MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
XMAS GIFTS

10 ιδέες για χριστουγεννιάτικα δώρα που εντοπίσαμε σε e-shops κοινωφελών ιδρυμάτων

Τα φετινά – διαφορετικά – Χριστούγεννα είναι ευκαιρία να σκεφτούμε ποιο είναι το πραγματικό νόημα των γιορτών, χαρίζοντας δώρα στους αγαπημένους μας και βοηθώντας παράλληλα κοινωφελή ιδρύματα να συνεχίσουν το πολύτιμο έργο τους.

author-image Ευδοκία Βαζούκη

Οι φετινές συνθήκες, εξαιτίας της πανδημίας και των γιορτών εν μέσω lockdown, δεν έχουν αφήσει κανέναν από εμάς ανεπηρέαστο – όχι μόνο οικονομικά, αλλά και ψυχολογικά. Πολλοί είναι εκείνοι που σκέφτονται ότι μπορεί φέτος να μην υπάρχει ιδιαίτερο νόημα ν’ αγοράσουμε δώρα, αφού δεν θα καταφέρουμε να βρεθούμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα και να τ’ ανταλλάξουμε από κοντά.

Ωστόσο, δεν πρέπει να το βλέπουμε έτσι. Αντιθέτως θα βοηθήσει πολύ στην ψυχολογία μας το να  να διατηρήσουμε ζωντανά κάποια στοιχεία από την κανονικότητα των γιορτών. Ένα από αυτά είναι και η αγορά δώρων, τα οποία θα είναι φυσικά συμβολικά και τα οποία μπορούμε να στείλουμε στους φίλους μας ταχυδρομικά μαζί με ευχές αγάπης και αισιοδοξίας.

Την ίδια στιγμή σκεφτείτε πως με κάποιες επιλογές δώρων μπορείτε να στηρίξετε το πολύτιμο έργο κοινωφελών ιδρυμάτων που κάθε χρόνο αυτές τις μέρες μας έχουν ανάγκη και φέτος περισσότερο από κάθε άλλη φορά ζητούν τη στήριξή μας, προσφέροντάς μας πολλές και όμορφες επιλογές από χριστουγεννιάτικα δωράκια για να χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.

Παρακάτω θα βρείτε μερικές από τις επιλογές που υπάρχουν σε e-shops φιλανθρωπικών οργανώσεων και ιδρυμάτων για να βρείτε τα τέλεια δώρα για τα φετινά Χριστούγεννα:

1. Γούρι – κόσμημα από τον Σύλλογο Ελπίδα

30€

Επισκεφθείτε το ηλεκτρονικό κατάστημα του Συλλόγου Ελπίδα και διαλέξτε τα πιο ξεχωριστά δωράκια για μεγάλους και παιδιά. Δείτε τα κομψά γούρια του συλλόγου για το 2021, που κυκλοφορούν σε κολιέ και βραχιόλι, σε διάφορα σχέδια και στηρίξτε με αυτόν τον τρόπο το έργο του. Βρείτε τα εδώ. 

Ο Σύλλογος Ελπίδα βοηθά τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο και τις οικογένειες τους. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣτην πανδημία, οργανισμοί που στηρίζουν παιδιά, εκπέμπουν SOS12.09.2018

2. Μπρελόκ από το Χαμόγελο του Παιδιού

7,50€

Από ατζέντες και τετράδια και από μπρελόκ μέχρι κοσμήματα, το e-shop του Χαμόγελου του Παιδιού κάνει τις δικές του προτάσεις για τις χριστουγεννιάτικες αγορές μας. Εμείς διαλέξαμε ένα πολύ όμορφο και γιορτινό μπρελόκ με βαμβακερό τρίκλωνο κορδόνι και μεταλλικό στοιχείο, που αποτελεί δημιουργία της ομάδας εθελοντών του εργαστηρίου του οργανισμού της Αθήνας. Βρείτε τα εδώ.

Το Χαμόγελο του Παιδιού προσφέρει τη βοήθειά του σε παιδιά θύματα βίας ή εξαφάνισης, παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας ή που ζουν σε κακοποιητικά περιβάλλοντα. 

3. Χειροποίητο κρεμαστό διακοσμητικό δεντράκι από το ARTεμείς (ΕΛΕΠΑΠ)

12€

Υπέροχα χειροποίητα διακοσμητικά περιμένουν να στολίσουν τον προσωπικό χώρο των αγαπημένων σας, πλημμυρίζοντας με αγάπη τις καρδιές τους κάθε φορά που θα τα βλέπουν και θα σας σκέφτονται. Αν και οι επιλογές στο e-shop είναι πολλές, εμείς επιλέξαμε αυτό το χειροποίητο ξύλινο δεντράκι που μπορεί να προσφερθεί ως γούρι για καλή τύχη τη νέα χρονιά, αλλά και ως κρεμαστό διακοσμητικό τοίχου για το σπίτι. Τα γιορτινά χρώματά του, οι χαρούμενες κορδέλες, τα νήματα και οι χάντρες του, το κάνουν ένα εντυπωσιακό δώρο για τα Χριστούγεννα!  Ρίξτε μια ματιά εδώ.

Η  ΕΛΕΠΑΠ, που βρίσκεται στο πλάι ανθρώπων με αναπηρία, δημιούργησε το ARTεμείς, ένα «μαγαζί», όπου ενήλικες ΑμεΑ βρίσκουν δουλειά. 

4. Κρεμαστά μαξιλαράκια από το Make-A-Wish

12€

Βοηθήστε κι εσείς να εκπληρωθούν οι βαθύτερες ευχές παιδιών που πάσχουν από πολύ σοβαρές ασθένειες, επιλέγοντας κάτι όμορφο από το e-shop τους για να το χαρίσετε σε εκείνους που αγαπάτε πιο πολύ. Τι θα λέγατε για κρεμαστά μαξιλαράκια με χαρούμενη διάθεση και ελπιδοφόρα μηνύματα για να στολίσετε το δέντρο ή τον προσωπικό σας χώρο; Βρείτε τα σε πολλά χρώματα και μηνύματα. Οι επιλογές είναι πολλές και μπορείτε να τις βρείτε εδώ.

Το Make-A-Wish εκπληρώνει ευχές που έχουν τη δύναμη να μεταμορφώσουν τις ζωές παιδιών με πολύ σοβαρές ασθένειες.

5. Κολιέ – γούρι για το 2021 από τα Παιδικά Χωριά SOS

8€

Παρόλο που μέσω της σελίδας τους ενημερώνουν ότι θα υπάρξουν καθυστερήσεις στις παραδόσεις των παραγγελιών εξαιτίας του μεγάλου φόρτου εργασιών των courier, αξίζει να συνεχίσουμε να τους δείχνουμε την στήριξη και την αγάπη μας. Επιλέξτε να κάνετε έκπληξη στους δικούς σας ανθρώπους χαρίζοντάς τους κάτι συμβολικό, όπως είναι αυτό το κολιέ – γούρι, ακόμα κι αν αυτό αργήσει να φτάσει στα χέρια τους. Η καλή πράξη θα έχει γίνει! Βρείτε τα δωράκια σας εδώ.

Τα Παιδικά Χωριά SOS χαρίζουν ένα οικογενειακό περιβάλλον σε κάθε παιδί που το έχει ανάγκη, φιλοξενώντας το σε μία από τις 23 δομές του σε όλη την χώρα, είτε καταβάλλοντας προσπάθεια για παραμονή με την οικογένειά του. 

6. Καδράκι από τον Σύλλογο «Φλόγα»

25€

Στo e-shop του συλλόγου θα βρείτε χειροτεχνίες φτιαγμένες από εθελοντές και φίλους του Συλλόγου, τετράδια που τα εξώφυλλά τους κοσμεί η «τέχνη» των παιδιών, μέχρι και πρακτικά δώρα για κάθε γούστο. Εμείς επιλέξαμε έναν μικρό πίνακα σε καμβά, βαμμένο σε χρυσό και δουλεμένο στο χέρι, το οποίο κυκλοφορεί σε ελάχιστα και ξεχωριστά κομμάτια. Βρείτε τα δωράκια σας εδώ.

Η Φλόγα στηρίζει τα παιδιά με καρκίνο, αλλά και τις οικογένειές τους. 

7. Καδράκι με ευχές από την Αμυμώνη

22€

Εκτός από τα ιδιαίτερα χριστουγεννιάτικα γούρια τους, στην Αμυμώνη προσφέρουν πολύ όμορφες επιλογές σε διακοσμητικά, όπως αυτό εδώ το χειροποίητο καδράκι, με θέμα «Το Δέντρο των Ευχών». Ένα δεντράκι από εννιά ξύλινες καρδιές με ευχές: γαλήνη-ελπίδα-τύχη-ευτυχία-πίστη-χαμόγελο-αγάπη-υγεία-χαρά, ζωγραφιστά κλαριά με κορμό από καφέ μεταξωτό κορδόνι και φιογκάκι καφέ και πράσινο. Βρείτε τα εδώ.

Η Αμυμώνη προσφέρει εκπαίδευση, θεραπεία και συμβουλευτική υποστήριξη σε άτομα με προβλήματα όρασης και άλλες αναπηρίες.

8. Ξύλινο ημερολόγιο από τον Σύλλογο ΑΡΧΕΛΩΝ

10€

Ένα ξύλινο και λειτουργικό ημερολόγιο για κάθε χρονιά με την χαρακτηριστική χελωνίτσα του Συλλόγου, είναι μία πολύ όμορφη επιλογή δώρου για φέτος. Φυσικά, όλα τα έσοδα διατίθενται στο Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιων Xελωνών του ΑΡΧΕΛΩΝ και στα προγράμματα καταγραφής και προστασίας στις παραλίες ωοτοκίας. Μπορείτε να τα βρείτε εδώ.

Ο Σύλλογος ΑΡΧΕΛΩΝ πραγαματοποιεί δράσεις διάσωσης και προστασίας των θαλάσσιων χελωνών στη Μεσόγειο.

9. Θήκη για κινητό από την Greenpeace

12€

Μία θήκη για smartphone φτιαγμένη αποκλειστικά από φυσικό φελλό, με την απαραίτητη προστασία για τη συσκευή, είναι η δική μας ξεχωριστή επιλογή για δωράκι έτσι ώστε να δοθεί η ώθηση που χρειάζεται στην Greenpeace για να συνεχίσει να αγωνίζεται για έναν καλύτερο κόσμο! Αγοράζετε, λοιπόν, το δωράκι σας εδώ και παράλληλα περνάτε κι ένα σημαντικό μήνυμα στους δικούς σας για την αξίας μιας πιο…«πράσινης» νοοτροπίας.

Η Greenpeace αγωνίζεται για την προώθηση ενός πιο οικολογικού και βιώσιμου τρόπου ζωής στον πλανήτη μας.

10. Φούτερ από τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ

26€

Ο Αρκτούρος μέσω του e-shop του προσφέρει ξεχωριστές και όμορφες προτάσεις για δωράκια – από ρούχα για μεγάλους και παιδιά, μέχρι στολίδια για το δέντρο, από γραφική ύλη και αξεσουάρ, μέχρι και πραγματάκια για τα κατοικίδιά μας. Μία όμορφη επιλογή είναι αυτό το φούτερ με κουκούλα, το οποίο θα βρείτε σε διάφορα χρώματα. Δείτε τα εδώ. 

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ προστατεύει την υπό εξαφάνιση καφέ αρκούδα, τους λύκους και την ευρύτερη άγρια πανίδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑυτά τα Χριστούγεννα #SupportLocal: 10+1 ιδέες για χειροποίητα και ιδιαίτερα δώρα12.09.2018

Περισσότερα από Αγορές
VIMA_WEB3b