MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Το Λονδίνο φωτίζεται για τα Χριστούγεννα με ένα “ευχαριστώ” προς τους εργαζόμενους υγείας

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ο ουρανοξύστης Σαρντ στη Γέφυρα του Λονδίνου φωτίστηκε για τα Χριστούγεννα. Αυτή τη φορά, όμως, είχε ένα πολύ ξεχωριστό μήνυμα.

Ο ουρανοξύστης Shard είναι το υψηλότερο κτίριο του Λονδίνου
Ο ουρανοξύστης Shard είναι το υψηλότερο κτίριο του Λονδίνου
Monopoli Team

Κάθε χρόνο, η φωταγώγηση του ουρανοξύστη Σαρντ, του υψηλότερου κτιρίου στο Λονδίνο, για τα Χριστούγεννα αποτελεί ένα φαντασμαγορικό γεγονός. Φέτος, και καθώς αυτά τα Χριστούγεννα θα είναι πολύ διαφορετικά, ο φωτισμός του ουρανοξύστη είχε ένα πολύ ξεχωριστό μήνυμα.

Συγκεκριμένα, ο Σαρντ του Λονδίνου φωταγωγήθηκε προς τιμήν του βρετανικού ΕΣΥ  (NHS) και όλων εκείνων που εργάστηκαν στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά της πανδημίας, ενώ την έναρξη του ετήσιου χριστουγεννιάτικου στολισμού έκαναν τρεις εργαζόμενοι υγείας, πατώντας εκείνοι τον διάσημο διακόπτη.

Η κορυφή του ουρανοξύστη Σαρντ είναι το πιο ψηλό σημείο στο Λονδίνο

Η κορυφή του ουρανοξύστη Σαρντ είναι το πιο ψηλό σημείο στο Λονδίνο

Έτσι, οι 20 όροφοι του εμβληματικού κτιρίου άναψαν με πάνω από 575 LED φωτάκια, τα οποία κρύβουν ένα μήνυμα με σήματα Morse, στα χρώματα του NHS, δηλαδή μπλε και λευκό. Το μήνυμα προς τους εργαζόμενους υγείας ήταν ένα απλό, αλλά ουσιαστικό “Ευχαριστώ”, που φώτισε ολόκληρη την πρωτεύουσα.

Η Λίζι Ρόουλαντ, μία εργαζόμενη νοσοκομείου, που πάτησε τον διακόπτη για να ανάψει ο φωτισμός, δήλωσε: “Ήταν  μία απίστευτα δύσκολη χρονιά για όλους μας και δεν έχουμε γλιτώσει ακόμα, γι’ αυτό και είναι τόσο σημαντικό να βλέπουμε αυτόν τον φόρο τιμής πάνω στο υψηλότερο κτίριο της δυτικής Ευρώπης. Ήταν τιμή μου να εκπροσωπώ το NHS και όλους τους εργαζόμενους αυτής της χώρας, ανάβοντας τα φώτα του Σαρντ”.

Το μήνυμα σε κώδικα Μορς θα προβάλλεται με δύο λέξεις ανά λεπτό, ώστε να μπορέσουν να το διαβάσουν όλοι ανά την πόλη. Τα φώτα θα φωτίζουν όλο το Λονδίνο κάθε βράδυ μέχρι και τις 11 Δεκεμβρίου, όπου θα αλλάξουν στα συνηθισμένα εορταστικά φωτάκια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο νέο έργο του Banksy για τους “σουπερήρωες” νοσηλευτές12.09.2018

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο ουρανοξύστης Σαρντ φωταγωγείται για να τιμήσει τους εργαζόμενους υγείας, αφού τον Μάρτιο είχε πάρει μέρος στην καμπάνια “Light It Blue” για το NHS. Τα φώτα του Shard παρέμειναν μπλε από τότε.

Δείτε κι εσείς τον συγκινητικό φόρο τιμής στους εργαζόμενους υγείας:

Περισσότερα από Τι Νέα;
VIMA_WEB3b