MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΡΕΥΝΑ

Έρευνα: Αυτοί είναι οι πιο ακριβοπληρωμένοι TikTokers της χρονιάς

Ποιοι είναι οι σημερινοί πιο “κερδοφόροι”TikTokers; Μία νέα έρευνα των RAVE Reviews αποκαλύπτει τα εκτιμώμενα έσοδα των 100 πιο διάσημων influencers της εφαρμογής.

Τατιάνα Γεωργακοπούλου | 02.04.2021

Το γεγονός ότι το TikTok αποτελεί πλέον το πιο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης για τους νέους -και παράλληλα μία πολύ κερδοφόρα πλατφόρμα– είναι γνωστό.

Αυτή τη στιγμή, το TikTok έχει πάνω από 100 εκατομμύρια χρήστες -μόνο στις ΗΠΑ- οι οποίοι καταναλώνουν καθημερινά περιεχόμενο, συμβάλλοντας στα έσοδα της ιδιοκτήτριας εταιρίας του TikTok, ByteDance Ltd., τα οποία ξεπερνούν τα 35 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Η Bytedance όμως δεν είναι η μοναδική που κερδοφορεί από το TikTok. Η πλατφόρμα έχει ανοίξει διάπλατα τις πόρτες σε celebrities “νέας γενιάς”, οι οποίοι απολαμβάνουν ό,τι έχουν και οι κανονικές διασημότητες, δηλαδή φήμη και εκατομμύρια δολάρια.

Πώς το καταφέρνουν αυτό;

Μέσω του influencing ή με πιο απλά λόγια μέσω της διαφήμισης. Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Guardian, οι εταιρείες πληρώνουν τους TikTokers σχεδόν 0,005 δολάρια ανά follower για χορηγούμενες δημοσιεύσεις και τοποθετήσεις προϊόντων στην εφαρμογή.

Ποιοι είναι λοιπόν οι σημερινοί πιο ακριβοπληρωμένοι TikTokers; Μία νέα έρευνα των RAVE Reviews αποκαλύπτει τα εκτιμώμενα έσοδα των 100 πιο διάσημων influencers της εφαρμογής και μας βάζει στον κόσμο του TikTok.

Διάγραμμα των RAVE Reviews που αποκαλύπτει ποιοι είναι οι πιο ακριβοπληρωμένοι TikTokers της χρονιάς, φωτογραφία/credits: RAVE Reviews

Διάγραμμα των RAVE Reviews που αποκαλύπτει ποιοι είναι οι πιο ακριβοπληρωμένοι TikTokers της χρονιάς, φωτογραφία/credits: RAVE Reviews

Ποιοι είναι οι πιο “κερδοφόροι” TikTokers του 2020;

Για να συλλέξει τα παρακάτω δεδομένα, η ομάδα του RAVE Reviews υπολόγισε ακριβώς πόσες χορηγούμενες δημοσιεύσεις έκαναν οι λογαριασμοί στο TikTok με τους περισσότερους followers. Έτσι, υπολόγισαν και τα εκτιμώμενα έσοδα τους και βρήκαν τους 62 TikTokers που έβγαλαν  εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια μέσα στο 2020.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, ο πιο “κερδοφόρος” influencer του TikTok είναι ο 21χρονος χορευτής Michael Le, ο οποίος μέσα στην χρονιά έβγαλε 20,4 εκατομμύρια δολάρια από 92 διαφημίσεις, τις περισσότερες με διαφορά από κάθε άλλο TikToker -επόμενος με τις περισσότερες διαφημίσεις είναι ο 19χρονος breakdancer Joe Albanese με 62 διαφημίσεις.

Επόμενη στην λίστα των πιο ακριβοπληρωμένων TikTok stars είναι η μόλις 16 ετών Charli D’Amelio, η οποία με 34 διαφημίσεις κέρδισε 18,2 εκατομμύρια δολάρια. Είναι επίσης η TikToker με τους περισσότεορυς followers στην εφαρμογή.

Όσο για την πιο ακριβοπληρωμένη Fitness TikToker, αυτή είναι η 20χρονη γυμνάστρια Demi Bagby, που έβγαλε 3,3 εκατομμύρια δολάρια από 47 διαφημίσεις το 2020. Η Abby Roberts με έσοδα που ξεπερνούν τα 1,7 εκατομμύρια δολάρια από διαφημίσεις είναι η πιο ακριβοπληρωμένη TikToker που ασχολείται με την ομορφιά και το μακιγιάζ.

Λίγα λόγια για τη RAVE Reviews

Η εταιρεία RAVE Reviews είναι η εξέλιξη της παραδοσιακής ιστοσελίδας ερευνών. Η ομάδα τους ειδικεύεται στο να διεξάγει διασκεδαστικές και παράλληλα ενημερωτικές έρευνες για προϊόντα lifestyle, που φυσικά βασίζονται σε δεδομένα. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι η σύγκριση βρίσκεται στο DNA των RAVE Reviews -η ομάδα τους προσπαθεί συνεχώς να βρει τι είναι το καλύτερο, το χειρότερο, τι είναι viral, τι δεν αποτελεί trend κ.ο.κ.

Με αυτό το πρότζεκτ, οι RAVE Reviews ξεκίνησαν ένα ταξίδι για να καταλάβουν τι είναι “hot” και τι όχι σε όλη την Αμερική και στον κόσμο.

Βρείτε περισσότερες ενδιαφέρουσες έρευνες στο RAVE Reviews.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι μεγαλύτερες επιτυχίες του 2020 ανήκουν στο TikTok12.09.2018

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b