MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Online λέσχη ανάγνωσης για παιδιά δημοτικού

Η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου προσκαλεί παιδιά και γονείς να συμμετάσχουν σε online συναντήσεις φιλαναγνωσίας.

Monopoli Team

Ζήστε τη μοναδική εμπειρία ανάγνωσης επιλεγμένων βιβλίων μαζί με τα παιδιά σας απευθείας από το σπίτι σας!

Η φιλοσοφία της πρωτότυπης Λέσχης Ανάγνωσης που έχει οργανώσει η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου έχει διοργανώσει στους χώρους της άλλες έξι χρονιές στο παρελθόν, μεταφέρεται εξ’ ολοκλήρου στο ηλεκτρονικό περιβάλλον, λόγω των έκτακτων συνθηκών εξάπλωσης του COVID-19, αλλά και για να καλύψει τους φίλους του βιβλίου από απομακρυσμένες περιοχές της χώρας μας.

Το πρόγραμμα είναι εμπνευσμένο από το Θέατρο αναγνωστών (Readers Theatre), το οποίο αποτελεί μία στρατηγική ανάγνωσης και ξεκίνησε ως ένας τρόπος παρουσίασης της λογοτεχνίας σε δραματική μορφή. Στην πορεία της εξέλιξής του, έχει χρησιμοποιηθεί με επιτυχία από διάφορες ηλικιακές ομάδες και σε διάφορες θεματικές περιοχές. Ιδιαιτέρως σε εφαρμογές που αξιοποιούν σενάρια με επιστημονικό περιεχόμενο, έχει διαπιστωθεί η ενίσχυση της κατανόησης επιστημονικών εννοιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Ελληνική Επανάσταση με Playmobil: Εικονική περιήγηση στην έκθεση «Το ’21 αλλιώς»12.09.2018

Τρέχουσα Θεματική ενότητα – άξονας των συναντήσεων: Μαθηματική Λογοτεχνία

Σε αυτό το πρωτότυπο πρόγραμμα φιλαναγνωσίας, τα παιδιά μαζί με ένα ενήλικο μέλος της οικογένειάς τους, συνεργάζονται για να γνωρίσουν τη χαρά της από κοινού ανάγνωσης, να βελτιώσουν την αναγνωστική τους ευχέρεια και τη σχέση τους με τα Μαθηματικά. Πιο συγκεκριμένα, έρχονται σε επαφή με αποσπάσματα επιλεγμένων βιβλίων μαθηματικής λογοτεχνίας, ολοκληρώνουν δραστηριότητες σχετικά με το περιεχόμενο των αποσπασμάτων, ζωντανεύουν τους ήρωες με τη φωνή τους και ολοκληρώνουν, πάντα σε συνεργασία, μαθηματικές προκλήσεις οι οποίες θα καλλιεργήσουν τη μαθηματική τους σκέψη και θα τους αποκαλύψουν τη διασκεδαστική πλευρά των Μαθηματικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑKinderDocs Art Lab: Νέο, online μουσικοπαιδαγωγικό πρόγραμμα για παιδιά 10-13 ετών12.09.2018

Το online πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο βασικές συναντήσεις μέσω του προγράμματος Teams, τις οποίες μπορούν να παρακολουθήσουν οι ίδιοι συμμετέχοντες:

  • Στην πρώτη συνάντηση, οι οικογένειες γνωρίζονται μεταξύ τους αλλά και με τα βιβλία μαθηματικής λογοτεχνίας που έχουν κεντρικό ρόλο στο πρόγραμμα. Κατανοούν την στρατηγική ανάγνωσης που θα αξιοποιηθεί και εξοικειώνονται με όσα καλούνται να ολοκληρώσουν μέσω του διαδικτυακού εκπαιδευτικού υλικού μέχρι την επόμενη συνάντηση.
  • Στη δεύτερη συνάντηση, κάθε οικογένεια παρουσιάζει την τελική ανάγνωση του αποσπάσματος που επέλεξε, μέσα από τους ρόλους των ηρώων και μοιράζεται με τις υπόλοιπες οικογένειες την επίλυση των Μαθηματικών Προκλήσεων, που σχετίζονται με το περιεχόμενο του βιβλίου.

Επιλεγμένα βιβλία:
  • Τα έξυπνα παιχνίδια του κου Πλάτωνα (Δημήτρης Παναγάκος),
  • Μιλώντας στην Άννα για τα Μαθηματικά (Τεύκρος Μιχαηλίδης),
  • Η μία και μοναδική μαύρη θρούμπα (Λέλα Στρούτση),
  • Φαντασία και Μαθηματικά (Ιωάννης Σταμέλος),
  • Ο Θείος Πέτρος και η εικασία του Γκόλντμπαχ (Απόστολος Δοξιάδης).
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜουσείο Τηλεπικοινωνιών: Τα πιο δημοφιλή εκπαιδευτικά προγράμματα διαθέσιμα online12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
  • Προεγγραφή Απαραίτητη στο τηλ. 210 9469 631, Δευτέρα έως Παρασκευή, 8:30- 15:30
  • Ηλικία συμμετεχόντων: Μαθητές/τριες Δημοτικού Δ’, Ε΄ ΣΤ’
  • Διάρκεια: 90 λεπτά
  • Σχεδιασμός/Υλοποίηση: Κατερίνα Πετροπούλου
  • Συναντήσεις: Δευτέρα 07/12/2020 17:30. Παρασκευή 11/12/2020 17:30
  • Είσοδος: Ελεύθερη
Περισσότερα από Βιβλία
VIMA_WEB3b