MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΕΥΣΗ

Το delivery της 25ης Μαρτίου: Ο πιο νόστιμος μπακαλιάρος σκορδαλιά στην… πόρτα σας

Φέτος γιορτάζουμε την 25η Μαρτίου στο σπίτι και εμπιστευόμαστε το οικογενειακό τραπέζι στα χέρια των ειδικών.

Από το delivery της 25ης Μαρτίου δεν λείπει φυσικά ο μπακαλιάρος σκορδαλιά, φωτογαφία/credits: Instagram/Ψαράκια και Θαλασσινά
Από το delivery της 25ης Μαρτίου δεν λείπει φυσικά ο μπακαλιάρος σκορδαλιά, φωτογαφία/credits: Instagram/Ψαράκια και Θαλασσινά
Monopoli Team

Η 25η Μαρτίου είναι μία ημέρα ιδιαίτερης σημασίας για τη χώρα μας, αφού γιορτάζουμε την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και παράλληλα τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Για αυτή την μοναδική ημέρα, κάθε χρόνο μαζευόμαστε όλοι γύρω από το οικογενειακό τραπέζι και γιορτάζουμε με ένα αγαπημένο, παραδοσιακό ελληνικό πιάτο, τον μπακαλιάρο σκορδαλιά.

Φέτος, όπως κάθε αργία και γιορτή, έτσι και η 25η Μαρτίου θα είναι λίγο διαφορετική. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα είναι ξεχωριστή, αφού όπως και την Καθαρά Δευτέρα το οικογενειακό τραπέζι θα περιλαμβάνει όπως πάντα τα αγαπημένα μας σαρακοστιανά πιάτα.

Εμείς σας προτείνουμε πέντε αγαπημένα μας εστιατόρια που είναι “ειδικοί” στον μπακαλιάρο σκορδαλιά και φέρνουν τα πιάτα τους στην πόρτα σας με delivery.

Τα Μπακαλιαράκια της Άνοιξης
Ο φημισμένος μπακαλιάρος σκορδαλιά του μαγαζιού, φωτογραφία: Facebook/ Τα Μπακαλιαράκια της Άνοιξης

Το delivery της 25ης Μαρτίου: Ο φημισμένος μπακαλιάρος σκορδαλιά του μαγαζιού, φωτογραφία: Facebook/ Τα Μπακαλιαράκια της Άνοιξης

Μόλις 30 μέτρα από την πλατεία της Άνοιξης βρίσκεται το απόλυτο στέκι για τους λάτρεις των θαλασσινών στα βόρεια προάστια. “Τα Μπακαλιαράκια της Άνοιξης” είναι ίσως η πιο ιστορική ψαροταβέρνα της περιοχής, αφού τα πρώτα “Μπακαλιαράκια” άνοιξαν το 1932! Πλέον το ξακουστό εστιατόριο είναι άκρως ανανεωμένο και χαράζει μία νέα πορεία, παραμένοντας όμως πιστό στην παράδοση του. Γι’ αυτό και ακόμα παραμένει ο απόλυτος προορισμός για καλό ψάρι στα Βόρεια. Ειδικά για την 25η Μαρτίου, λοιπόν, ο Βαγγέλης Ντόφης και η ομάδα του έχουν ετοιμάσει ένα ξεχωριστό μενού που περιλαμβάνει αγαπητά σαρακοστιανά πιάτα γαρίδες κριθαρότο, χταποδάκι,  σουπιά κρασάτη, ταραμοσαλάτα, και φυσικά τον φημισμένο μπακαλιάρο σκορδαλιά τους.
Κάντε την παραγγελία σας με ένα τηλέφωνο στο 2108144425⁣⁣⁣⁣⁣⁣

Ψαράκια & Θαλασσινά


Από τα βόρεια (Κηφισιά και Χαλάνδρι) , μέχρι και τα νότια προάστια (Γλυφάδα και Βάρκιζα), αν ψάχνετε για φρέσκο ψαράκι σε οικονομικές τιμές, η απάντηση είναι πάντα: “Ψαράκια & Θαλασσινά”. Στα τέσσερα εστιατόρια της αλυσίδας θα βρείτε καθημερινά φρέσκο ψάρι και θαλασσινά εποχής, αλλά και κλασικά πιάτα τους, όπως είναι τα καταπληκτικά πικάντικα μύδια, τα πολύ ιδιαίτερα φιλετάκια πέρκας με κανταΐφι και σάλτσα πιπεριάς Φλωρίνης, αλλά και το γιουβέτσι με γαρίδες. Ειδικά για την 25η Μαρτίου, όμως, δεν μπορούμε να μην προτείνουμε τον εξαιρετικό μπακαλιάρο με σκορδαλιά στην πιο παραδοσιακή, σπιτική και λαχταριστή μορφή του.
Κηφισιά – 2106203622
Χαλάνδρι – 2106855932
Γλυφάδα – 210 8983555
Βάρκιζα –  2109654138 

Ε/Γ Ταξιδεύοντας


Στο Κερατσίνι και στην Νέα Ερυθραία βρίσκεται ένα από τα αγαπημένα μας στέκια για φρέσκα και νόστιμα θαλασσινά. Το μότο τους είναι: “Το ζωντανό είναι καλύτερο από το φρέσκο”, γι’ αυτό και η πρώτη ύλη τους είναι πάντα ολόφρεσκια -και φυσικά υπέροχα μαγειρεμένη. Όσο για τον μπακαλιάρο, αυτός είναι “σταθερή αξία”, ενώ η σκορδαλιά τους δεν συγκρίνεται! Αν αγαπάτε τον μπακαλιάρο και θέλετε να τον δοκιμάσετε και σε μία διαφορετική συνταγή, τότε σας προτείνουμε και τον παστουρμά μπακαλιάρου.
Κερατσίνι, Πλάτωνος 72, 210 4324368
Νέα Ερυθραία, Ευαγγελιστρίας 36, 210 6201572

Ταβέρνα “Ο Μπάμπης”
Το delivery της 25ης Μαρτίου, Μπακαλιάρος σκορδαλιά, Ταβέρνα ο Μπάμπης, φωτογραφία/credits: Wolt

Το delivery της 25ης Μαρτίου, Μπακαλιάρος σκορδαλιά, Ταβέρνα ο Μπάμπης, φωτογραφία/credits: Wolt

“Ο Μπάμπης” πάνω στη Λεωφόρο Αμφιθέας αποτελεί ορόσημο για τους καλοφαγάδες της πόλης εδώ και πάνω από 30 χρόνια. Μπορεί να είναι διάσημος κυρίως για τα πεντανόστιμα μπιφτέκια του, ο “Μπάμπης” όμως ξέρει και από καλά θαλασσινά. Γι’ αυτό και ο μπακαλιάρος σκορδαλιά, ο οποίος παρασκευάζεται με τα πιο αγνά υλικά και την πιο “μαμαδίστικη” συνταγή, είναι ακόμα μια σπεσιαλιτέ της οικογενειακής ταβέρνας, που τα νότια προάστια έχουν δικαίως αγαπήσει. Τα σαρακοστιανά πιάτα του “Μπάμπη” έρχονται στην πόρτα σας μέσω του delivery app, Wolt.
Λεωφόρος Αμφιθέας 73, Παλαιό Φάληρο

Μπεμπέκα


Η “Μπεμπέκα” αποτελεί σταθερή αξία πλέον για “σπιτικό” φαγητό στο Χαλάνδρι, με μαγειρευτά, αλλά και κρεατικές και ψαροφαγικές επιλογές. Έτσι, αυτή την 25η Μαρτίου επιλέγουμε ξανά “Μπεμπέκα”, καθώς έχουν διαμορφώσει ένα ειδικό για την ημέρα μενού, που περιλαμβάνει μύδια και γαρίδες σαγανάκι, καλαμαράκια, ζυμαρικά με θαλασσινά, σουπιές, γίγαντες, μανιτάρια στιφάδο και πολλά ακόμα υπέροχα πιάτα. Πρωταγωνιστής της ημέρας όμως είναι ο μπακαλιάρος -όπως δεν τον έχετε ξαναδοκιμάσει. Στη “Μπεμπέκα” θα βρείτε τους ξακουστούς μπακαλιαρολουκουμάδες με σκορδαλιά αλιάδα επτανησιώτικη που -πιστέψτε μας- είναι must πιάτο. Στην πόρτα σας με ένα τηλέφωνο στο 210-6854880.

Περισσότερα από Γεύση
VIMA_WEB3b