσουμε μια περιουσία, ώστε να απολαύσουμε τις γεύσεις τους.

φωτογραφία: Pixabay
φωτογραφία: Pixabay
author-image Τατιάνα Γεωργακοπούλου

Οι οδηγοί της Michelin, που δημοσιεύονται κάθε χρόνο εδώ και περίπου 100 χρόνια, αποτελούν τον παλαιότερο και πιο ιστορικό ταξιδιωτικό οδηγό. Οι περισσότεροι τον γνωρίζουμε χάρη στα “αστέρια Michelin“, με τα οποία βραβεύονται επιλεγμένα εστιατόρια σε όλο τον κόσμο για την εξαιρετική ποιότητά τους.

Τα αστέρια Michelin πλέον αντιπροσωπεύουν το ζενίθ του fine dining. Το ένα αστέρι δίνεται σε εστιατόρια που ξεχωρίζουν στην κατηγορία τους, τα δύο αστέρια σε εστιατόρια με άριστη μαγειρική που αξίζουν μια επίσκεψη και τα τρία αστέρια σε εξαιρετική κουζίνα, για τα οποία “αξίζει το ταξίδι”.

Εφόσον πρόκειται για την ύψιστη βράβευση, πολλοί πιστεύουν ότι κάθε εστιατόρια με αστέρι Michelin είναι αυτομάτως “απαγορευτικό” όσον αφορά την τιμή. Σύμφωνα με τους ειδικούς του Top Dollar, όμως, δεν είναι έτσι τα πράγματα. Υπάρχουν βραβευμένα με Michelin εστιατόρια, στα οποία δεν χρειάζεται να πληρώσουμε μια περιουσία, ώστε να απολαύσουμε την μαγειρική τους.

Το Top Dollar λοιπόν ανακάλυψε τα πιο οικονομικά δείπνα με αστέρι Michelin σε κάθε χώρα, αλλά και τα 100 πιο οικονομικά εστιατόρια σε όλο τον κόσμο -βασισμένοι σε ένα δείπνο τριών πιάτων.

Ο χάρτης με τα πιο οικονομικά εστιατόρια με αστέρι Michelin -σε όλο τον κόσμο, φωτογραφία/credits: Top Dollar

Ο χάρτης με τα πιο οικονομικά εστιατόρια με αστέρι Michelin -σε όλο τον κόσμο, φωτογραφία.

Τα ευρήματα της έρευνας

Η ομάδα του Top Dollar κατέγραψε εστιατόρια με αστέρια Michelin σε 34 χώρες. Σε πέντε από αυτές τις χώρες δεν βρήκαν ούτε ένα δείπνο που να κοστίζει λιγότερο από 100 δολάρια! Για παράδειγμα, το Statholdergaarden στην Νορβηγία σερβίρει κλασική σκανδιναβική κουζίνα για 151 δολάρια ανά μενού.

Συγκεκριμένα, το Top Dollar συγκέντρωσε όλα τα βραβευμένα εστιατόρια μέσα από την ιστοσελίδα της Michelin. Συνολικά βρήκε 500 εστιατόρια και στη συνέχεια εξέτασε τα μενού τους, ώστε να ανακαλύψει τις πιο οικονομικές επιλογές.

Σύμφωνα με την έρευνα της Top Dollar, το πιο φτηνό εστιατόριο στον κόσμο, που έχει βραβευτεί με αστέρι Michelin, είναι το Hostellerie la Montagne στη Γαλλία, όπου το εποχιακό μενού κοστίζει μόλις 20€. Εκτός Ευρώπης το πιο οικονομικό δείπνο σε εστιατόριο βραβευμένο με Michelin είναι το Three Coins στην Ταϊβάν, που σερβίρει παραδοσιακή καντονέζικη κουζίνα σε ένα μενού αξίας $36.

Στις ΗΠΑ, το πιο οικονομικό εστιατόριο είναι το State Bird Provisions στο Σαν Φρανσίσκο, όπου το μενού τριών πιάτων κοστίζει $45. Όσο για το πιο οικονομικό εστιατόριο με τρία αστέρια; Αυτό είναι το Le Palais στην Ταϊβάν, που προσφέρει ένα επιλεγμένο μενού που φτάνει τα $138.

Ποια είναι τα 100 πιο οικονομικά εστιατόρια με αστέρι Michelin στον κόσμο;

Μεταξύ άλλων, η Top Dollar ανακάλυψε και τα 100 πιο οικονομικά γεύματα από εστιατόρια με αστέρια Michelin στον κόσμο. Παρακάτω ακολουθεί η σχετική λίστα.

iframe src=”//embed.neomam.com/cheapest-michelin-meals/” width=”100%” height=”1230px”
frameborder=”0″ id=”cheapest-michelin-meals”></iframe>

Τα βραβευμένα ελληνικά εστιατόρια στη λίστα

Στη λίστα αυτή περιλαμβάνονται και δύο ελληνικά εστιατόρια! Συγκεκριμένα, στην 20η θέση βλέπουμε το Varoulko Seaside του σεφ Λευτέρη Λαζάρου, όπου κανείς μπορεί να δειπνήσει με 45 δολάρια (περίπου 37 ευρώ), ενώ στην 51η θέση βρίσκουμε το Hytra του σεφ Τάσου Μαντή, όπου με 61,30 δολάρια (περίπου 51.50 ευρώ) μπορεί κανείς να απολαύσει την κουζίνα του.

Όσο ο κόσμος προετοιμάζεται για την επιστροφή στην κανονικότητα, αυτή η λίστα μάς δίνει την ευκαιρία να σχεδιάσουμε την επόμενη γαστρονομική εμπειρία!

Λίγα λόγια για την Top Dollar

Το Top Dollar είναι ένα κέντρο περιεχομένου που διευθύνει η ομάδα της Accredited Debt Relief, μίας εταιρίας που προσφέρει υπηρεσίες οικονομικής διαχείρισης. Το blog του Top Dollar προσφέρει έναν συνδυασμό από οικονομική εκπαίδευση, συμβουλές για την διαχείριση του χρέους και πληροφορίες σχετικές με την οικονομία. Στη συγκεκριμένη έρευνα, η ομάδα του Top Dollar απέδειξε πως το fine dining δεν συνεπάγεται πάντα υψηλές τιμές.

Περισσότερες πληροφορίες και ενδιαφέρουσες έρευνες θα βρείτε εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΈρευνα: Αυτοί είναι οι πιο ακριβοπληρωμένοι TikTokers της χρονιάς12.09.2018

Περισσότερα από Γεύση
VIMA_WEB3b