MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ONLINE ΔΡΑΣΕΙΣ

Online εκδηλώσεις, σεμινάρια, διαλέξεις: 31 προτάσεις για την εβδομάδα 15-21/3

Online σεμινάρια, διαλέξεις, βιβλιοπαρουσίασεις… συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε μερικές από τις πιο αξιόλογες online δράσεις που μπορείτε να παρακολουθήσετε την εβδομάδα 15-21 Μαρτίου 2021.

Online
«Εγκόλπιο περιπλάνησης» - Rembrandt and The Cat
Αριστούλα Ζαχαρίου

Για το Παιδί

«Το Μουσείο στο Σπίτι» – Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου Online

Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου προσφέρει για τους μικρούς του φίλους μια σειρά διαδικτυακών δράσεων με τίτλο «Μουσείο στο Σπίτι». Οι δράσεις θα περιλαμβάνουν εργαστήρια, ξεναγήσεις, θεατρικά δρώμενα και άλλες online δράσεις. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

15-23 Μαρτίου 2021
Δωρεάν
Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Αποκριάτικες online δράσεις – Δήμος Αθηναίων

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων προσκαλεί τα παιδιά από 7 ετών να ζήσουν τη δική τους αποκριάτικη ιστορία και να γίνουν πρωταγωνιστές μέσα από τις αποκριάτικες διαδικτυακές δράσεις των Ββιλιοθηκών του. Οι βιβλιοθηκονόμοι της Παιδικής Βιβλιοθήκης Σταθμού Λαρίσης, της Βρεφικής-Νηπιακής Βιβλιοθήκης και της Παιδικής-Εφηβικής Βιβλιοθήκης Δήμου Αθηναίων έχουν ετοιμάσει εβδομαδιαία αποκριάτικα δημιουργικά ταξίδια για παιδιά από 7 ετών με επίκεντρο πάντα το βιβλίο. Δείτε τις δράσεις εδώ.

Δευτέρα 15/3
Δωρεάν
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Online εργαστήρια του Ίδρύματος Ευγενίδου Online

Το Ίδρυμα Ευγενίδου διοργανώνει μια σειρά online εργαστηρίων για παιδιά για τον μήνα Μάρτιο: Δήλωσε συμμετοχή στα online εργαστήρια που δημιούργησε το Ίδρυμα Ευγενίδου για νέους και νέες που λατρεύουν τις σύγχρονες τεχνολογίες και θέλουν να δημιουργούν τις πιο cool εφαρμογές. Δες το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.

15/3 – 21/3
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

«Δες, άκου, σκέψου & φαντάσου» – ΚΠΙΣΝ

Το Vlefaro live cinema και το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος παρουσιάζουν, από τις 6 έως τις 27 Μαρτίου, μια νέα σειρά «ντοκιμαντέρ» μικρού μήκους με τίτλο «Δες, άκου, σκέψου & φαντάσου», στην οποία πραγματικότητα και μυθοπλασία συναντώνται για να δώσουν τις πιο δημιουργικές απαντήσεις σε καθημερινά ερωτήματα, εμπνευσμένα από πραγματικές απορίες παιδιών. Σκοπός των βίντεο, πέρα από την έμπνευση, την ψυχαγωγία και τη μάθηση, είναι η εξοικείωση με τη διαδικασία της καλλιτεχνικής σκέψης, τους συνειρμούς, τα όνειρα και κατ’ επέκταση την ίδια την τέχνη και την ποίηση. Ιδέα, εικαστικά: Αγγελική Μπόζου | Μουσική, μοντάζ, animation, αφήγηση: Θάνος Κοσμίδης | Κείμενα: Αγγελική Μπόζου, Νέλλη Πουλοπούλου

6-27 Μαρτίου 2021
Κάθε Σάββατο στις 11:00
Δωρεάν
Δείτε τα video εδώ.

Αγαπητό Ημερολόγιο – Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο

Το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο σε συνεργασία με το Κέντρο Υποστήριξης Νέων της ΑΡΣΙΣ διοργανώνουν από κοινού δράση ευαισθητοποίησης στα Ανθρώπινα Δικαιώματα για παιδιά ηλικίας 9 – 11 ετών. Με την Εκπαιδεύτρια Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Παναγιώτα Ραπτοπούλου, την Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021 ώρα 6:30μ.μ. έως 8:30μ.μ.. Το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Zoom.

Τετάρτη 17/3 | 18:30 – 20:30
Δωρεάν | Απαιτείται εγγραφή
Περισσότερες πληροφορίες εδώ,

«Ανακαλύπτοντας τον κόσμο του Θεόφιλου» – Ομάδα Άνασσα Online

Η ομάδα Άνασσα σχεδίασε και παρουσιάζει μία σειρά διαδικτυακών εκπαιδευτικών εργαστηρίων για παιδιά και εφήβους, σε συνεργασία με τη Βορέειο Βιβλιοθήκη. Σάββατο, 20 Μαρτίου 2021, ακολουθεί το εικαστικό εργαστήριο «Ανακαλύπτοντας τον κόσμο του Θεόφιλου», ώρα 17.00 – 18.00, για παιδιά 9-11 ετών. Ένα εργαστήριο – γνωριμία με τον ζωγράφο Θεόφιλο. Ήρωες, τοπία και σύμβολα , ξεπηδούν μέσα από τους πίνακες του και γίνονται αφορμή για να γνωρίσουμε καλύτερα τη ζωή του και τις έννοιες που αποτυπώνονται στα έργα του.

Σάββατο 20/3 | 17:00 – 18:00
Δωρεάν
Περισσότερες πληροφορίες εδώ

«Παίζω-μαθαίνω-δημιουργώ μέσω της τέχνης» – Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης Online

Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης συνεχίζει και την Άνοιξη τα διαδικτυακά, εικαστικά εργαστήρια. Τα Σάββατα 6,13,20,27 Μαρτίου και 3,10,17,24 Απριλίου, διοργανώνει το online εργαστήριο, για παιδιά 5-12 ετών, με τίτλο «Παίζω-μαθαίνω-δημιουργώ μέσω της τέχνης». Τα παιδιά θα γνωρίσουν και θα εμπνευστούν από το έργο  καλλιτεχνών, από τα ήθη και τα έθιμα της Ελλάδας, αλλά και άλλων χωρών, από την ποίηση και τη λογοτεχνία, από ζωγράφους, γλύπτες και σύγχρονους εικαστικούς. Σάββατο 30/3, στις 17:30, «Ο Εθνικός μας Ύμνος και οι Έλληνες ζωγράφοι».

Σάββατο 20/3 | 17:30-19:00
Κόστος: 10€ ανά μάθημα
Δηλώσεις συμμετοχής εδώ.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Online εργαστήρια Σαββατοκύριακου – Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Τα Σαββατοκύριακα του 2021 γίνονται … οnline! Tα αγαπημένα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης που μεγάλωσαν γενιές και γενιές, από φέτος θα πραγματοποιούνται online!  Τα online εργαστήρια Σαββατοκύριακου συνεχίζονται και τον μήνα Μάρτιο, με το εργαστήριο για παιδιά ηλικίας 4-6 ετών «Ένας μικρός ήρωας που μοιάζει με βιολί» (13,14 και 28 Μαρτίου) και το εργαστήριο για παιδιά 7-10 ετών «Ο κόσμος γέμισε σχήματα» (7,20.21 Μαρτίου).

Σάββατο 20/3 | 11:00 – 13:00
Για παιδιά 7-10 ετών.
Εισιτήρια στο viva.gr: 10 ευρώ (γονέας και παιδί)
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Ιστορίες από Τέχνη: Διαδικτυακό εργαστήρι για παιδιά 6-11 ετών Online

Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης διοργανώνει, από τις 9 Ιανουαρίου 2021, τη σειρά εικαστικών, διαδικτυακών εργαστηρίων για παιδιά 6-11 ετών, «Ιστορίες από Τέχνη». Ένα ταξίδι στην Τέχνη με αφορμή το έργο σπουδαίων καλλιτεχνών. Σε κάθε διαδικτυακή συνάντηση τα παιδιά ανακαλύπτουν διαφορετικά έργα, τεχνικές και τρόπους έκφρασης. Στόχος είναι η εξοικείωση τους με έννοιες και μορφικά στοιχεία που χρησιμοποιούνται στις εικαστικές τέχνες ώστε να μπορούν να τα ερμηνεύσουν και αργότερα να τα χρησιμοποιήσουν. Τέλος, τα παιδιά θα δημιουργούν τα δικά τους έργα χρησιμοποιώντας χρώματα, πολλή φαντασία αλλά και τεχνικές των μεγάλων ζωγράφων. Έβδομη online συνάντηση: Σάββατο 13/3 στις 17:00 «Η Επανάσταση του 1821 μέσα από τα έργα του Θεόφιλου». 

Σάββατο 20/3 | 17:00
Κόστος Συμμετοχής: Ανά εργαστήριο: 12€
Πληροφορίες – Κρατήσεις: Τ: 2103250341 | Ε: [email protected]
Για δηλώσεις συμμετοχής εδώ.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

«Γιορτάζουμε την Ελληνική Επανάσταση» – Ελληνοαμερικανική Ένωση Online

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση διοργανώνει την Κυριακή 21 Μαρτίου, στις 18:00, την online εκδήλωση για παιδιά «Γιορτάζουμε την Ελληνική Επανάσταση» σε συνεργασία με τις εκδόσεις Ψυχογιός. Ο αγαπημένος συγγραφέας Χρήστος Δημόπουλος προσκαλεί τους μικρούς βιβλιόφιλους σε διαδικτυακή παρουσίαση των νέων βιβλίων του με κύριο θέμα την Επανάσταση του 1821.

Κυριακή 21/3 | 18:00
Δωρεάν
Για πληροφορίες-κρατήσεις εδώ

Βιβλίο

#PublicEventsGoSocial

Τα βιβλιοπωλεία Public διοργανώνουν για την εβδομάδα 15-21/3 τις εξής διαδικτυακές εκδηλώσεις:

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Εκδόσεις Μεταίχμιο: Εκδηλώσεις της εβδομάδας 15-21/3 Online

15-21/3
Δωρεάν
Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Ianos: Διαδικτυακή παρουσίαση του βιβλίου «Μουσική, Ουτοπία και Νεωτερικότητα» Online

O Ianos και οι Εκδόσεις Πατάκη σας προσκαλούν την Πέμπτη 18 Μαρτίου, στις 18:00 στη διαδικτυακή παρουσίαση του βιβλίου «Μουσική, Ουτοπία και Νεωτερικότητα» των Στέφανου Ροζάνη – Θωμά Σλιώμη . Θα μιλήσουν: Στ. Ροζάνης, καθηγητής φιλοσοφίας – συγγραφέας Θ. Σλιώμης, συνθέτης – συγγραφέας . Θα ερμηνεύσει το έργο του Θ. Σλιώμη «Τόπος Άλφα» (2010) ο κοντραμπασίστας Γιώργος Αρνής. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του Ιανού.

Πέμπτη 18/3 | 18:00
Δωρεάν
Παρακολουθήστε την εκδήλωση εδώ

«Βιβλία που θεμελίωσαν τον πολιτισμό μας» – Ίδρυμα Θεοχαράκη Online

Το Ίδρυμα Θεοχαράκη παρουσιάζει τις Πέμπτες 4,11,18 Μαρτίου, 1,8,15,22 Απριλίου, 6,13,20 Μαΐου, 18:00-20:00, τον κύκλο διαλέξεων «Βιβλία που θεμελίωσαν τον πολιτισμό μας» με τους συγγραφείς Κώστα Κατσουλάρη και Σώτη Τριανταφύλλου. Πότε με τη μορφή διάλεξης, πότε με τη μορφή συζήτησης, θα παρουσιαστούν έργα του λόγου που συνδημιούργησαν τον πολιτισμό μας, από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας. Εξηγώντας τα βασικά σημεία βιβλίων από την «Τέχνη του πολέμου» του Σουν Τσου μέχρι «Το Κεφάλαιο στον 21ο αιώνα» του Τομά Πικεττύ, θα επιχειρηθεί η σκιαγράφηση της μεγάλης διαδρομής των ιδεών μέσα στους αιώνες, έτσι όπως τη σημάδεψαν μερικά βιβλία-σταθμοί.

Πέμπτη 18/3 | 18:00 – 20:00
Μεμονωμένο εισιτήριο: 12€
Για εισιτήρια και περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Σεμινάρια

Εικαστικό Κέντημα: Σπουδαίες προσωπικότητες – ΚΠΙΣΝ

Online

Το εργαστήριο εικαστικού κεντήματος, με αφορμή το 2021, έτος ορόσημο για την Ελλάδα, τιμά ανθρώπους που με τις πράξεις και το έργο τους άλλαξαν την πορεία της ιστορίας και άφησαν ανεξίτηλο το στίγμα τους στην κοινωνία. Στο εργαστήριο του Μαρτίου, θα εμπνευστούμε από το έργο «Μνημείο Ζαλόγγου» του Γεωργίου Ζογγολόπουλου, με αφορμή την επαναφορά στην Αγορά του ΚΠΙΣΝ της οριζόντιας τομής της βάσης του γλυπτού. Επόμενη Συνάντηση: Τετάρτη 17 Μαρτίου, στις 19:00, μέσω zoom.

Τετάρτη 17/3 | 19:00
Δωρεάν με εγγραφή.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Εργαστήρια για ενήλικες από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς για την εβδομάδα 15-21/3: Online
  • Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) διοργανώνει εργαστήρι δημιουργικής γραφής, για ενήλικες, με τίτλο «Μικρά ξυπνήματα», την Τετάρτη 17 Μαρτίου (ώρες 11:00-13:00), με την αφηγήτρια και συγγραφέα Εύη Γεροκώστα.
  • Με αφορμή τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) διοργανώνει τέσσερα διαδικτυακά εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης, για ενήλικες, αντλώντας έμπνευση από τις ενδυμασίες της εποχής. «Πτυχώσεις από χαρτί»: Την Τρίτη 16 και την Τετάρτη 17 Μαρτίου (ώρα 16:00-17:00), σε δύο αυτόνομα εργαστήρια. «Υφασμάτινη τραβέρσα»: Τη Δευτέρα 22 και την Τετάρτη 24 Μαρτίου (ώρες 10:00-12:00), σε δύο αυτόνομα εργαστήρια.

15-21 Μαρτίου 2021
Περισσότερες πληροφορίες εδώ

«Φτιάξε το δικό σου Newsroom»: Webinar για εκπαιδευτικούς από το Ίδρυμα Ωνάση

Με το διαδικτυακό εργαστήριο του Ιδρύματος Ωνάση Φτιάξε το δικό σου Newsroom, από τις 24 Φεβρουαρίου έως 31 Μαρτίου, εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων και των ειδικοτήτων μπορούν σε συνθήκες μιας πραγματικής αίθουσας σύνταξης, να μάθουν να εντοπίζουν ειδήσεις και θέματα, να πραγματοποιούν συνεντεύξεις και ρεπορτάζ, να αξιολογούν και να ελέγχουν την ορθότητα της κάθε πληροφορίας, αναλαμβάνοντας όλοι ρόλους και ευθύνες. Ημερομηνίες διεξαγωγής: Τις Τετάρτες 24 Φεβρουαρίου και 3, 10, 17, 24 & 31 Μαρτίου 2021.

Τετάρτη 17/3 | 18:00 – 19:30
Κόστος: 15€
Πληροφορίες – Κρατήσεις: 213 017 8002 (Δευτέρα έως Παρασκευή, 10:00 – 18:00)
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

«Η Δραματουργία του Ίψεν» – Parts -Patras Arts

Το Εργαστήρι Ελεύθερων Καλλιτεχνικών Σπουδών Parts -Patras Arts και ο θεατρολόγος-σκηνοθέτης Δημήτρης Ζαπάντης διοργανώνουν το Σάββατο 20 Μαρτίου, 17:00 – 20:00 διαδικτυακό θεατρικό σεμινάριο «Η Δραματουργία του Ίψεν». Το σεμινάριο αυτό αποσκοπεί να ξεδιαλύνει τις κρυφές πτυχές της δραματουργίας του Ίψεν, εστιάζοντας στα πολύπλοκα πλέγματα που υποφώσκουν στα έργα του και τις δημιουργούν. Απευθύνεται σε θεατρολόγους, ηθοποιούς, όλους όσους ενδιαφέρονται για το θέατρο και την δραματουργία.

Σάββατο 20/3 | 17:00 – 20:00
Κόστος: 30 ευρώ/25 ευρώ για φοιτητές -άνεργους.
Απαραίτητη η κράτηση θέσεων
Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Ειδική Αγωγή και Τέχνη – Ανοικτό Ίδρυμα Εκπαίδευσης Online

Το Ανοικτό Ίδρυμα Εκπαίδευσης διοργανώνει το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Μαρτίου, 11:00-14:00, το online επιμορφωτικό σεμινάριο «Ειδική Αγωγή και Τέχνη: Στρατηγικές για την ενσωμάτωση των Τεχνών στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση και Δραστηριότητες “Εικαστικής Θεραπείας”». Στόχος του σεμιναρίου είναι η αξιοποίηση της τέχνης στην εκπαίδευση μαθητών με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες έτσι ώστε οι δεξιότητές τους να αναπτυχθούν μέσα από τη φαντασία, τη συναίσθηση και τη δική τους έκφραση.

Σάββατο 20/3 – Κυριακή 20/3
Ώρα: 11:00 – 14:00
Κόστος: 50€, Άνεργοι-Φοιτητές-Πολύτεκνοι-ΑμΕΑ: 40€, Κάτοχοι Ετήσιας Κάρτας Σεμιναρίων ΑΙΕ: Δωρεάν
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓιατί χρειαζόμαστε γυναίκες σε θέσεις ευθύνης στον Πολιτισμό;12.09.2018

Διαδικτυακά εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιδρύματος Θεοχαράκη

Τα διαδικτυακά εκπαιδευτικά προγράμματα, για ενήλικες, του Ιδρύματος Θεοχαράκη συνεχίζονται και τον μήνα Μάρτιο. Τις Παρασκευές 5,12 και 19 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί το online εργαστήριο «Stories και Ιστορίες: αφηγήσεις στον 21ο αιώνα».  Τις Τρίτες 23 Φεβρουαρίου, 2 και 16 Μαρτίου συνεχίζεται το online εργαστήριο για ενήλικες «ΣΕΛΦ ART». Τις Τρίτες 23 Φεβρουαρίου, 9,16,23 και 30 Μαρτίου, 6,13,20 και 27 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί το online σεμινάριο για ενήλικες «Φωτογραφία και άλλες τέχνες». Τις Τετάρτες 3, 10, 17, 24 Φεβρουαρίου και 3, 10, 17, 24 και 31 Μαρτίου, στις 20:00, τη νέα εκπαιδευτική δράση για ενήλικες «Λόγω τέχνης». Η τέχνη ως ψυχική και πνευματική τόνωση». Τις Πέμπτες 25 Φεβρουαρίου, 4, 11 και 18 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί το online εργαστήριο κολάζ για ενήλικες. Τις Τρίτες 9, 16, 23, 30 Μαρτίου και 13.20, Απριλίου 2021 θα πραγματοποιηθεί ο κύκλος online εργαστηρίων «Τέχνη και μουσείο – Δημιουργία και εκπαίδευση».

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓυναίκες μπροστά και πίσω από τις κάμερες σε ταινίες που αγαπήσαμε12.09.2018

Διαλέξεις

#Psofos | Η ρητορική μίσους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης» – Ίδρυμα Ωνάση
Online

#Psofos | Η ρητορική μίσους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης» – Ίδρυμα Ωνάση

Τα social media, εκτός από πλατφόρμες με πολλές αρετές, είναι και ένα περιβάλλον οχλαγωγίας. Από τις 14 Μαρτίου, η Στέγη ανοίγει αυτό το θέμα στο YouTube Channel του Ιδρύματος Ωνάση, με τη συζήτηση «#Psofos | Η ρητορική μίσους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», που εντάσσεται στην ψηφιακή σειρά συζητήσεων της Στέγης, «Society Uncensored». 

15-21 Μαρτίου 2021
Δωρεάν
Δείτε τη συζήτηση εδώ

«Εγκόλπιο περιπλάνησης» – Rembrandt and The Cat Online

Τη Δευτέρα 15 και Δευτέρα 22 Μαρτίου, στις 19:00, η πολιτιστική πλατφόρμα Rembrandt and The Cat διοργανώνει την online εκδήλωση «Εγκόλπιο περιπλάνησης». Μια περιπλάνηση στη λογοτεχνία της περιπλάνησης σε δυο συναρπαστικές διαλέξεις με τον συγγραφέα Νικήτα Σινιόσογλου. Με οδηγό τον Βάλτερ Μπένγιαμιν και μια σειρά γερμανόφωνων κυρίως φλανέρ (Φρανζ Χέσσελ, Ζίγκφριντ Κράκαουερ, Ρόμπερτ Βάλζερ) αυτό το «εγκόλπιο περιπλάνησης» αναζητεί τους βασικούς άξονες της αστικής περιπλάνησης σε παλαιότερους συγγραφείς όπως ο Ντάνιελ Νταφόε, ο Μπαλζάκ, ο Ντίκενς, Ο Έντγκαρ Άλλαν Πόου και φυσικά ο Μπωντλαίρ. Όμως ακολουθεί και εκείνους που εξέλιξαν την έννοια και τη δράση της φλανερί, όπως ο Ζέμπαλντ, o Κλαούντιο Μάγκρις, ο Γκυ Ντεμπώρ και ο Ίαν Σινκλέρ.

Δευτέρα 15/3 και 22/3 | 19:00|
Συμμετοχή και για τις δύο διαλέξεις: 15 ευρώ
Κρατήσεις: [email protected]
Περισσότερες πληροφορίες εδώ

«Οι γαλλικές λέξεις : Συναντήσεις με γαλλόφωνους συγγραφείς» – Γαλλικό Ινστιτούτο

Για τον Μάρτιο, μήνα της Γαλλοφωνίας, το Γαλλικό Ινστιτούτο προσκαλεί στη σειρά εκδηλώσεων «Οι γαλλικές λέξεις : Συναντήσεις με γαλλόφωνους συγγραφείς» τον αγαπητό και γνωστό στο ελληνικό κοινό, Μαροκινό συγγραφέα και ποιητή Tahar Ben Jelloun, που γράφει στα γαλλικά. Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσει ο Γρηγόρης Μπέκος, δημοσιογράφος, την Τρίτη 16 Μαρτίου, στις 19:30.

Τρίτη 16/3 | 19:30
Δωρεάν
Παρακολουθήστε την εκδήλωση εδώ

«Επανέναρξη του αθλητισμού και της αθλητικής δραστηριότητας» – ΚΠΙΣΝ Online

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος διοργανώνει την Πέμπτη 18 Μαρτίου, στις 19:00, σε συνεργασία με το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας – «Sports Excellence», live streaming συζήτηση με θέμα «Πανδημία | Επανέναρξη του αθλητισμού και της αθλητικής δραστηριότητας».  Εξετάζοντας την προοπτική της επανέναρξης του αθλητισμού στη συζήτηση αυτή, οι επιστήμονες της άσκησης και της υγείας θα δώσουν επαρκείς πληροφορίες για τη διαβάθμιση των κινδύνων προκειμένου να διαφυλάξουν την υγεία των αθλητών και θα προτείνουν λύσεις για την ασφαλέστερη επιστροφή στην άσκηση.

Πέμπτη 18/3 | 19:00
Δωρεάν
Παρακολουθήστε τη διάλεξη εδώ.

«Η Ουτοπία στην Τέχνη και την Πολιτική» – MOMus-Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης Online

«Η Ουτοπία στην Τέχνη και την Πολιτική» (Utopia in Art and Politics) είναι ο τίτλος του διεθνούς διαδικτυακού συνεδρίου που πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021, 16:00-20:30, θέτοντας καίρια ερωτήματα και προβληματισμούς μέσα από διεπιστημονικές προσεγγίσεις εισηγητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το συνέδριο αποτελεί διοργάνωση του MOMus-Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης-Συλλογή Κωστάκη σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.

Παρασκευή 19/3 | 16:00 – 20:30
Δωρεάν | Αγγλικά χωρίς διερμηνεία
Παρακολουθήστε το συνέδριο εδώ

«Η Γένεση του Ελληνικού Συνταγματισμού» – ΕΚΠΑ Online

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο πλαίσιο των δράσεων της «Πρωτοβουλίας 1821-2021»,  διοργανώνει, με την υποστήριξη της Εθνικής Τράπεζας επιστημονικό συνέδριο με θέμα: «Η γένεση του ελληνικού συνταγματισμού: Η ελληνική συνταγματική ιστορία κατά τα επαναστατικά και μεταεπαναστατικά χρόνια». Το συνέδριο θα διεξαχθεί διαδικτυακά στις 19 και 20 Μαρτίου 2021 με τη συμμετοχή κορυφαίων επιστημόνων καθηγητών στο πεδίο της συνταγματικής ιστορίας. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.

19-20 Μαρτίου 2021
Δωρεάν
Περισσότερες πληροφορίες εδώ

«Η συμβολή του δημοτικού τραγουδιού στην επανάσταση του 21» – Θρυαλλίδα Σύλλογος

Η Θρυαλλίδα συνεχίζοντας τις εκδηλώσεις τιμής για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 οργανώνει διαδικτυακή συζήτηση με θέμα: «Η συμβολή του δημοτικού τραγουδιού στην επανάσταση του 21», το Σάββατο 20 Μαρτίου, στις 19:30. Συμμετέχουν: Θάνος Ζελίτης συγγραφέας-εκδότη, Θωμάς Φώτης, τραγουδοποιός. Την συζήτηση θα συντονίζει Βασίλης Σαλταγιάννης, τραγουδοποιός.

Σάββατο 20/3 | 19:30
Δωρεάν
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Ίδρυμα Θεοχαράκη: Online Διαλέξεις Online

Οι κύκλοι των online διαλέξεων του Ιδρύματος Θεοχαράκη συνεχίζονται τον Φεβρουάριο του 2021 και θα πραγματοποιηθούν, live streaming, μέσω zoom. 2,9, 16 Μαρτίου 2021, 20:00 – 22:00, παρακολουθήστε τη διάλεξη του Τάκη Θεοδωρόπουλου «Το γένος των γυναικών: Ελένη, Μήδεια, Κλυταιμνήστρα, Φαίδρα, Ηλέκτρα, Αντιγόνη». 3,10,17,24, 31 Μαρτίου 2021, 18:00-20:00, τη διάλεξη του Στέλιου Ράμφου «Προϊστορία και ιστορία της Παλιγγενεσίας (A’ μέρος)». Τα Σάββατα 6,13,20 και 27 Μαρτίου, στις 18:00-20:00, παρακολουθήστε τη σειρά διαλέξεων «Η συμβολή των Ελλήνων των Παραδουνάβιων Ηγεμονιών στην Ελληνική Επανάσταση», με τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Βουκουρεστίου, Tudor Dinu, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Πορφύρα.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑGNO TV: Με 13 παραστάσεις ξεκινά η πλήρης λειτουργία της διαδικτυακής τηλεόρασης της Λυρικής12.09.2018

Άλλες εκδηλώσεις

Διαδικτυακό Περίπατος – Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης διοργανώνει την Κυριακή 21 Μαρτίου, στις 18:00, διαδικτυακό περίπατο στη Σύρο του Μάνου Ελευθερίου και του Εμμανουήλ Ροΐδη. Θα ταξιδέψουμε στην αρχόντισσα των Κυκλάδων, σε έναν περίπατο αφιερωμένο στην Παγκόσμια ημέρα Ποίησης. Θα ζωντανέψουμε την εποχή του Σουρή, του Ροΐδη και του Βικέλα και θα περιπλανηθούμε στην Άνω Σύρα με τη μουσική και τις αναμνήσεις του Μάρκου Βαμβακάρη.

Κυριακή 21/3 | 18:00
Κόστος: 8€ η περιήγηση
Περισσότερες πληροφορίες εδώ

«Να ‘τανε το 21» – Θέατρο Σταθμός

Το Θέατρο Σταθμός τιμά την 200η επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης προσφέροντας δωρεάν ηλεκτρονική πρόσβαση μέσα από το stathmostheatro.gr, σε podcasts, αναλόγια, παραστάσεις και ημερίδες αναφορικά με εκείνη την ιστορική περίοδο και για όλο τον Μάρτιο, με τη συμμετοχή καταξιωμένων καλλιτεχνών και επιστημόνων και ημερομηνίες προβολής την 1η του μηνός, την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας 8/3, την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης 21/3, την 25η Μαρτίου καθώς και την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 27/3. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.

1-31 Μαρτίου
Δωρεάν
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Με αφορμή το ‘21 –  Ίδρυμα Μποδοσάκη

Τo Ίδρυμα Μποδοσάκη θα αναρτά, κάθε εβδομάδα του 2021 στο BLOD.gr, μια ολιγόλεπτη παρέμβαση μιας προσωπικότητας από τους χώρους της υποκριτικής, της ιστορίας, της λογοτεχνίας, της γαστρονομίας, της οικονομίας, της σκηνοθεσίας, της φιλοσοφίας, της κοινωνιολογίας, της μουσικής, της θεωρητικής πληροφορικής, του αθλητισμού και της κοινωνίας των πολιτών, «Με αφορμή το ‘21». Μικρές ψηφίδες σύγχρονης σκέψης, που θα δημοσιοποιούνται σε σύντομα βίντεο κάθε Τρίτη του ’21. Το «Με αφορμή το ‘21» εγκαινιάζει ο συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος σε ένα 3λεπτο βίντεο που μπορείτε να δείτε στο BLOD.

15-21 Mαρτίου
Διαθέσιμο όλο το 24ωρο

Δωρεάν
Δείτε το 9ο βίντεο εδώ.

Περισσότερα από Σεμινάρια / Διαλέξεις
VIMA_WEB3b