MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΡΕΥΝΑ

Σε αυτές τις δέκα χώρες οι γάμοι διαρκούν περισσότερο

Όταν κανείς παντρεύεται δεν σκέφτεται τη λήξη του γάμου. Ωστόσο πολλές είναι οι περιπτώσεις που η – θεωρητικώς – πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής του ανθρώπου, καταλήγει σε δικηγορικό γραφείο.

Monopoli Team

Σας παρουσιάζουμε, βάσει στατιστικών στοιχείων, τις δέκα χώρες στις οποίες ένας γάμος μπορεί να διαρκέσει περισσότερο. Αναλύστε τα στοιχεία και επιλέξτε την χώρα στην οποία θα παντρευτείτε. Ή επιλέξτε την χώρα την οποία θα θέλατε να αποφύγετε…

Ιταλία

Η Ιταλία παρουσιάζει μία από τις χαμηλότερες συμμετοχές γυναικών στην αγορά εργασίας μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ (54,4%). Σύμφωνα με σχετική μελέτη του Οργανισμού οι Ιταλοί δεν φημίζονται για τη συμμετοχή τους στις δουλειές του νοικοκυριού. Οι γυναίκες στην Ιταλία ξοδεύουν 204 λεπτά την ημέρα σε οικιακές εργασίες έναντι των συντρόφων τους που ασχολούνται μόλις 57 λεπτά με το νοικοκυριό. (Εκτιμάται ότι εάν οι δουλειές του σπιτιού ήταν πιο ισομερώς μοιρασμένες, περισσότερες Ιταλίδες θα εργάζονταν). Την ίδια στιγμή άλλη έρευνα της Hopes & Fears αποδεικνύει ότι οι Ιταλοί έχουν τους μακροβιότερους γάμους κατά μέσο όρο. Σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουν συγκεντρωθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ρώμης, η μέση διάρκεια ενός γάμου στην Ιταλία είναι 18 έτη. Σε διαζύγιο καταλήγει το 30,7% των γάμων, ποσοστό πολύ χαμηλό σε σχέση με αυτό που συναντά κανείς σε άλλες χώρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο Λονδίνο φωτίζεται για τα Χριστούγεννα με ένα “ευχαριστώ” προς τους εργαζόμενους υγείας12.09.2018

Καναδάς

Σκληρά εργαζόμενες φαίνεται ότι είναι οι Καναδέζες, καθώς σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ συμμετέχουν κατά 74,4% στο εργατικό δυναμικό της χώρας. Σημαίνει αυτό όμως ότι τα έχουν όλα δικά τους; Απ’ ότι φαίνεται μάλλον όχι. Απασχολούνται κατά μέσο όρο 133 λεπτά την ημέρα με τις δουλειές του σπιτιού έναντι 83 λεπτών ημερησίως που μπορεί ένας Καναδός να σπαταλά πλένοντας πιάτα, βάζοντας πλυντήριο ή σκουπίζοντας το σπίτι. Πώς επηρεάζεται ο έγγαμος βίος από αυτά τα δεδομένα όμως; Σχεδόν μισοί από τους γάμους στον Καναδά καταλήγουν σε δικηγορικό γραφείο με το ποσοστό διαζυγίων να ανέρχεται στο 48%, ενώ η μέση διάρκεια ενός Καναδικού γάμου υπολογίζεται στα 13,8 χρόνια.

Δείτε τις υπόλοιπες χώρες εδώ.

Περισσότερα από Περίεργα
VIMA_WEB3b