MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Game Changer: Σε τιμή ρεκόρ πουλήθηκε το έργο του Banksy για τους «σουπερήρωες» νοσηλευτές

Το έργο του Banksy, «Game Changer», που αποτίνει φόρο τιμής στους νοσηλευτές του βρετανικού συστήματος υγείας, πουλήθηκε σε τιμή ρεκόρ σε δημοπρασία από τον οίκο Christie’s.

Monopoli Team

Τον Μάιο του περασμένου έτους, ο Banksy δημιούργησε το «Game Changer» (δηλαδή, αυτός που αλλάζει το παιχνίδι), ένα νέο έργο τέχνης το οποίο αφιέρωσε στους νοσηλευτές που μάχονται στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Το πρωτότυπο έργο σε καμβά που δημιουργήθηκε εν μέσω lockdown, ήταν κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα πολιτικά γκράφιτι του δημοφιλούς street artist.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑNFT: Η νέα τάση στην αγορά που μπορεί να αλλάξει για πάντα την Τέχνη12.09.2018

Το έργο αυτό απεικονίζει ένα μικρό αγόρι, να κρατά ψηλά μια κούκλα – νοσηλεύτρια του NHS (βρετανικό σύστημα υγείας), σαν να είναι σούπερ ήρωας, ενώ φαίνεται να έχει πετάξει σε ένα καλάθι, τον Μπάτμαν και τον Σπάιντερμαν. Η νοσηλεύτρια θυμίζει τον Σούπερμαν, φορώντας μια μπέρτα και έχοντας τεντωμένο το χέρι της, σαν να πετά. Φοράει μάσκα και η στολή της φέρει το έμβλημα του Ερυθρού Σταυρού, που είναι το μόνο έγχρωμο στοιχείο του έργου.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Banksy (@banksy)

Το έργο αυτό, αποτελεί φόρο τιμής στη συνεισφορά των Βρετανών νοσηλευτών ενάντια στον κορονοϊό και είχε εγκατασταθεί στο νοσοκομείο του Σάουθαμπτον στην πτέρυγα των επειγόντων, περιμένοντας τη στιγμή που θα βγει σε δημοπρασία, ώστε να συγκεντρωθούν χρήματα για το βρετανικό σύστημα υγείας. Μάλιστα, ο Banksy είχε αφήσει και ένα σημείωμα για τους εργαζομένους στο νοσοκομείο, γράφοντας: «Ευχαριστώ για όλα όσα κάνετε. Ελπίζω αυτό να φωτίσει λίγο το μέρος, αν και είναι μόνο ασπρόμαυρο».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Christie’s (@christiesinc)

Ακολουθώντας μια τάση που καθιερώθηκε από τα πρόσφατα έργα τέχνης του Banksy, το «Game Changer» το οποίο εκτιμάτο αρχικά περίπου στα 2.9 εκατομμύρια ευρώ, πουλήθηκε τελικά από τον οίκο Christie’s σε τετραπλάσια τιμή, ξεπερνώντας κατά πολύ το προηγούμενο ρεκόρ του Banksy για το «Devolved Parliament», το οποίο πουλήθηκε το 2019 για 11.5 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως ανακοινώθηκε, τα έσοδα προορίζονται για την «υποστήριξη της υγείας του προσωπικού και των ασθενών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Σάουθαμπτον».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Banksy δωρίζει πίνακες αξίας 1,2 εκατομμυρίων δολαρίων σε νοσοκομείο12.09.2018

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά προβαίνει σε μια τέτοια κίνηση, καθώς έχει δωρίσει ξανά τα έσοδα από τα έργα του για να βοηθήσει στην κατασκευή νοσοκομείου στη Βηθλεέμ, ενώ το 2020, χρηματοδότησε επίσης ένα διασωστικό σκάφος για να σώσει πρόσφυγες στη Μεσόγειο, που προσπαθούσαν να φτάσουν στην Ευρώπη.

Πηγή: dazeddigital.com

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b