MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
05
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Διαγωνισμός σεναρίου αστυνομικής σειράς από το πρόγραμμα DETECt

Καινοτόμες ιδέες θα βραβεύσει ο διαγωνισμός σεναρίου για αστυνομικές τηλεοπτικές σειρές που διοργανώνεται από το ακαδημαϊκό πρόγραμμα DETECt.

Monopoli Team

Καινοτόμες ιδέες, ικανές να αντιπροσωπεύουν την ποικιλομορφία και τον πλούτο της ευρωπαϊκής ταυτότητας με πρωτότυπους, συναρπαστικούς και ενθαρρυντικούς τρόπους, θα βραβεύσει ο διαγωνισμός σεναρίου για αστυνομικές τηλεοπτικές σειρές που διοργανώνεται από το ακαδημαϊκό πρόγραμμα DETECt.

Το DETECt είναι μια ερευνητική πρωτοβουλία που στοχεύει στην προώθηση της ευρωπαϊκής ταυτότητας μέσω της λαϊκής/δημοφιλούς κουλτούρας (popular culture) και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Horizon 2020» της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός σε συγγραφείς της τηλεόρασης, επαγγελματίες ή εκπαιδευόμενους, που ενδιαφέρονται να αναπτύξουν την αστυνομική ή νουάρ μυθοπλασία.

Η συμμετοχή είναι εντελώς δωρεάν και οι υποβολές πρέπει να γίνουν το αργότερο ως την 1η Μαρτίου 2021 μέσω της πύλης υποβολών: https://serialeyes.com/detect-contest.

Οι προτάσεις πρέπει να αποτελούν πρωτότυπη δημιουργία ενός συγγραφέα ή μιας συγγραφικής ομάδας. Η πρόταση πρέπει να συνταχθεί στα αγγλικά και να μην υπερβαίνει τις 5 σελίδες. Λεπτομέρειες σχετικά με τις υποβολές είναι διαθέσιμες εδώ: http://www.detect-project.eu/contest/.

Οι πέντε καλύτερες προτάσεις θα αξιολογηθούν από διεθνή κριτική επιτροπή, στην οποία συμμετέχουν, μεταξύ άλλων σημαντικές προσωπικότητες της τηλεοπτικής βιομηχανίας, όπως οι: Karen Hassan (Cattleya), Steve Matthews (HBO Europe), Giacomo Poletti (Mediaset Group) και Eva Van Leeuwen (Netflix).

Στους νικητές θα απονεμηθεί ετήσια συνδρομή στο FilmarketHub, μια διαδικτυακή πλατφόρμα που διευκολύνει την ανάπτυξη ταινιών και σειρών, ενώνοντας παραγωγούς, επενδυτές και σεναριογράφους. Στη συνέχεια, οι νικητές θα κληθούν να παρακολουθήσουν το τελικό συνέδριο του DETECt στο Πανεπιστήμιο Link Campus στη Ρώμη (21-23 Ιουνίου 2021) και θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν τα μέλη της κριτικής επιτροπής κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής των βραβείων για να συζητήσουν μια πιθανή ανάπτυξη της πρότασης – σχεδίου τους.

Σε συνδυασμό με τον διαγωνισμό, το Serial Eyes και το DETECt προσφέρουν ένα διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα τη συγγραφή σεναρίου για αστυνομικές τηλεοπτικές σειρές. Σε τακτικές εβδομαδιαίες συναντήσεις, ο επικεφαλής του Serial Eyes, Benjamin Harris, συζητά τα μυστικά για τη δημιουργίας μιας αξιόλογης τηλεοπτικής αστυνομικής σειράς με επαγγελματίες της δημιουργικής βιομηχανίας και μελετητές του DETECt. Μπορείτε να παρακολουθήσετε αυτήν τη σειρά διαδικτυακών σεμιναρίων στο κανάλι DETECt YouTube.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑO Μολιέρος του Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ σε live streaming ζωντανά από τo Εθνικό Θέατρο12.09.2018

Τι είναι το DETECt;

Το DETECt (Detecting Transcultural Identity in European Popular Crime Narratives: «Ανιχνεύοντας τη διαπολιτισμική ταυτότητα στις ευρωπαϊκές λαϊκές αφηγήσεις του εγκλήματος») χρηματοδοτείται από την Ε.Ε. μέσω του προγράμματος «Horizon 2020». Το DETECt εξετάζει την αναπαράσταση των ευρωπαϊκών κοινωνικών, πολιτιστικών και πολιτικών ταυτοτήτων στο αστυνομικό είδος (crime fiction), ένα από τα πιο δημοφιλή είδη στις σύγχρονες λογοτεχνικές, κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές. Στο πρόγραμμα εξετάζεται ο τρόπος με τον οποίο αξιοποιούνται διάφορα είδη αφηγήσεων εγκλημάτων για να αντιπροσωπεύουν τις εντάσεις που διαμορφώνουν την ευρωπαϊκή κοινωνία. Στο έργο συμμετέχουν 13 πανεπιστήμια και 5 στελέχη των δημιουργικών βιομηχανιών (creative industries), κυρίως από τον εκδοτικό, κινηματογραφικό και τηλεοπτικό τομέα, σε 10 χώρες.

Τι είναι το Serial Eyes;

Το Serial Eyes είναι το κορυφαίο πρόγραμμα μεταπτυχιακού επιπέδου στην Ευρώπη για τηλεοπτικούς συγγραφείς και παραγωγούς, προετοιμάζοντας την επόμενη γενιά ευρωπαίων τηλεοπτικών συγγραφέων, ώστε να φέρουν στις τηλεοπτικές οθόνες σειριακή αφήγηση υψηλότατου επιπέδου. Από τον Σεπτέμβριο έως τον Μάιο, αυτό το πλήρες, οκτάμηνο σεμινάριο παρέχει εντατική εκπαίδευση τόσο στη συγγραφή όσο και στην παραγωγή, με ιδιαίτερη έμφαση στις ευρωπαϊκές αγορές.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ο διαγωνισμός στην ιστοσελίδα DETECt: http://www.detect-project.eu/contest/
Ο διαγωνισμός στην ιστοσελίδα Serial Eyes: https://serial-eyes.com/detect-contest/
Για απορίες, γράψτε στη διεύθυνση [email protected].

Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
Home Cinema: Ποιες ταινίες θα δούμε αυτό το ΣΚ στην τηλεόραση
Cine News
Έφυγε από τη ζωή ο Μάικλ Μάντσεν
Cine News
«Dexter: Resurrection»: Ο Μάικλ Σ. Χολ επιστρέφει στον ρόλο του διάσημου serial killer – Όσα θα δούμε τον Ιούλιο στην COSMOTE TV
Cine News
“Το Σπίτι Δίπλα Στο Ποτάμι”: Οι πρωταγωνιστές μιλούν για την πολυαναμενόμενη νέα σειρά του Alpha (vid)
Cine News
«Τρομεροί γονείς»: Μια νέα οικογενειακή κωμωδία έρχεται το φθινόπωρο στον Alpha
Cine News
COSMOTE HISTORY HD: Η «Μηχανή του Χρόνου» ρίχνει αυλαία τη φετινή σεζόν με τα καλύτερα στιγμιότυπα της χρονιάς
Cine News
Home Cinema: Οι ταινίες που θα δούμε αυτή την εβδομάδα στην TV
Cine News
Home Cinema: Ποιες ταινίες θα δούμε αυτό το ΣΚ στην τηλεόραση
Cine News
Between a Rock and a Hard Place: Το ντοκιμαντέρ του Θάνου Λυμπερόπουλου κάνει πρεμιέρα στο «Beyond Borders»
Cine News
The Bear: Είδαμε το πρώτο επεισόδιο της 4ης σεζόν – Επιστροφή σε γνώριμα μονοπάτια
Cine News
«Οι Αθώοι»: Στον αέρα το ατμοσφαιρικό trailer της νέας σειράς του MEGA
Cine News
Η ωραιοποίηση του ελληνικού καλοκαιριού στο ελληνικό σινεμά – Ευχή ή κατάρα;