MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΕΥΣΗ

Που θα φάτε τους πιο νόστιμους λουκουμάδες στην Αθήνα;

Αυτά είναι τα πέντε αγαπημένα μας στέκια για νόστιμους, αφράτους και τραγανούς λουκουμάδες στην Αθήνα

Λουκουμάδες με μέλι και καρύδια, φωτογραφία/credits: Alpha, Flickr
Λουκουμάδες με μέλι και καρύδια, φωτογραφία/credits: Alpha, Flickr
author-image Τατιάνα Γεωργακοπούλου

Αν υπάρχει ένα γλυκό που περιγράφει την παιδική μας ηλικία αυτό είναι σίγουρα οι λουκουμάδες. Ο καλύτερος τρόπος για να τελειώσει μια βόλτα στην Αθήνα ήταν πάντα οι ζεστοί, αφράτοι λουκουμάδες με μέλι ή σοκολάτα. Αλλά και σήμερα, οι λουκουμάδες είναι από τα πιο αγαπημένα μας επιδόρπια. Κάνεις δεν μπορεί να αντισταθεί στη χρυσαφένια όψη τους, στο τραγανό εξωτερικό και αφράτο εσωτερικό τους. Ειδικά όταν παρασκευάζονται από ειδικούς, με τον σωστό τρόπο, το αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από απολαυστικό.

Στην Αθήνα τα καταστήματα που ξέρουν από καλούς λουκουμάδες είναι λίγα αλλά καλά: Είτε παλιά, ιστορικά που κρατούν ζωντανή την παράδοση επί δεκαετίες, είτε νέα μαγαζιά που έχουν δώσει νέα πνοή στο αγαπημένο μας γλυκό, με νόστιμες και πρωτότυπες συνταγές.

Ας δούμε λοιπόν τα πέντε αγαπημένα μας στέκια για νόστιμους, χρυσαφένιους λουκουμάδες στην Αθήνα!

Λουκουμάδες Μπαλατσούρα
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Λουκουμάδες Μπαλατσούρα 1930 (@loukoumadesbalatsoura1930)


Οι “Λουκουμάδες Μπαλατσούρα” αποτελούν εδώ και δεκαετίες ορόσημο στο Αιγάλεω και φυσικά υπάρχει λόγος. Με τους λουκουμάδες αυτούς έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές, αφού για πρώτη φορά άνοιξαν τις πόρτες τους το μακρινό 1939. Σήμερα η επιχείρηση παραμένει στην οικογένεια, αφού το κατάστημα το έχει αναλάβει η τρίτη γενιά Μπαλατσούρα, που σερβίρει ακόμα λουκουμάδες με την αυθεντική μικρασιατική συνταγή. Πιο παραδοσιακοί -και νόστιμοι- δεν γίνεται, σερβίρονται με μέλι ή σοκολάτα.
Γρηγορίου Κυδωνίων 1, Αιγάλεω

Λουκουμάδες Κτιστάκη
Φωτογραφία: Facebook/Θ.Κτιστάκης-Λουκουμάδες Χανίων

Φωτογραφία: Facebook/Θ. Κτιστάκης-Λουκουμάδες Χανίων

Μία βόλτα στην Ομόνοια δεν είναι ποτέ ολοκληρωμένη αν δεν περιλαμβάνει μία στάση στον “Κτιστάκη”. Από το 1912 μέχρι σήμερα (σχεδόν 100 χρόνια!) έχει καθιερωθεί χάρη στους εξαιρετικούς λουκουμάδες του. Προσοχή όμως, στον “Κτιστάκη” δεν θα φάτε τους λουκουμάδες που έχετε συνηθίσει (δηλαδή μαλακούς με μέλι). Εκεί θα δοκιμάσετε αυθεντικούς χανιώτικους λουκουμάδες, μικρούς με (θεϊκό) σιρόπι, γαρνιρισμένους με κανέλα και σουσάμι.
Σωκράτους 59, Αθήνα

Λουκουμάδες Σιαμέτης


Άλλος ένας αγαπημένος προορισμός για τους λάτρεις των λουκουμάδων είναι ο “Σιαμέτης”, που άνοιξε στη Βάρη το 2007 και από τότε σερβίρει ανελλιπώς φρέσκους, αφράτους λουκουμάδες. Εκεί θα βρείτε τους κλασικούς λουκουμάδες με μέλι θυμαρίσιο ή ανθέων, αλλά το highlight του καταστήματος είναι άλλο: οι γεμιστοί λουκουμάδες σε αμέτρητους συνδυασμούς! Επειδή οι επιλογές είναι πολλές εμείς σας προτείνουμε λουκουμάδες με γέμιση καραμέλας και επικάλυψη σοκολάτας, όλοι όμως οι συνδυασμοί αξίζουν σίγουρα μία δοκιμή!
Πανός 8, Βάρη

Ρακουμέλ


Το Ρακουμέλ αποτελεί το αγαπημένο μας στέκι στο κέντρο για πολλούς λόγους -ένας από αυτούς φυσικά είναι η υπέροχη κρητική κουζίνα τους. Από τον Φεβρουάριο λοιπόν προστέθηκε άλλος ένας λόγος στη λίστα με τίτλο “Γιατί αγαπάμε τόσο το Ρακουμέλ”. Φυσικά μιλάμε για τους υπέροχους λουκουμάδες τους, που εδώ και ένα μήνα αποτελούν επισήμως μόνιμη προσθήκη στο μενού. Αν τους έχετε δοκιμάσει, τότε ξέρετε γιατί τους ερωτευτήκαμε αμέσως. Αν δεν είχατε ακόμη την ευκαιρία, τότε δοκιμάστε τους και θα μας θυμηθείτε!
Εμμανουήλ Μπενάκη 71, Εξάρχεια

Keenkies
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Keenkies (@keenkies)


Τα Keenkies επίσης στα Εξάρχεια είναι ο νέος μας εθισμός κι αυτό γιατί σερβίρουν τους πιο ιδιαίτερους λουκουμάδες στους πιο τρομερούς συνδυασμούς. Άνοιξαν τις πόρτες τους μόλις το περασμένο καλοκαίρι και η Θεμιστοκλέους δεν θα είναι ποτέ ξανά ίδια. Εκεί θα βρείτε φυσικά γλυκούς λουκουμάδες -γεμιστούς ή γαρνιρισμένους με κάθε είδους πραλίνας, καθώς και dulce de leche, vegan φυστικοβούτυρο, ταχίνι, καραμέλα και φυσικά το παραδοσιακό μέλι και αμέτρητα sprinkles από τριμμένο μπισκότο μέχρι smarties. Το πραγματικό must όμως είναι οι αλμυροί λουκουμάδες σε συνδυασμούς που δεν έχουμε ξαναδοκιμάσει ποτέ, όπως είναι οι λουκουμάδες καρμπονάρα με κρέμα γάλακτος και καπνιστό μπέικον, αλλά και λουκουμάδες… παστίτσιο με μπεσαμέλ και μοσχαρίσιο κιμά ή κιμά από πλευρώτους στην vegan εκδοχή τους. Σε γλυκούς και αλμυρούς συνδυασμούς μπορείτε επίσης να βρείτε πεϊνιρλί!
Θεμιστοκλέους 56, Εξάρχεια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΒόλτα στο κέντρο; Sandwich στο χέρι στις πιο νόστιμες διευθύνσεις της Αθήνας12.09.2018

Περισσότερα από Γεύση
VIMA_WEB3b