MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΈΑ

Η πρώτη μήνυση κατά γνωστού σκηνοθέτη και ηθοποιού για σεξουαλική κακοποίηση (video)

Η εκπομπή «Μεσάνυχτα» φιλοξένησε τον άνδρα που κατήγγειλε πριν από 10 ημέρες γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη για αποπλάνηση ανηλίκου και σεξουαλική κακοποίηση στην πρώτη μήνυση του ελληνικού #MeToo που κατατέθηκε.

Monopoli Team

Χθες το βράδυ, η εκπομπή «Μεσάνυχτα» φιλοξένησε τον άνδρα που κατήγγειλε πριν από 10 ημέρες γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη για αποπλάνηση ανηλίκου και σεξουαλική κακοποίηση, στην πρώτη μήνυση του ελληνικού #MeToo που κατατέθηκε.

Ο Βασίλης, που πλέον είναι 40 χρονών και ζει μόνιμα στο εξωτερικό, μίλησε στην τηλεοπτική εκπομπή της Ελεωνόρας Μελέτη στον Alpha και περιέγραψε πως όταν ήταν έφηβος γνώρισε γνωστό σκηνοθέτη και ηθοποιό, ο οποίος για τα επόμενα 4 χρόνια θα τον παρενοχλούσε σεξουαλικά.

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι στις 8 Φεβρουαρίου κατέθεσε μήνυση εναντίον του σκηνοθέτη και ηθοποιού, καθώς δεν θέλησε να το καταγγείλει μόνο στα social media.

Στη μήνυση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών αναφέρεται μεταξύ άλλων πως η σεξουαλική παρενόχληση ξεκίνησε όταν ήταν 15 ετών, στο καμαρίνι του σκηνοθέτη, ενώ συνεχίστηκε επί τέσσερα χρόνια, οδηγώντας στην αποπλάνηση και τον βιασμό του.

Ο ίδιος αποφάσισε να μιλήσει για αυτή την τραυματική εμπειρία του, όταν πριν από λίγες ημέρες επέστρεψε στην Ελλάδα και έμαθε για το κύμα αντίστοιχων καταγγελιών, που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες εβδομάδες στη χώρα μας συγκλονίζοντας τον καλλιτεχνικό χώρο.

Όλα όσα αποκάλυψε για τη γνωριμία του με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη

Αφορμή για τη γνωριμία του Βασίλη με τον σκηνοθέτη και ηθοποιό στάθηκε μια παράσταση στην οποία πρωταγωνιστούσε. Ο 15χρονος τότε Βασίλης είχε επισκεφτεί την παράσταση με το σχολείο του και ήταν στα καμαρίνια που ο 31χρονος ηθοποιός τον “ξεχώρισε”.

“Κατά τη διάρκεια αυτής της παράστασης ο θεατράνθρωπος αυτός ένιωθα ότι με κοιτούσε. Νόμιζα ότι με φλερτάρει Δεν μπορούσα να καταλάβω. Κολακεύτηκα, ενθουσιάστηκα και μου δημιουργήθηκε η απορία αν ήταν μέρος του ρόλου ή αν όντως με κοιτάει. Ήταν λίγο μπερδεμένο το συναίσθημα” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βασίλης.

“Όταν τελείωσε η παράσταση, πήγαμε στα παρασκήνια να συγχαρούμε και να γνωρίσουμε τους συντελεστές, με είδε και μια διάλεξε. Μου είπε “έλα εσύ εδώ” και όντως πήγα κι έκατσα δίπλα του. Εκείνη την ώρα ένιωσα πάρα πολύ ξεχωριστός. Νόμιζα ότι κατάλαβε πως έχω ταλέντο και το είδα σαν ευκαιρία. Ειδοποίησα τους συμμαθητές μου και την καθηγήτρια ότι θα μείνω παραπάνω γιατί θέλει να μου μιλήσει ο ηθοποιός και είπα ένα ψέμα ότι θα έρθει η μητέρα μου αργότερα να με πάρει” ανέφερε ο Βασίλης, και στη συνέχεια περιέγραψε ότι ο ηθοποιός του έδωσε τον αριθμό του και τον κάλεσε σπίτι του τις επόμενες μέρες.

Για την πρώτη κίνηση του σκηνοθέτη-ηθοποιού ανέφερε χαρακτηριστικά: «Καθόμασταν δίπλα –δίπλα στον καναπέ. Με προσέγγισε. Εγώ ήμουν ταραγμένος και ξαφνικά με φίλησε. Εκεί έτρεμα. Είχα σοκαριστεί, ήμουν 15 χρονών. Είχα πάει για να συζητήσω για το θέατρο και αιφνιδιάστηκα. Είχα παγώσει. Αλλά μέσα μου ένιωθα και έναν ενθουσιασμό. […] Εκείνος μου είχε πει να τον παίρνω τηλέφωνο και να συναντηθούμε την επόμενη ημέρα. Δεν θυμάμαι πάρα πολλά. Έχω μπλοκάρει αρκετά πράγματα σε σχέση με τις πιο ιδιωτικές στιγμές μας. Την τρίτη φορά δέχτηκα τη σεξουαλική κακοποίηση. Εγώ απλά ακολουθούσα».

«Όταν έγινα 31 ετών κατάλαβα ότι ήμουν θύμα κακοποίησης»

Για τα 4 χρόνια που ακολούθησαν ο άνθρωπος αυτός, σύμφωνα με την καταγγελία του 40χρονου, ασελγούσε συστηματικά πάνω του, αν και ήταν ανήλικος.

“Επί 4χρόνια με κακοποιούσε και ήταν πολύ χειριστικός. Όταν έγινα 31 ετών κατάλαβα ότι ήμουν θύμα κακοποίησης. Δεν ήμασταν σε καμία περίπτωση ζευγάρι και δεν είχαμε σχέση. Βλεπόμασταν σπάνια κι όταν βλεπόμασταν ήταν στο σπίτι του”, ανέφερε ο 40χρονος άνδρας, που στη συνέχεια περιέγραψε ένα περιστατικό όπου εμπλεκόταν και μια ανήλικη μαθήτρια του σκηνοθέτη-ηθοποιού.

«Ήμουν 19 ετών όταν τον συνάντησα για τελευταία φορά και από την οργή μου τον αποκάλεσα παιδεραστή» είπε. «Αυτό που θα ήθελα να πω είναι να μη φοβούνται και να βγουν να μιλήσουν, γιατί η σιωπή σημαίνει συνενοχή», κατέληξε στη συγκλονιστική συνέντευξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΈνα βότσαλο στα θεατρικά νερά12.09.2018

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b