MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
XMAS GIFTS

Αυτά τα Χριστούγεννα #SupportLocal: 10+1 ιδέες για χειροποίητα και ιδιαίτερα δώρα

Τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά από πολλές απόψεις. Την ίδια στιγμή όμως είναι ιδιαιτέρως δύσκολα για πολλές μικρές επιχειρήσεις που προσπαθούν επιβιώσουν.

author-image Ευδοκία Βαζούκη

Φέτος τα Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά. Βρισκόμαστε εν μέσω lockdown και ξεχνάμε κάθε εορτασμό με συνωστισμό, εντυπωσιακά ρεβεγιόν, συναντήσεις με φίλους εκτός σπιτιού και ανταλλαγές δώρων από κοντά. Παρ’ όλα αυτά οι περισσότεροι από εμάς προσπαθούμε να κρατήσουμε έστω κάτι ζωντανό από την κανονικότητά μας, αγοράζοντας κάποια δωράκια για τους αγαπημένους μας, είτε για να τους τα στείλουμε ταχυδρομικώς είτε για να τα δώσουμε αργότερα, όταν οι συνθήκες το επιστρέψουν.

Και μπορεί τα πράγματα να είναι δύσκολα με τις υπηρεσίες των κούριερ να μην μπορούν να «σηκώσουν» τον τεράστιο όγκο των παραγγελιών, ωστόσο πριν απογοητευτείτε και αλλάξετε γνώμη, σκεφτείτε πως με την αγορά των δώρων σας στηρίζετε μια μικρή επιχείρηση να επιβιώσει παρά τις δύσκολες συνθήκες. Ακόμα κι αν τα πακέτα αργήσουν να βρουν τον παραλήπτη τους…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠώς να στηρίξετε τις μικρές επιχειρήσεις, την εποχή του κορονοϊού12.09.2018

Γι΄αυτό κι εμείς συγκεντρώσαμε μερικές μικρές επιχειρήσεις, που μπορείτε να βρείτε μέσω Instagram, οι οποίες συνεχίζουν να δημιουργούν παρά τους δύσκολους καιρούς, δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό, ενώ την ίδια στιγμή εμείς αγοράζοντας κάτι από αυτές βοηθάμε να κινηθεί η αγορά.

1. kallisti_jewelry

Για τα πιο ξεχωριστά κοσμήματα, με ιδιαίτερες γεωμετρίες και εμπνευσμένα από τη φύση, ρίξτε μια ματιά σε αυτό το προφίλ. Μάλιστα, αυτό το διάστημα θα βρείτε και όμορφα κοσμήματα – γούρια και ανάλογα με τις προτιμήσεις σας μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε κολιέ, σκουλαρίκια, βραχιόλι και δαχτυλίδι, με το φετινό σχέδιο. Τι πιο τέλειο για δώρο, για να διώξουμε μακριά κάθε αρνητική ενέργεια από το δυσοίωνο 2020;
Βρείτε το εδώ.

2. princess.consuela.design

Μία graphic designer αναλαμβάνει να φτιάξει το πορτρέτο σας σαν…μωρό! Ή μπορείτε να διαλέξετε κάποιο άλλο πορτρέτο από την συλλογή που θα βρείτε στο Instagram, από τον αγαπημένο σας χαρακτήρα ταινίας, τραγουδιστή, ηθοποιό, τηλεοπτικό πρόσωπο. Είναι το τέλειο δώρο για να κάνετε στους φίλους ή στην οικογένειά σας, για να το βάλουν σε καδράκι και να σας θυμούνται κάθε φορά που θα το κοιτάζουν!
Βρείτε το εδώ.

3. dirtyhippieofficial

Τα πιο χαριτωμένα χειροποίητα πλεκτά θα τα βρείτε σε αυτόν τον λογαριασμό στο Instagram. Σκουφάκια σε υπέροχους συνδυασμούς χρωμάτων, καλάθια, σουπλά, τσαντάκια – μπορείτε να βρείτε τα πάντα για τους αγαπημένους σας και να τους δώσετε τη χαρά να έχουν κάτι χειροποίητο στο σπίτι τους ή στη…ντουλάπα τους!
Βρείτε το εδώ. 

4. niceathens

Μια μικρή ομάδα νέων ανθρώπων που αγαπούν τη μόδα έχουν δημιουργήσει ένα μικρό showroom στην Λεωφόρο Πατησιων 126 και πωλούν ρούχα ραμμένα αποκλειστικά στην Ελλάδα. Αυτή την περίοδο το showroom λειτουργεί υπό συγκεκριμένες συνθήκες με την εφαρμογή του συστήματος του click away, οπότε αν μένετε στην Αθήνα μπορείτε να παραλάβετε ό,τι θέλετε από εκεί. Αν πάλι όχι, τότε επισκεφθείτε το προφίλ τους στο Instagram και επιλέξτε όμορφα κομμάτια σε οικονομικές τιμές, είτε για εσάς τους ίδιους είτε για δωράκι!
Βρείτε το εδώ.

5. lomentum_soaps

Ένα μικρό εργαστήριο φυσικών καλλυντικών στη Λάρισα έχει τις πιο τέλειες προτάσεις για τα φετινά σας δώρα: σαπούνια, λάδια, βάλσαμο για τα χείλη, άλατα μπάνιου, κρέμες – και όλα αυτά απόλυτα φυσικά, χειροποίητα, σε όμορφες συσκευασίες. Δημιουργήστε το δικό σας πακετάκι με προϊόντα που αγαπάτε και προσφέρετέ το σε κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο που αγαπά την περιποίηση. Θα χαρεί ιδιαίτερα όταν μάθει πώς είναι όλα φυσικά και πως με την κίνησή σας αυτή βοηθήσατε μια μικρή επιχείρηση να συνεχίσει να δημιουργεί για εμάς!
Βρείτε το εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣτην πανδημία, οργανισμοί που στηρίζουν παιδιά, εκπέμπουν SOS12.09.2018

6. mporeikaioxi
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη μπορεί και όχι (@mporeikaioxi)

Μπλούζες με στάμπες, κούπες με ιδιαίτερα μηνύματα, tote bags που όταν τις δεις να κυκλοφορούν στην πόλη σου φτιάχνουν τη διάθεση και άλλα ξεχωριστά αντικείμενα, φτιαγμένα με μεράκι και μπόλικη δόση χιούμορ, είναι το απόλυτο δώρο για τους κολλητούς τα φετινά Χριστούγεννα! Στηρίζετε έτσι τα παιδιά που βρίσκονται πίσω από το brand και λέτε «ναι» στην πρωτοτυπία!
Βρείτε το εδώ.

7. happyhippieofficial

Τώρα είναι η καταλληλότερη περίοδος για να κάνετε το πιο ξεχωριστό δώρο στους φίλους σας και αυτό δεν είναι άλλο από μια προσωποποιημένη ατζέντα για να τους συντροφεύσει την νέα χρονιά που έρχεται, ειδικά σχεδιασμένη για τους ίδιους. Φυσικά, έχετε κι άλλες επιλογές για δώρα, ακόμα και για παιδιά, όλα φτιαγμένα στο χέρι!
Βρείτε το εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι δικές μας επιλογές με ταινίες και σειρές που θα δούμε αυτά τα Χριστούγεννα στην COSMOTE TV12.09.2018

8. koumpaki.shop

Κούπες, κούπες κι άλλες κούπες – και όχι μόνο! Πρόκειται για ένα μικρό και χαριτωμένο μαγαζάκι στην καρδιά της Αθήνας, με μοναδικά χειροποίητα κοσμήματα, αξεσουάρ και άλλα πολλά, φτιαγμένα με πολλή αγάπη και…αστερόσκονη, όπως λέει και η ίδια η δημιουργός πίσω από το προφίλ στο Instagram. Παλλάδος 24-26 στου Ψυρρή θα το βρείτε όσοι μένετε στην Αθήνα, ενώ οι υπόλοιποι θα μπείτε να χαζέψετε ομορφιά εδώ.

9. woodtim_wooden_accessories

Είστε από εκείνους που αγαπούν τις χειροποίητες δημιουργίες από ξύλο; Τότε ρίξτε μια ματιά σε αυτόν τον λογαριασμό και να είστε σίγουροι πως δεν θα ξέρετε τι να πρωτοδιαλέξετε. Ξύλινα γυαλιά, κοσμήματα, αξεσουάρ, τσάντες, γούρια, διακοσμητικά και η λίστα δεν τελειώνει εδώ. Απλά ρίξτε μια ματιά εδώ και χαρίστε στους αγαπημένους σας τα πιο ξεχωριστά ξύλινα αντικείμενα!

10. malv_pineapple

«Προκομμένη κεντήστρα από το 2016» δηλώνει η δημιουργός πίσω από τον λογαριασμό στο Instagram, η οποία φτιάχνει ξεχωριστά, πανέμορφα κεντήματα, διακοσμητικά, μαξιλάρια, μάσκες που πάνε σετ με τα scrunchies, τα λαστιχάκια που έχουν έρθει κατευθείαν από τα 90s και έχουν γίνει η απόλυτη τάση του σήμερα. Ρίξτε μια ματιά εδώ και θα μας θυμηθείτε!

11. kleoxirou
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη KleoDrums (@kleoxirou)

Για εκείνους τους φίλους που αγαπούν τη μουσική ή ακόμα και για να κάνετε ένα πολύ ωραίο δώρο στον εαυτό σας, εδώ θα βρείτε ιδιαίτερα, χειροποίητα και ειδικά σχεδιασμένα όργανα, όλα φτιαγμένα από εγχώρια υλικά, όπως ξύλο οξιάς, κατσικίσια δέρματα και πηλό Χαλκίδας. Μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα σε τύμπανα ωκεανού ή θάλασσας, που είναι ειδικά για χαλάρωση, διαλογισμό και μαθήματα yoga, κουδουνίστρες με τον ήχο τους να λέγεται πως «ξορκίζει» τα κακά πνεύματα και πως βοηθά στην υγεία και την τύχη, μπεντίρ, ντέφια και σαμάνικα τύμπανα με ήχο που θυμίζει τον ήχο της καρδιάς. Βρείτε τα εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠρωτότυπες ιδέες χριστουγεννιάτικης διακόσμησης με βάση το Αλεξανδρινό12.09.2018

Περισσότερα από The Art of Life
VIMA_WEB3b