MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
21
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ONLINE ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο Σταθμός: «Stand up tragedy» και «Μάρτυρες των Αθηνών» σε online και δωρεάν προβολή

To Θέατρο Σταθμός συνεχίζει το ψηφιακό του πρόγραμμα δίνοντας τη δυνατότητα στο θεατρόφιλο κοινό να παρακολουθήσει, χωρίς καμία επιβάρυνση, δύο ξεχωριστές παραστάσεις.

Monopoli Team

Δύο παραστάσεις θα έχει την ευκαιρία, το θεατρόφιλο κοινό να παρακολουθήσει online και εντελώς δωρεάν: Το «Stand up tragedy» σε κείμενο και ερμηνεία Κάτιας Γέρου και σκηνοθεσία Κυριάκου Κατζουράκη και «Μάρτυρες των Αθηνών» σε κείμενο και σκηνοθεσία Μάνου Καρατζογιάννη.

Την παράσταση «Stand up Tragedy» που θα έκανε πρεμιέρα το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου στη σκηνή του Θεάτρου Σταθμός μπορείτε να παρακολουθήσετε από την Κυριακή 15 Νοεμβρίου μέχρι και την Τρίτη 17 Νοεμβρίου οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας στην ιστοσελίδα του θεάτρου stathmostheatro.gr, ενώ η παράσταση «Μάρτυρες των Αθηνών», που δεν μεταδόθηκε από την Περιφέρεια Αττικής στις 5/11 – όπως είχε ανακοινωθεί – θα μεταδοθεί τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου στις 20:30. Η μετάδοση θα γίνει μέσω του Youtube channel της Περιφέρειας Αττικής. Δεν υπάρχει συγκεκριμένο link μετάδοσης. Ο χρήστης μπαίνει στο Youtube και κάνει αναζήτηση «Περιφέρεια Αττικής». Συνήθως η πρώτη επιλογή είναι η ζωντανή μετάδοση της παράστασης που μεταδίδεται την συγκεκριμένη μέρα.

Stand up Tragedy

Περισσότερες πληροφορίες για τις παραστάσεις:

Stand up Tragedy

Φιγούρες – ρόλοι, εκπρόσωποι όσων επηρεάζουν και δυναστεύουν τη ζωή μας εμφανίζονται επί σκηνής. Ακούμε τη σκέψη και τα επιχειρήματά τους. Ένα σιωπηλό πρόσωπο τους ακολουθεί επίποδός και τους ενσαρκώνει. Στο τέλος, παύει να σαρκάζει, να ειρωνεύεται και να μιμείται και μιλάει εκβαθέων.

Οι τίτλοι των κειμένων: Block Delete, Τσιμέντο Yes, Το κλαρίνο, Μις χαμόγελο, Γενέθλια

Θέματα: Η κοινωνία του θεάματος που καλά κρατεί ό,τι κι αν συμβαίνει γύρω μας. Η κατάφαση στην αλόγιστη ανάπτυξη, η «φιλανθρωπία», ο ψυχισμός του σύγχρονου ανθρώπου και το αιώνιο αίτημα για ανάταση και νόημα.

Οι συντελεστές

Κείμενα- Ερμηνεία:Κάτια Γέρου
(Κείμενο «Μις χαμόγελο»: Ευγενία Μαραγκού)
Σκηνοθεσία: Κυριάκος Κατζουράκης
Μουσική: Λεωνίδας Μαριδάκης
Σκηνικός  χώρος: Νίκος Πολίτης
Κοστούμια: Κατερίνα Σωτηρίου
Κίνηση: Μυρτώ Γράψα
Βοηθός  Σκηνοθέτη: Νίκος Νίκας
Φωτισμοί: Βλάσσης Παπαπετρόπουλος
Επικοινωνία : Άρης Ασπρούλης
Τrailer – Φωτογραφίες:  Aντώνης Μόργκαν
Παίζει:  Κάτια Γέρου

Μάρτυρες των Αθηνών

Μάρτυρες των Αθηνών

Μνήμες. Αφής… Μυρωδιές… Ήχοι… Συνειρμοί… Ιστορίες καθημερινών ανθρώπων στη πιο δύσκολη στιγμή της πόλης τους: στην Αθήνα της Κατοχής. Η ελπίδα, η αγωνία, το γέλιο, τα κλειστά παντζούρια, ο θάνατος, το χαμόγελο, η πείνα κι ο αγώνας για την επιβίωση…

Μια ομάδα ηθοποιών από διαφορετικές σχολές και γενιές (Ρουμπίνη Βασιλακοπούλου, Εβίτα Ζημάλη, Θεοδώρα Μαστρομηνά, Μάρκος Μπούγιας, Γιώργος Παπαπαύλου, Μαριέττα Σγουρδαίου, Αθηνά Τσιλύρα και Κατερίνα Φωτιάδη) ζωντανεύουν το εμπνευσμένο από μαρτυρίες της εποχής κείμενο του Μάνου Καρατζογιάννη, ο οποίος μετά το θεατρικό του έργο για τη ζωή της αδικοχαμένης Ελένης Παπαδάκη «Για την Ελένη»,  καταπιάνεται ξανά με το ελληνικό ιστορικό τραύμα.

Με κύριους άξονες την ατομικότητα και την ενσυναίσθηση οι «Μάρτυρες των Αθηνών» αφηγούνται την προσωπική και τη συλλογική ιστορία ενός ολόκληρου λαού, εβδομηνταπέντε χρόνια μετά την Απελευθέρωση της Αθήνας.

Οι χοροί, τα τραγούδια, τα κεριά, οι αρβύλες, τα γράμματα, τα κατσαρολάκια, η γατούλα Πρινσερούλα και το τύμπανο. Του πολέμου.

Τα παιδικά χρόνια των παππούδων μας ως ρίζα της μεταπολιτευτικής μας ιστορίας.

Οι συντελεστές

Κείμενο / σκηνοθεσία: Μάνος Καρατζογιάννης
Δραματουργική συνεργασία: Χρήστος Σολωμός
Σκηνικά: Πουλχερία Τζόβα
Κοστούμια: Ειρήνη Γεωργακίλα – Βασιλική Σύρμα
Μουσική: Αντώνης Παπακωνσταντίνου
Φωτισμοί: Αλέξανδρος Αλεξάνδρου
Βοηθός σκηνοθέτη: Γιώργος Χουλιάρας
Επικοινωνία: Κατερίνα Αποστολοπούλου, Ευαγγελία Σκρομπόλα
Φωτογραφίες / video: Πάτροκλος Σκαφίδας
Ερμηνεύουν (αλφαβητικά): Ρουμπίνη Βασιλακοπούλου, Εβίτα Ζημάλη, Θεοδώρα Μαστρομηνά, Μάρκος Μπούγιας, Γιώργος Παπαπαύλου, Μαριέττα Σγουρδαίου, Αθηνά Τσιλύρα, Κατερίνα Φωτιάδη.

Το πρόγραμμα του Θεάτρου Σταθμός για την περίοδο 2020 – 2021, λόγω των ειδικών συνθηκών, θα ανακοινώνεται αναλυτικά κάθε μήνα μέσα από την ιστοσελίδα stathmostheatro.gr.

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
Ο Tiago Rodrigues επιστρέφει στη Στέγη με θέατρο, masterclass και συζήτηση
Δραστηριότητες
10ο Bobos Arts Festival: Μια μέρα στον κήπο του Μεγάρου για όλη την οικογένεια, με τέχνη, φαντασία και παιχνίδι
Art & Culture
Το θέατρο της Δευτέρας: «Αστόρια»
Εκδηλώσεις
Για ένα Θέατρο των Ιστοριών: Η ομάδα Άναμ(μ)α εγκαινιάζει νέο κύκλο παραστάσεων απέναντι στη βαρβαρότητα της εποχής
Θεατρικά Νέα
Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης είναι ο «Οθέλλος» του Γιάννη Μπέζου
Θεατρικά Νέα
Δεσποινίς Τζούλια: Έλενα Μαυρίδου και Γιάννης Τσορτέκης μαζί στη σκηνή
Θεατρικά Νέα
Έξοδος – Ο Δρόμος προς την Αθανασία: Μία παράσταση για τα 200 χρόνια από την Έξοδο του Μεσολογγίου
Θεατρικά Νέα
170 τετραγωνικά: Η μεγάλη επιτυχία του Γιωργή Τσουρή επιστρέφει για λίγες παραστάσεις
Θεατρικά Νέα
Ο Δημήτρης Καταλειφός δίνει ζωή στον θρύλο Barrymore
Εκδηλώσεις
Στο Θέατρο: Η νέα παράσταση της Όλιας Λαζαρίδου στο Fougaro Artcenter, στο Ναύπλιο
Θεατρικά Νέα
Δύο ελληνικά έργα “ταξιδεύουν” στη Νέα Υόρκη
Art & Culture
Το θέατρο της Δευτέρας: «1984»