MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το νερό για να το πίνετε στην υγειά σας!

Σίγουρα ξέρετε ότι το νερό είναι απαραίτητο για την επιβίωση του ανθρώπινου οργανισμού, όμως ίσως δεν γνωρίζετε όσα πρέπει να προσέχετε όταν επιλέγετε το νερό που πίνετε.

KEIMENO: Monopoli Team | 21.04.2021

Ποια είναι τα στοιχεία που πρέπει να ξέρετε για το πολύτιμο δώρο της φύσης ώστε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα οφέλη του;

Πόσο νερό περιέχει το σώμα μας;

Υπάρχει ένας πολύ σοβαρός λόγος για τον οποίο το νερό είναι απαραίτητο για τον ανθρώπινο οργανισμό κι αυτός είναι ότι το σώμα μας αποτελείται από νερό σε ποσοστό περίπου 60% (ή και παραπάνω όταν μιλάμε για μωρά). Έτσι, έχουμε ανάγκη την ενυδάτωση για να είμαστε υγιείς, παραγωγικοί και ευδιάθετοι. Σε γενικές γραμμές, ένας άνθρωπος πρέπει να καταναλώνει περίπου 2 λίτρα νερό –αν και η ποσότητα μπορεί να διαφέρει στον καθένα ανάλογα με τη φυσική δραστηριότητά του αλλά και τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος.

Ποιο είναι το ιδανικό pH;

Το pH είναι ένας δείκτης που μετράει την περιεκτικότητα των ιόντων του υδρογόνου σε ένα υγρό (όσο πιο χαμηλό τόσο λιγότερα τα ιόντα και το αντίθετο). Η κλίμακα στην οποία μετριέται κυμαίνεται από 1 έως 14, με το 7 που ορίζεται ως «ουδέτερο pH» να αναφέρεται σ’ αυτό του αποσταγμένου νερού. Καλό είναι να επιλέγετε ένα νερό με pH κοντά στο 7, όπως το φυσικό μεταλλικό νερό AQUA Carpatica που έχει pH 7,94.

Τα Καρπάθια Όρη, είναι η ιδιαίτερη πατρίδα των Φυσικών Μεταλλικών Νερών. Eίναι μια μαγευτική οροσειρά, που καλύπτει 120.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης. Πρόκειται για μια περιοχή πραγματικά παρθένα, ανέγγιχτη από τον πολιτισμό, τη γεωργία, τη βιομηχανία και γενικώς οποιαδήποτε ανθρώπινη δραστηριότητα.

Ποια πρέπει να είναι η περιεκτικότητα σε νάτριο;

Το νάτριο είναι ένα στοιχείο απαραίτητο για τον οργανισμό μας που όμως δεν πρέπει να λαμβάνουμε σε μεγάλες ποσότητες. Κατά κανόνα, παίρνουμε όσο έχουμε ανάγκη από τις τροφές που το περιέχουν αλλά και από το αλάτι που χρησιμοποιούμε για την παρασκευή των γευμάτων. Ένα νερό με μεγάλη περιεκτικότητα σε νάτριο καλό είναι να αποφεύγεται, κυρίως από άτομα που έχουν υψηλή αρτηριακή πίεση, καρδιαγγειακά προβλήματα, προβλήματα στα νεφρά αλλά και από τα μικρά παιδιά. Το AQUA Carpatica έχει πολύ μικρή περιεκτικότητα σε νάτριο γιατί προέρχεται από αγνά υπόγεια κοιτάσματα νερού σε μια παρθένα περιοχή στα Καρπάθια Όρη της Ρουμανίας.

Ένα νερό με μεγάλη περιεκτικότητα σε νάτριο καλό είναι να αποφεύγεται, κυρίως από άτομα που έχουν υψηλή αρτηριακή πίεση, καρδιαγγειακά προβλήματα, προβλήματα στα νεφρά αλλά και από τα μικρά παιδιά.

Τι συμβαίνει με τα νιτρικά άλατα;

Τα νιτρικά άλατα (NO3) είναι ευεργετικά για τα φυτά, αλλά τοξικά για τον άνθρωπο. Χρησιμοποιούνται στην παραγωγή λιπασμάτων και η μαζική χρήση τους στη γεωργία, έχει ως αποτέλεσμα να υπεισέρχονται στον υδροφόρο ορίζοντα επιβαρύνοντας χημικά την σύνθεση των υπογείων υδάτων και πόρων. Η Ευρωπαϊκή Ένωση με ειδική Οδηγία της (Directive 91/676/EEC) θεωρεί τα νιτρικά ως τον κύριο παράγοντα μόλυνσης των υδάτων στην Ευρώπη και επιβάλει τον περιορισμό της χρήσης τους.

Στις αρνητικές συνέπειες που μπορεί να προκύψουν από την κατανάλωσή τους είναι το σύνδρομο κυάνωσης των βρεφών, προβλήματα στο νωτιαίο μυελό, στο μεταβολισμό και στο κυκλοφορικό σύστημα. Όσο μικρότερη είναι η περιεκτικότητα του νερού που πίνετε σε νιτρικά, τόσο καλύτερο είναι. Το μέγιστο όριο νιτρικών για ενήλικες στην Ευρώπη είναι 50 mgr/lt, ενώ για βρέφη, μικρά παιδιά και εγκύους, οι συστάσεις που υπάρχουν σε 7 ευρωπαϊκές χώρες ορίζουν ως ανώτατη ποσότητα τα 10 mgr/lt.

Πολλοί από εμάς προτιμάμε τα λεγόμενα ανθρακούχα νερά. Λίγοι όμως γνωρίζουν ότι υπάρχει διαφορά ανάμεσα στα φυσικώς ανθρακούχα και τα απλά νερά στα οποία έχει προστεθεί με τεχνητό τρόπο ανθρακικό οξύ (τα λεγόμενα «σοδόνερα»).

Πότε ένα νερό είναι πλούσιο σε μεταλλικά στοιχεία;

Σε αντίθεση με το νερό της βρύσης, το φυσικό μεταλλικό νερό προέρχεται από υπόγεια κοιτάσματα, δεν έχει χημική επεξεργασία και είναι πλούσιο σε μεταλλικά στοιχεία, όπως μαγνήσιο, κάλιο, ψευδάργυρο και ασβέστιο που είναι εξαιρετικά χρήσιμα για τον οργανισμό.

Το AQUA Carpatica αναβλύζει στην πηγή κατόπιν μιας μακρόχρονης υπόγειας γεωλογικής διαδρομής των υδάτων με φιλτράρισμα και εμπλουτισμό σε μεταλλικά στοιχεία -έχει διαπιστωθεί ότι η διαδρομή αυτή διαρκεί 40 χρόνια για το ανθρακούχο και 20 χρονιά για το φυσικό μεταλλικό νερό.

Τα Καρπάθια όρη καλύπτονται από απάτητα δάση ελάτων & βελανιδιών. Το υπέδαφος, αποτελείται από ανενεργά ηφαίστεια που αναβλύζουν φυσικό διοξείδιο του άνθρακα, το οποίο μέσα από τα ηφαιστιογενή πετρώματα αναμειγνύεται με τα υπόγεια κοιτάσματα νερού.

Σοδόνερα vs Φυσικώς Ανθρακούχα νερά

Πολλοί από εμάς προτιμάμε τα λεγόμενα ανθρακούχα νερά. Λίγοι όμως γνωρίζουν ότι υπάρχει διαφορά ανάμεσα στα φυσικώς ανθρακούχα και τα απλά νερά στα οποία έχει προστεθεί με τεχνητό τρόπο ανθρακικό οξύ (τα λεγόμενα «σοδόνερα»).

Σε αντίθεση με τα σοδόνερα που απαλευθερώνουν το ανθρακικό οξύ στο στομάχι με «βίαιο» τρόπο προκαλώντας ερεθισμούς, γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, ακόμα και έλκος, τα φυσικώς ανθρακούχα φυσικά μεταλλικά νερά περιέχουν πλούσια διττανθρακικά άλατα (διττανθρακικό ασβέστιο, διττανθρακικό μαγνήσιο, διττανθρακικο νάτριο κλπ) τα οποία εκλύονται σταδιακά. Έτσι, εξουδετερώνουν την υπερβολική γαστρική οξύτητα, διευκολύνουν την πέψη και το μεταβολισμό και μεταφέρουν φυσικούς ηλεκτρολύτες στο σώμα.

Η ιδανική επιλογή

Το AQUA Carpatica είναι “ένα θαύμα της παρθένας φύσης” καθώς οι πηγές, τόσο του Φυσικού Μεταλλικού Νερού, όσο και του Φυσικώς Ανθρακούχου Φυσικού Μεταλλικού Νερού, πληρούν όλα τα κριτήρια ποιότητας ενός ιδιαίτερα ποιοτικού φυσικού νερού:

• Έχουν ισορροπημένη περιεκτικότητα σε πλούσια μεταλλικά στοιχεία (φυσικοί ηλεκτρολύτες).
• Έχουν υψηλό pH (7,94 – για το φυσικό μεταλλικό νερό).
• Έχουν πολύ μικρή περιεκτικότητα σε Νάτριο.
• Τα νερά αναβλύζουν στην πηγή κατόπιν μιας μακρόχρονης υπόγειας γεωλογικής διαδρομής των υδάτων με φιλτράρισμα και εμπλουτισμό σε μεταλλικά στοιχεία (40 χρόνια υπόγειας διαδρομής για το ανθρακούχο και 20 χρονιά για το φυσικό μεταλλικό νερό, διαδρομές υπολογισμένες επιστημονικά από υδρογεωλόγους με την μέθοδο των ισοτόπων).
• Είναι πλούσια σε διττανθρακικἀ άλατα.
• Το Ανθρακούχο έχει παντελή έλλειψη Νιτρικών και το Φυσικό Μεταλλικό Νερό σχεδόν μηδενικά Νιτρικά (0,6 mgr/L).
• Το νερό από την πηγή μεταφέρεται με υπόγειες σωληνώσεις INOX και εμφιαλώνεται μερικά χιλιόμετρα μακριά εκτός των δασών, καθώς η πηγή είναι σε αυστηρά προστατευόμενη περιοχή όπου απαγορεύεται κάθε άλλη διέλευση και ανθρώπινη δραστηριότητα.

Τα Καρπάθια Όρη αποτελούν καταφύγιό για τον μεγαλύτερο αριθμό αρκούδων σε ολόκληρη την Ευρώπη (10.000) αλλά και άλλων αγρίων ζωών, όπως, ελάφια, λύκοι, λυγξ, κλπ.

Περισσότερα από Εταιρικές Δράσεις
VIMA_WEB3b