MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΙΝΕΜΑ

10 ταινίες για να δείτε στην τηλεόραση την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Συγκεντρώσαμε δέκα άκρως ρομαντικές ταινίες για την ημέρα των ερωτευμένων που θα σας κάνουν να πιστέψετε ξανά στην αγάπη.

author-image Τατιάνα Γεωργακοπούλου

Όσο δύσκολο κι αν είναι να το πιστέψουμε, η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι επιτέλους εδώ! Κανονικά αυτή η μέρα θα μας έβρισκε σε κάποιο ραντεβού σε ένα εστιατόριο, για ρομαντική βόλτα στην πόλη ή ίσως σε κάποια εκδρομή. Εφόσον φέτος κανένα από αυτά τα σενάρια δεν είναι δυνατά, θα πρέπει να βρούμε κάποια εναλλακτική.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το βάζουμε κάτω. Εμείς θα γιορτάσουμε και πάλι τον Άγιο Βαλεντίνο, ακόμα κι αν είμαστε σπίτι. Εξάλλου, το μόνο που χρειαζόμαστε είναι το άλλο μας μισό και φυσικά αγαπημένες ταινίες, κατάλληλες για την ημέρα.

Εμείς συγκεντρώσαμε δέκα άκρως ρομαντικές ταινίες, που μπορείτε να δείτε, να νοικιάσετε ή να κάνετε streaming σήμερα, για να θυμηθείτε ότι ο έρωτας είναι ανίκητος.

Περηφάνια και Προκατάληψη (2005)

Μία ταινία για τους σινεφίλ που θέλουν να ζήσουν στο έπακρο την Ημέρα των Ερωτευμένων με μία από τις πιο κλασικές ιστορίες αγάπης της λογοτεχνίας και του κινηματογράφου. Σε αυτήν την ιστορία της Τζέιν Όστεν στην Αγγλία του 19ου αιώνα, η κυρία Μπένετ ευελπιστεί να βρει στις κόρες της εύπορους γαμπρούς, όπως τον νεοαφιχθέντα κ. Ντάρσι. Τι συμβαίνει όταν ο κ. Ντάρσι γνωρίζει την Ελίζαμπεθ, την δεύτερη κόρη των Μπένετ; Ένας μεγάλος έρωτας γεννιέται.
Πρωταγωνιστούν:Κίρα Νάιτλι, Μάθιου Μακφάντιεν, Μπρέντα Μπλέθιν
Διαθέσιμη στο Netflix

Όσα Φέρνει ο Χρόνος (2013)

Μαθαίνοντας ότι οι άντρες της οικογένειάς του μπορούν να ταξιδεύουν στον χρόνο και να αλλάζουν τις ζωές τους, ο Τιμ πάει πίσω για να κερδίσει τη γυναίκα των ονείρων του, η οποία δεν είναι άλλη από την Μέρι. Μία ταινία που μας αποδεικνύει ότι όταν είσαι πραγματικά ερωτευμένος θα κάνεις τα πάντα για να είσαι με το άλλο σου μισό.
Πρωταγωνιστούν: Ντόμναλ Γκλίσον, Ρέιτσελ Μακάνταμς, Μπιλ Νάι
Διαθέσιμη στο Netflix

Μία Ημέρα (2011)

Μετά από μια σύντομη σχέση, η Έμα και ο Ντέξτερ παίρνουν διαφορετικούς δρόμους, αλλά συναντιούνται κάθε χρόνο την ίδια ημέρα για να συγκρίνουν την πρόοδο στις ζωές τους. Όσα και να τους χωρίζουν, επιστρέφουν ξανά ο ένας στον άλλον, μέχρι που συνειδητοποιούν ότι δεν αντέχουν μακριά
Πρωταγωνιστούν: Αν Χάθαγουεϊ, Τζιμ Στέρτζες, Τομ Μάισον
Διαθέσιμη στο Netflix

Ψωμί, έρωτας και… (1955)

Ένας ανθυπασπιστής επιστρέφει στη γενέτειρά του, για να βρει μια γυναίκα η οποία νοικιάζει το σπίτι του κι αρνείται να φύγει. Σύντομα όμως τον γοητεύει και ένας έρωτας γεννιέται. Μιας και το ρομάντσο του κλασικού ιταλικού κινηματογράφου δεν συγκρίνεται με τίποτα, αυτή η ταινία της Σοφία Λόρεν δε θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα μας.
Πρωταγωνιστούν: Βιτόριο Ντε Σίκα, Σοφία Λόρεν, Λέα Παντοβάνι
Διαθέσιμη στο Netflix

Τι Ρομαντικό! (2019)

Μια αρχιτέκτονας χτυπάει το κεφάλι της και ξυπνάει για να ανακαλύψει ότι η αδιάφορη ζωή της έχει μετατραπεί σε μια εκθαμβωτική, αισθηματική κωμωδία γεμάτη κλισέ. Μια κομεντί που θα κερδίσει ακόμα και εκείνους που δεν είναι λάτρεις του είδους.
Πρωταγωνιστούν: Ρέμπελ Γουίλσον, Λίαμ Χέμσγουορθ, Άνταμ Ντιβάιν
Διαθέσιμη στο Netflix

Μουλέν Ρουζ (2001)

Στο Παρίσι του 1900, ένας νεαρός Άγγλος ποιητής, που επιθυμεί να μυηθεί στην μποέμικη ζωή, γνωρίζει κι ερωτεύεται μια ακριβοπληρωμένη εταίρα, πρωταγωνίστρια σε ένα φαντασμαγορικό σόου, και καταλήγει στο στόχαστρο ενός ζηλιάρη Δούκα. Μία ταινία που μας μαθαίνει ότι οι πιο δυνατοί έρωτες γεννιούνται ακόμα και όταν οι συνθήκες δεν είναι ιδανικές.
Πρωταγωνιστούν: Γιούαν Μακ Γκρέγκορ, Νικόλ Κίντμαν, Τζον Λεγκουιζάμο
Δείτε την στις 22:00 στο COSMOTE CINEMA 2 HD

Ραντεβού στον Αέρα (1966)

Και επειδή τα πιο όμορφα ρομάντσα είναι τα διαχρονικά, προτείνουμε άλλη μία “κλασική” ρομαντική κωμωδία του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, το “Ραντεβού στον Αέρα”. “Στο Παρίσι, η Μις Ελλάς δεν κατακτά τον τίτλο Μις Ευρώπη, αλλά ερωτεύεται τον γιο ενός εφοπλιστή Νικολάου, και περνά υπέροχες στιγμές μαζί του μέχρι τη στιγμή που ο πατέρας του τον παίρνει και γυρίζουν στην Ελλάδα”. Όμως ο έρωτας δεν το βάζει ποτέ κάτω.
Πρωταγωνιστούν: Ρένα Βλαχοπούλου,Κώστας Βουτσάς,Χλόη Λιάσκου,Μάρθα Καραγιάννη,Ανδρέας Ντούζος
Δείτε την στις 20:10 στο COSMOTE CINEMA 3

Μόλις Χώρισα (2008)

Ο Πέτρος χωρίζει την Ηλέκτρα με ένα μήνυμα στον τηλεφωνητή την ημέρα των γενεθλίων της. Αντ’ αυτής, όμως, το μήνυμα το λαμβάνουν οι φίλοι της… που τώρα κάνουν τα πάντα για να της το κρύψουν! Θα προλάβει ο Πέτρος να πάρει πίσω όσα είπε και να την κερδίσει ξανά; Μια ταινία για εσάς που η φετινή ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου σας βρίσκει μόνους, αλλά ακόμα ερωτευμένους.
Πρωταγωνιστούν: Ζέτα Μακρυπούλια,Γιάννης Τσιμιτσέλης,Ελισάβετ Κωνσταντινίδου
Δείτε την στις 22:00 στο COSMOTE CINEMA 3

Η Μορφή του Νερού (2017)

Μία από τις πιο όμορφες σύγχρονες ιστορίες αγάπης που έχουμε δει στον κινηματογράφο.“Σε ένα μυστικό κυβερνητικό εργαστήριο μια μουγκή και μοναχική καθαρίστρια αναπτύσσει μια ιδιαίτερη σχέση με ένα αλλόκοτο αμφίβιο πλάσμα, το οποίο γίνεται αντικείμενο βασανιστικών πειραμάτων”. Πρόκειται γία ταινία τόσο ρομαντική που μας έκανε να ξεχάσουμε ότι ο πρωταγωνιστής είναι ένα… αμφίβιο πλάσμα.
Πρωταγωνιστούν: Σάλι Χόκινς, Μάικλ Σάνον, Ρίτσαρντ Τζένκινς
Μπορείτε να την νοικιάσετε από το YouTube για 3,99‎€

Casablanca (1942)

Από αυτή τη λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει ίσως η πιο ρομαντική ταινία όλων των εποχών, το “Casablanca”. Η ταινία τοποθετείται στην εποχή του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και επικεντρώνεται στο δίλημμα ενός Αμερικανού που ζει στην Καζαμπλάνκα, ο οποίος έχει να επιλέξει μεταξύ της γυναίκας που αγαπά και του αντιστασιακού συζύγου της, που θέλει να διαφύγει για να πολεμήσει τον ναζισμό. Οι ερμηνείες είναι συγκλονιστικές και μας θυμίζουν τι σημαίνει πραγματική αγάπη.
Πρωταγωνιστούν: Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ, Ίνγκριντ Μπέργκμαν, Πολ Χένριντ
Μπορείτε να την νοικιάσετε από το YouTube για 3,99‎€

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b