MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Hack The Map: Πανελλήνιος μαθητικός διαγωνισμός ψηφιακών έργων από το Ίδρυμα Ωνάση

Μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης παίρνουν μέρος στον δωρεάν πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό του Ιδρύματος Ωνάση «Hack The Map: Η Χάρτα του Ρήγα Βελεστινλή» και διεκδικούν χρηματικά έπαθλα και εξοπλισμό για το σχολείο τους.

Hack The Map
Monopoli Team

Θέλετε να «χακάρετε» τον πιο γνωστό χάρτη της ελληνικής επανάστασης; Το Ίδρυμα Ωνάση και η Ωνάσειος Βιβλιοθήκη, με αφορμή τα 200 χρόνια από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης, στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας 1821-2021, διοργανώνουν τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό δημιουργίας ψηφιακών έργων «Hack the Map: Η Χάρτα του Ρήγα Βελεστινλή», σε συνεργασία με τα Γενικά Αρχεία του Κράτους, το Αρχείο Χαρτογραφικής Κληρονομιάς / Ιστορικό Αρχείο Μακεδονίας και το Τμήμα Γεωγραφίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου.

Δείτε εδώ το βίντεο παρουσίασης:

Hack The Map: Λίγα λόγια για τον διαγωνισμό

Νέες τεχνολογίες, γρίφοι και σύμβολα σε έναν multimedia διαγωνισμό που εμπνέεται από έναν διάσημο, σπάνιο χάρτη και προσκαλεί ομάδες μαθητών γυμνασίων και λυκείων να δημιουργήσουν τα δικά τους ψηφιακά έργα. Θα αποδεχτείτε την πρόκληση;

Είστε έτοιμοι να διαγωνιστείτε σε μία από τις παρακάτω κατηγορίες;
  • Μια εφαρμογή AR (επαυξημένης πραγματικότητας) εξάγοντας σε τρισδιάστατη μορφή με κινούμενα στοιχεία ένα ή περισσότερα σύμβολα που αναπαρίστανται στη Χάρτα.
  • Μια εφαρμογή VR (π.χ. εικονική περιήγηση) δημιουργώντας τρισδιάστατα μία τουλάχιστον σκηνή που αποτυπώνεται σε ένα ή περισσότερα φύλλα της Χάρτας.
  • Μια ψηφιακή αφήγηση (βίντεο έως 5 λεπτά) με αφορμή μια ιστορία που παρουσιάζεται στη Χάρτα ή ένα ιστορικό θέμα που σχετίζεται με τη Χάρτα.
  • Ένα τρισδιάστατο ψηφιακό παιχνίδι (3D Video Game) γνώσεων για τη Χάρτα.

Κατεβάστε την προκήρυξη με τους όρους και τις προϋποθέσεις του μαθητικού διαγωνισμού εδώ.
Κατεβάστε την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων εδώ.

Πληροφορίες:

Υποβολή προτάσεων Α΄ Φάσης Διαγωνισμού: 15 Ιανουαρίου – 19 Φεβρουαρίου 2021
Απευθύνεται σε: Σε καθηγητές/ήτριες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και σε ομάδες μαθητών/τριών που φοιτούν σε δημόσιες ή ιδιωτικές σχολικές μονάδες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλης της Ελλάδας (Γυμνάσια, Λύκεια, ΕΠΑΛ, Εσπερινά, Καλλιτεχνικά, Εκκλησιαστικά κ.λπ.).
Δηλώσεις συμμετοχής: Φτιάξτε την ομάδα σας και στείλτε την ψηφιακή σας πρόταση έως την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021 στο https://classroom.onassis.org/
Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν

Χρονοδιάγραμμα Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού:
  • 15.01–19.02.2021: Α’ φάση διαγωνισμού υποβολής αιτήσεων/ψηφιακών προτάσεων σχολικών ομάδων
  • 05.03.2021: Ανακοίνωση κατ’ ελάχιστον 12 επικρατέστερων έργων
  • 05.03.2021–12.05.2021: Β’ φάση διαγωνισμού υποβολής ψηφιακών έργων
  • 31.05.2021: Ανακοίνωση βράβευσης 4 καλύτερων ψηφιακών έργων
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕδώ Παρά Εδώ: Online πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ για την παράσταση «Elenit» από το Ίδρυμα Ωνάση12.09.2018

Εκπαιδευτική πλατφόρμα με υποστηρικτικό υλικό για τον διαγωνισμό

Στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού και με σκοπό την ενθάρρυνση συμμετοχής στη διαγωνιστική διαδικασία, δημιουργήθηκε για την εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα υποστηρικτικό υλικό σε ψηφιακή μορφή, ανοιχτό και ελεύθερα προσβάσιμο.

Μέσα από τη δημιουργική επαφή με τη Χάρτα του Ρήγα, μαθητές, μαθήτριες και οι καθηγητές τους θα εξοικειωθούν με τους συμβολισμούς, την ιστορία, τη γεωγραφία και τις νέες τεχνολογίες και θα κληθούν να υλοποιήσουν ψηφιακά έργα δίνοντας ζωή σε ένα από τα σπουδαιότερα τεκμήρια της προεπαναστατικής χαρτογραφίας. Μπείτε σήμερα στην εκπαιδευτική πλατφόρμα Classroom του Ιδρύματος Ωνάση και ξεκινήστε την προετοιμασία.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πληροφορίες: 210 3713000
Email: [email protected]

Web: https://www.onassis.org/el/whats-on/hack-the-map-rigas-velestinlis-charta

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b