MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

JSLOIPHNIE: Το νέο τραγούδι της Sophie, της της avant-garde μουσικού που έφυγε νωρίς

Η avant-garde μουσικός Sophie που έφυγε από τη ζωή τον Ιανουάριο φέτος, σε ηλικία μόλις 34 ετών, συνεργάστηκε με τον παραγωγό Jlin σε ένα νέο τραγούδι, το οποίο κυκλοφόρησε στο πλαίσιο μιας συλλογής από το Unsound Festival.

Φωτογραφία: Renata Raksha
Monopoli Team

Ένα νέο κομμάτι της Sophie και του παραγωγού Jlin, με τίτλο «JSLOIPHNIE», κυκλοφόρησε ως μέρος μιας συλλογής από το Unsound Festival, με τίτλο Intermission.

Το άλμπουμ, που είναι αφιερωμένο στην Sophie, η οποία έφυγε από τη ζωή τον Ιανουάριο μετά από ένα ξαφνικό και τραγικό ατύχημα, περιλαμβάνει 15 κομμάτια που σχετίζονται με την πανδημία του Covid-19, ενώ συνοδεύεται και από ένα βιβλίο με δοκίμια, ποίηση και ιστορίες μυθοπλασίας. Το φεστιβάλ ανέφερε σχετικά με την κυκλοφορία του άλμπουμ, ότι στόχος τους είναι η «δημιουργία ενός μοναδικού διεπιστημονικού έργου που συνδυάζει διάφορες επιλογές από αφηγήσεις, μορφές τέχνης και είδη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑSophie: Ολόκληρη η δισκογραφία της πρωτοπόρας μουσικού που έφυγε νωρίς12.09.2018

Μέσα σε λίγα χρόνια, η Sophie, με καταγωγή από την Σκωτία, είχε συνεργαστεί με ονόματα, όπως η Madonna, η Lady Gaga, η Charli XCX, ο Vince Staples και άλλοι, ενώ με την σόλο δουλειά της έφερε την «επανάσταση» στην underground dance και pop μουσική.

Επαναπροσδιορίζοντας συνεχώς την ηλεκτρονική μουσική, η Sophie πειραματιζόταν με κάθε ήχο, ενώ οι δημιουργίες της ήταν δεκαετίες μπροστά από την εποχή μας. Παράλληλα, ως μία ανοιχτά transgender γυναίκα βοήθησε αμέτρητους θαυμαστές της ανά τον κόσμο να ανακαλύψουν την ταυτότητα τους και να είναι ο εαυτός τους, χωρίς φόβο.

Υπενθυμίζεται ότι αφού γνωστοποιήθηκε η είδηση του θανάτου της Sophie, οι θαυμαστές της έκαναν μία έκκληση στη NASA να δοθεί σε έναν πλανήτη το όνομα της πρωτοπόρου μουσικού. «Θέλουμε το όνομά της να μην ξεχαστεί και η επιρροή της να συνεχίσει να ανθίζει για πολλά ακόμη χρόνια», ανέφεραν μεταξύ άλλων οι θαυμαστές της.

Ακούστε το “JSLOIPHNIE”:

Πηγή: Dazed

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b