MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
05
ΜΑΡΤΙΟΥ
 • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

  Ανα-παραστάσεις: Δωρεάν διαδικτυακές προβολές συναυλιών από το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου

  Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου συνεχίζει τον κύκλο των διαδικτυακών προβολών με μουσικές παραστάσεις που ξεχώρισαν στο πρόγραμμα του 2020, με τρεις ακόμη συναυλίες που αγαπήθηκαν από το κοινό

  Ανα-παραστάσεις Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου: Live Looping Αλκίνοος Ιωαννίδης, ©Thomas Daskalakis
  Ανα-παραστάσεις Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου: Live Looping Αλκίνοος Ιωαννίδης, ©Thomas Daskalakis
  Monopoli Team

  Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου συνεχίζει τον κύκλο των διαδικτυακών προβολών με μουσικές παραστάσεις που ξεχώρισαν στο πρόγραμμα του 2020. Η αρχή έγινε την Πρωτοχρονιά, με τη μετάδοση της συναυλίας του Λεωνίδα Καβάκου στην Επίδαυρο.

  Καθώς η  ψυχαγωγία στο σπίτι παραμένει η μόνη διέξοδος υπό τις παρούσες, δύσκολες συνθήκες της πανδημίας,  το Φεστιβάλ αποφασίζει να μεταδώσει δωρεάν τρεις ακόμη συναυλίες που αγαπήθηκαν ιδιαιτέρως από το κοινό.  Τα επόμενα τρία Σάββατα, συντονιστείτε στο  YouTube (Greek Festival) του Φεστιβάλ, για να απολαύσετε τις μεταδόσεις που θα ξεκινούν στις 5 το απόγευμα και θα διαρκούν 48 ώρες.

  Οι τρεις συναυλίες που θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε δωρεάν και διαδικτυακά είναι οι εξής: Mihalis Kalkanis Group, Live Looping του Αλκίνοου Ιωαννίδη και ο Γιάννης Αγγελάκας με τον Νίκο Βελιώτη.

  Mihalis Kalkanis Group

  Η αρχή θα γίνει στις 20 Φεβρουαρίου, όπου μέσα από τις οθόνες μας θα μεταφερθούμε στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου, για να απολαύσουμε το Mihalis Kalkanis Group με καλεσμένους τους Χάικ Γιαζιτζιάν & Γιάννη Αναστασάκη. Οι εκλεκτοί μουσικοί της jazz σκηνής με τον πρωτότυπο και αυθεντικό ήχο τους, μας ταξίδεψαν από τη τζαζ και την ambient, στην παραδοσιακή και world μουσική, σε δύο συναυλίες (Πρεμιέρα 24 & 25 Ιουλίου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου), που θεωρήθηκαν μία από τις καλύτερες μουσικές εμπειρίες του καλοκαιριού.

  Μπορείτε να παρακολουθήσετε την youtube πρεμιέρα εδώ.

  Ο κοντραμπασίστας Μιχάλης Καλκάνης είναι ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της νέας γενιάς Eλλήνων μουσικών της τζαζ. Ιδιαίτερα τολμηρός σαν δημιουργικός μουσικός και συνθέτης, είναι γνωστός για τους επιτυχημένους πειραματισμούς του, που καταλήγουν σε μία μουσική απρόβλεπτη και άκρως ενδιαφέρουσα.

  Το καλοκαίρι που πέρασε, ο ίδιος και οι μουσικοί του Mihalis Kalkanis Group ενθουσίασαν το κοινό στο αρχαίο θέατρο της Μικρής Επιδαύρου με μια συναυλία που είχε δύο εκλεκτούς προσκελημένους: τον Αρμένιο δεξιοτέχνη Χάικ Γιαζιτζιάν, ο οποίος με το ούτι και την χαρακτηριστική φωνή του μετέφερε ατόφιο το βίωμα της Ανατολής, και τον εξαιρετικό αβανγκάρντ ηλεκτρικό κιθαρίστα Γιάννη Αναστασάκη που έδωσε ένα τόνο τολμηρού πειραματισμού. Η συναυλία ήταν ένα μυσταγωγικό ταξίδι σε ήχους, μουσικές και τραγούδια όλου του κόσμου, όπου συναντήθηκαν η τζαζ με την παράδοση, η μουσική φόρμα με τον αυτοσχεδιασμό και τα ακουστικά όργανα με ηλεκτρονικούς ήχους.

  Αλκίνοος Ιωαννίδης Live looping
  Live Looping Αλκίνοος Ιωαννίδης, ©Thomas Daskalakis

  Live Looping Αλκίνοος Ιωαννίδης, ©Thomas Daskalakis

  Το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου στις 17:00 και πάλι από τη Μικρή Επίδαυρο, θα δούμε το Live Looping του Αλκίνοου Ιωαννίδη, που άνοιξε το πρόγραμμα των παραστάσεων στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου, το καλοκαίρι που μας πέρασε (Πρεμιέρα 17 & 18 Ιουλίου). Στο πρώτο μέρος ο Αλκίνοος Ιωαννίδης μελοποιεί τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη, με την Κόρα Καρβούνη ως αφηγήτρια και τον Χάρη Λαμπράκη στο νέι. Στο δεύτερο μέρος παρουσιάζει μία επιλογή δικών του τραγουδιών, με τη μέθοδο του live looping.

  Γιάννης Αγγελάκας – Νίκος Βελιώτης : «Λύκοι στη χώρα των θαυμάτων»
  Γιάννης Αγγελάκας-Νίκος Βελιώτης, ©Alex Kat

  Γιάννης Αγγελάκας-Νίκος Βελιώτης, ©Alex Kat

  Στις 6 Μαρτίου, το σκηνικό θα μεταφερθεί στο εμβληματικό Ηρώδειο για τη αναμετάδοση της συναυλίας που χαρακτηρίστηκε ως μια από τις πλέον ανατρεπτικές του 2020. Οι Γιάννης Αγγελάκας και Νίκος Βελιώτης, παρουσίασαν για πρώτη φορά στο κοινό τον δίσκο τους «Λύκοι στη χώρα των θαυμάτων» (Πρεμιέρα 30 & 31 Ιουλίου), με νέες ενορχηστρώσεις αγαπημένων τους τραγουδιών, από τον Τσιτσάνη και τον Χατζηδάκι, μέχρι τους Lost Bodies και τον Παύλο Παυλίδη.

  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
  Ημερομηνία: Σάββατο 20 Φεβρουαρίου έως 6 Μαρτίου
  Ώρα έναρξης: 17:00
  Καλλιτέχνης: Μιχάλης Καλκάνης, Αλκίνοοσ Ιωαννίδης, Γιάννη Αγγελάκας – Νίκος Βελιώτης
  Χώρος: Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου, Ηρώδειο
  Τιμή εισιτηρίου: Δωρεάν
  Πληροφορίες Χώρου: Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου
  ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ
  • Web
  Web
  Online
  Απο 20/02/2021 εως 06/03/2021
  Web
  Σάββατο: Απότις17:00καιγια48ώρες
  Περισσότερα από Showtimes
  Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας
  προτάσεις και προσκλήσεις από το Monopoli.gr
  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  Αλλαγή μεγέθους γραμμάτων
  Επιλογή contrast