MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Χριστούγεννα στο σπίτι με 10 συναρπαστικές DIY κατασκευές

Τα Χριστούγεννα είναι εδώ και εμείς έχουμε συγκεντρώσει 10 εύκολες και ιδιαίτερες χριστουγεννιάτικες κατασκευές, για δημιουργικές στιγμές στο σπίτι.

Πηγή: countryliving.com
Monopoli Team

Τα Χριστούγεννα είναι μία γιορτή συνυφασμένη με τις όμορφες οικογενειακές στιγμές και τον εντυπωσιακό στολισμό. Και ποιος καλύτερος τρόπος να συνδυάσει κανείς αυτά τα δύο, αν όχι με τις χειροποίητες χριστουγεννιάτικες κατασκευές;

Ιδιαίτερα φέτος που οι συνθήκες μας αναγκάζουν να γιορτάσουμε σπίτι, βρίσκουμε την ευκαιρία να ανακαλύψουμε ακόμα περισσότερες ιδέες για κατασκευές, που θα διακοσμήσουν το σπίτι μας, θα στολίσουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο ή θα αποτελέσουν μικρά δώρα για αγαπημένα μας πρόσωπα.

Έτσι, συγκεντρώσαμε 10 έυκολες και ιδιαίτερες κατασκευές που μπορείτε να κάνετε κι εσείς, ώστε να περάσετε δημιουργικά τις γιορτές των Χριστουγέννων.

#1 Διακοσμητικά κεριά από χαρτοπετσέτα

Μπορεί να φαίνεται περίπλοκο για κατασκευή στο σπίτι, στην πραγματικότητα όμως αυτά τα διακοσμητικά κεριά γίνονται πανεύκολα και με μόλις δύο υλικά. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ένα απλό λευκό κερί και μία… χαρτοπετσέτα με χριστουγεννιάτικη διακόσμηση. Αφαιρείτε από τη χαρτοπετσέτα μία μία τις στρώσεις χαρτιού και κρατάτε μόνο το επάνω μέρος που είναι και πιο έντονα ζωγραφισμένο. Περιβάλλετε με αυτό το κερί και με ένα πιστολάκι μαλλιών αρχίζετε να το ζεσταίνετε γύρω-γύρω. Η θερμοκρασία θα κολλήσει την χαρτοπετσέτα πάνω στο κερί. Το Χριστουγεννιάτικο διακοσμητικό κερί είναι έτοιμο!

#2 Ζεστή σοκολάτα από γιορτινά σακουλάκια

Zεστή Σοκολάτα! Αγαπημένο ρόφημα του χειμώνα για μικρούς και μεγάλους. Αναζητήστε στην κουζίνα σας πλαστικά σακουλάκια και γεμίστε τα με σκόνη για ρόφημα σοκολάτας, σταγόνες σοκολάτας, marshmallows και οτιδήποτε άλλο σας αρέσει. Στολίστε τα γιορτινά και θα έχετε πάντα στη διάθεση σας έτοιμες μερίδες ζεστής σοκολάτας, που μπορείτε να απολαύσετε τις κρύες νύχτες των Χριστουγέννων.

#3 Ζωγραφίστε τις δικές σας χριστουγεννιάτικες κούπες

Όπως είπαμε, ο χειμώνας και τα ζεστά ροφήματα πάνε πάντα πακέτο. Τι καλύτερο λοιπόν, από το να φτιάξετε τις δικές σας κούπες με την προσωπική σας πινελιά στη διακόσμηση τους; Πάρτε μια λευκή κούπα, μαρκαδόρους κατάλληλους για ζωγραφική σε αντικείμενα, σχεδιάστε ό,τι θέλετε και αφήστε τες να στεγνώσουν καλά πριν τη χρήση. Έτσι έχετε μετατρέψει τις απλές και βαρετές σας κούπες σε πρωτότυπες χριστουγεννιάτικες δημιουργίες.

[relart 3]

#4 Χριστουγεννιάτικα στολίδια από… ζυμαρικά

Πηγή: growingupglobal.com

Ποιος είπε ότι τα ζυμαρικά χρησιμεύουν μόνο στο μαγείρεμα; Τα ποικίλα σχέδια τους μπορούν εύκολα να μετατραπούν στα νέα σας χριστουγεννιάτικα στολίδια. Επιλέξτε το σχήμα των ζυμαρικών που σας αρέσει, κολλήστε τα ζυμαρικά μεταξύ τους, δώστε τους χρώμα και στολίστε το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας με αυτά τα πρωτότυπα στολίδια.

#5 Φτιάξτε χιονόμπαλες από γυάλινα βαζάκια

Όλοι μας θυμόμαστε τις μαγικές αυτές χιονόμπαλες με το υγρό και την χρυσόσκονη στο εσωτερικό τους. Ήρθε ο καιρός να τις αναδημιουργήσουμε και να στολίσουμε το σπίτι μας με αυτές. Θα χρειαστείτε ένα βαζάκι με καπάκι στο οποίο θα κολλήσετε (από την κάτω πλευρά) ένα χριστουγεννιάτικο διακοσμητικό. Μπορείτε να προσθέσετε νερό και σκόνη χρυσόσκονης. Το κλείνετε και η διακοσμητική χιονόμπαλα είναι έτοιμη!

#6 Χριστουγεννιάτικα Cake Pops

Μπείτε στην κουζίνα σας και δημιουργήστε τα πιο νόστιμα και γιορτινά cake pops, δηλαδή θρυμματισμένο κέικ με διάφορες πραλίνες, λιωμένη σοκολάτα ή frosting της επιλογής σας, σε σχήμα μικρής χριστουγεννιάτικης μπάλας. Μπορείτε στο μείγμα να προσθέσετε επίσης μπισκότα και σοκολατένια σνακ για μεγαλύτερη απόλαυση. Τα βήματα είναι απλά: Όταν κάνετε το κέικ σε μπάλες, βουτήξτε τα σε λιωμένη κουβερτούρα και διακοσμείστε τα με πολύχρωμη τρούφα και ζαχαρωτά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ15 + 1 εμπνευσμένα cupcakes για τα Χριστούγεννα12.09.2018

#7 Χριστουγεννιάτικα στολίδια από πηλό

Πάρτε πηλό (προτιμήστε αυτόν που στεγνώνει με τον αέρα), δημιουργήστε χριστουγεννιάτικα σχέδια και χαράξτε πάνω τους χριστουγεννιάτικες ευχές. Δώστε τους σχήμα είτε με μαχαίρι είτε με κουπ πατ, χρωματίστε τα (αν θέλετε) και θα έχετε τα πιο όμορφα χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια για το δέντρο σας.

#8 Χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά για το σπίτι

Αυτά τα πανέμορφα διακοσμητικά βαζάκια μπορούν να στολίσουν οποιαδήποτε γωνιά του σπιτιού σας, ενώ είναι πανεύκολο να τα φτιάξετε. Παίρνετε διάφανα βαζάκια, τα απλώνετε με λευκή κόλλα και κολλάτε πάνω τους χοντρό αλάτι, το οποίο μπορείτε να το ανακατέψετε με χρυσόσκονη για μεγαλύτερη λάμψη. Μόλις στεγνώσει, στολίζετε το βαζάκι με ό,τι σας αρέσει, όπως για παράδειγμα ένα λευκό κερί.

#9 Χριστουγεννιάτικες κάρτες

Διαχρονική και κλασική, η κάρτα αποτελεί μια από τις πιο γνωστές και εύκολες χριστουγεννιάτικες κατασκευές. Πολύχρωμα χαρτόνια, σε ποικίλα σχήματα γεμίζουν με πρωτότυπες χριστουγεννιάτικες ζωγραφιές και ευχές. Οι επιλογές είναι αμέτρητες.

#10 Έλκηθρο του Άι Βασίλη από σοκολάτα

Μια στοίβα από γλυκίσματα μπορεί να μετατραπεί με τον καλύτερο τρόπο στο πιο παιχνιδιάρικο χριστουγεννιάτικο έλκηθρο από γλυκά. Επιλέξτε σοκολατένια σνακ και ζαχαρωτά της επιλογής σας, τοποθετήστε τα συμμετρικά  πάνω σε δύο χριστουγεννιάτικα ζαχαρένια μπαστουνάκια και δέστε τα όλα μαζί με μια κορδέλα. Και φυσικά, μην ξεχάσετε τον σοκολατένιο Άγιο Βασίλη που θα σέρνει το έλκηθρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ10 ιδέες για τα πιο πρωτότυπα χριστουγεννιάτικα δέντρα12.09.2018

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b