MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Θεατρικοί ηθοποιοί καταφεύγουν στη μικρή οθόνη

Η ακρωτηριασμένη θεατρική δραστηριότητα τους φέρνει πρωταγωνιστές σε τηλεοπτικές σειρές. Δέκα ηθοποιοί, έμπειροι αλλά και νεότεροι, κάνουν το τηλεοπτικό βήμα, παρότι μέχρι πρότινος ήταν αφοσιωμένοι στο θεάτρο.

Στέλλα Χαραμή | 12.11.2020

9.Η Λυδία Φωτοπούλου στην «Τούρτα της μαμάς» της ΕΡΤ

Λυδία Φωτοπούλου

Έχει καταφέρει να κάνει διακριτό τον προσωπικό τρόπο παιξίματος του ηθοποιού από τον ιδιοσυγκρασιακό. Η Λυδία Φωτοπούλου ανήκει στις σπάνιες εκείνες περιπτώσεις όπου το παιχνίδισμα, η ελαφριά ειρωνεία, η κομψότητα (που την περιγράφουν) συμπυκνώνονται σε ένα ιδίωμα ερμηνευτικό.

Με αυτό το ζηλευτό ύφος πορεύεται από τα χρόνια του ΚΘΒΕ κι έπειτα στο πλευρό του Δημήτρη Μαυρίκιου, του Γιάννη Χουβαρδά και του Νίκου Καραθάνου, προσθέτοντας ολοένα νέες και ερευνητικές σκηνικές εμπειρίες στην πολυετή πορεία της. Από αυτές, είναι πολλές για να μνημονεύσει κανείς, ακόμα και πολύ πρόσφατα στην θεατρική της παρουσία: «Έξι πρόσωπα ζητούν συγγραφέα» και «Απόψε αυτοσχεδιάζουμε» δια χειρός Μαυρίκιου, «Γκόλφω», «Βυσσινόκηπος», «Οπερέττα» με την υπογραφή Καραθάνου, «Με δύναμη από την Κηφισιά» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΛυδία Φωτοπούλου: Δυστυχώς, δεν είχα ταλέντο στη συντροφικότητα12.09.2018

Με τους… όρους της κάνει το ντεμπούτο της και στην τηλεόραση φέροντας μια απολαυστική περσόνα στην σειρά της ΕΡΤ «Η Τούρτα της μαμάς». Εκεί θα την δούμε ως αφόρητα μεγαλοαστή, αθεράπευτα ερωτιάρα, αγνώστου ηλικίας γιαγιά μα με θέληση για ζωή.

O Γιώργος Παπαγεωργίου στους «Σχεδόν ενήλικες» του Mega

Γιώργος Παπαγεωργίου

Με το ένα πόδι στη θεατρική και με το άλλο στη μουσική σκηνή, ο Γιώργος Παπαγεωργίου αποδεικνύει ότι το ταλέντο δεν είναι μια κατάσταση που εκδηλώνεται μονομερώς. Κι ενώ έκανε το ντεμπούτο του ως κομπάρσος στο σινεμά του Θόδωρου Αγγελόπουλου, αφοσιώθηκε στο θέατρο μέχρι να βρει πρόσφατα και με απρόσμενη επιτυχία τον προσωπικό του βηματισμό ως σκηνοθέτης, ίδρυσε την δική του pop balkan μπάντα, τους Polkar, αποφάσισε πως τώρα είναι η ώρα να ενδώσει και στην μικρή οθόνη. Ο ρόλος ενός μουσικού δρόμου που περίλυπος χάνει την αγάπη της ζωής του στο νέο σίριαλ της Μυρτώς Κοντοβά στο Mega μοιάζει κομμένος και ραμμένος στα μέτρα του· έτσι για να απογειώσει λίγο ακόμα το προσωπικό του fame.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι Polkar live στο Monopoli με το νέο τους τραγούδι σε… καραντίνα version (video)12.09.2018

Κατά τα άλλα, αρκεί να θυμίσουμε πως μόνο τα τελευταία χρόνια έχει διαπρέψει στη «Δύναμη του σκότους» (της ομάδας ΝΑΜΑ), στο «Παιχνίδι της σφαγής» (σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα), στο «Ξύπνα Βασίλη» (από τον Άρη Μπινιάρη) κι έχει σκηνοθετήσει τον «Αρίστο», την «Γιαννούλα, την κουλουρού», τον «Επιθεωρητή» και το «Ξαφνικά, πέρσι το καλοκαίρι».

Περισσότερα από Art & Culture
VIMA_WEB3b