MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΗ

Σοκολατάκια με γέμιση γλυκό του κουταλιού από το food blog aplessyntages

Τα πιο νόστιμα γεμιστά σοκολατάκια με γλυκό του κουταλιού, που φτιάχνονται εύκολα και γρήγορα για να ικανοποιήσουν τις καθημερινές μάς λιγούρες!

Monopoli Team

Υλικά:
  • 18 κεράσια από γλυκό του κουταλιού
  • 16 μπισκότα Oreo
  • 100 γρ. τυρί κρέμα
  • 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 54% κακάο
  • 50 γρ. λευκή σοκολάτα (για το στόλισμα)
  • πολύχρωμη τρούφα (για το στόλισμα)

Εκτέλεση:

Βάζουμε τα μπισκότα Oreo μέσα στο μπλέντερ και τα κάνουμε σκόνη. Ρίχνουμε μέσα το τυρί κρέμα και συνεχίζουμε να χτυπάμε ώσπου να ανακατευτούν. Το μείγμα του μπισκότου και του τυριού θα μοιάζει με λάσπη.

Αφού έχουμε φροντίσει να βγάλουμε όλο το ζουμί από τα κεράσια για να μην έχουν υγρασία, βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ, βρέχουμε τα χέρια μας, παίρνουμε λίγη ποσότητα από το μείγμα και το τυλίγουμε γύρω γύρω από το κεράσι όσο όσο, δεν θέλουμε να τα δώσουμε όγκο.

Αφού τυλίξουμε ένα – ένα όλα τα κεράσια με το μείγμα, τα βάζουμε στην κατάψυξη για μισή ώρα να παγώσουν καλά, για να μπορέσουμε να τα βουτήξουμε στη σοκολάτα.

Όση ώρα τα σοκολατάκια παγώνουν, ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα, τη ρίχνουμε σε ένα μπολ, κλείνουμε με μεμβράνη και τη λιώνουμε σε μεσαία θερμοκρασία για 2 λεπτά, είτε στο φούρνο μικροκυμάτων, είτε σε μπεν μαρί.

Παίρνουμε ένα ένα τα παγωμένα σοκολατάκια και τα βουτάμε μέσα στο μπολ με τη λιωμένη κουβερτούρα. Τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο ή σε λαδόκολλα και τα αφήνουμε για δέκα λεπτά σε δροσερό μέρος, ώσπου να κρυώσει και σταθεροποιηθεί η σοκολάτα και εξωτερικά.

Λιώνουμε την άσπρη σοκολάτα και με ένα πιρούνι τραβάμε γραμμές πάνω από τα σοκολατάκια. Αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσει και η άσπρη σοκολάτα.

Πρόταση για στόλισμα με τρούφα

Τη στιγμή που βγάζουμε τα σοκολατάκια από το μπολ με τη λιωμένη κουβερτούρα και προτού τα τοποθετήσουμε σε πιάτο ή λαδόκολλα τα βουτάμε μόνο από τη μία μεριά μέσα στη τρούφα. Θέλουμε η τρούφα να είναι μόνο στη βάση, όχι παντού.

Βρείτε περισσότερες συνταγές του food blog aplessyntages εδώ.

Περισσότερα από Συνταγές
VIMA_WEB3b