MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ONLINE ΔΡΑΣΕΙΣ

Online εκδηλώσεις, σεμινάρια, διαλέξεις: 11 προτάσεις για την εβδομάδα 9-15 Νοεμβρίου

Online σεμινάρια, διαλέξεις, βιβλιοπαρουσίασεις… συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε μερικές από τις πιο αξιόλογες online δράσεις που μπορείτε να παρακολουθήσετε την εβδομάδα 9 – 15 Νοεμβρίου 2020.

Online Δράσεις
«Λάμψη και Αθλιότητα στο Βερολίνο του Μεσοπολέμου». Διάλεξη με την Τατιάνα Λιάνη
Αριστούλα Ζαχαρίου

Βιβλίο

Διαδικτυακή παρουσίαση των νέων ιστορικών βιβλίων «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» και «1814-1821: Η προετοιμασία μιας επανάστασης»

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο, με αφορμή την κυκλοφορία δύο νέων ιστορικών βιβλίων, «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» του Ιάκωβου Δ. Μιχαηλίδη και «1814-1821: Η προετοιμασία μιας επανάστασης» του Στέφανου Καββαλιεράκη, διοργανώνουν την Τρίτη 10 Νοεμβρίου, στις 19:00, online παρουσίαση και συζήτηση με τους συγγραφείς, για τα βιβλία, τους πρωταγωνιστές και τα γεγονότα της Ελληνικής Επανάστασης.
Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020, 19:00
Στην πλατφόρμα Zoom: Το link της συνάντησης εδώ.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

#PublicEventsGoSocial: Η Lisa Taddeo μιλά για το βιβλίο της «Τρεις γυναίκες»

Το Public και οι εκδόσεις Κλειδάριθμος μας προσκαλούν, την Τετάρτη 11/11 στις 20:00, σε μια διαδικτυακή παρουσίαση του νέου βιβλίου της Lisa Taddeo, «Τρεις γυναίκες». Μαζί της θα συνομιλήσει η Στέλλα Κάσδαγλη. Μια συναρπαστική αληθινή ιστορία για τη σεξουαλική ζωή τριών Αμερικανίδων, βασισμένη σε μια έρευνα σχεδόν δεκαετίας. Η δημοσιογράφος Lisa Taddeo έχει διασχίσει έξι φορές τη χώρα για να μιλήσει με συνηθισμένες γυναίκες από διαφορετικές περιοχές και κοινωνικές τάξεις.
Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020, 20:00
Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συζήτηση ζωντανά μέσω youtube.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

*Για περισσότερες online εκδηλώσεις από τα Public, για την εβδομάδα 9-15 Νοεμβρίου, δείτε εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ61ο ΦKΘ: Οι ελληνικές ταινίες που θα δούμε online12.09.2018

Διαδικτυακή συζήτηση με αφορμή το βιβλίο της Sarah Knott «Μητέρες: Μια αντισυμβατική ιστορία»

O μη κερδοσκοπικός οργανισμός Women on Top, η Λέσχη Ανάγνωσης «Στο ράφι» και οι εκδόσεις Μεταίχμιο σας προσκαλούν την Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2020, στις 7 το βράδυ, να παρακολουθήσετε τη διαδικτυακή συζήτηση με αφορμή το ιστορικό έργο της Sarah Knott, «Μητέρες: Μια αντισυμβατική ιστορία».

Η Πηνελόπη Θεοδωρακάκου και η μεταφράστρια του βιβλίου Στέλλα Κάσδαγλη από τον οργανισμό Women on Top, καθώς και η συγγραφέας, ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεύτρια Μαριαλένα Σπυροπούλου συζητούν για τη μεταβαλλόμενη εμπειρία της μητρότητας στη διάρκεια των τελευταίων αιώνων.
Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020, 19:00
*Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συζήτηση μέσω της πλατφόρμας zoom.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Ο Δημήτρης Σωτάκης με το «Θαύμα της Αναπνοής», στη διαδικτυακή Λέσχη Ανάγνωσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης

Ένας συγγραφέας της νεότερης γενιάς, ο Δημήτρης Σωτάκης, είναι προσκαλεσμένος στην διαδικτυακή συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης ΑΜΘ, την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020, στις 19:00.

Ο ήρωας του βιβλίου δέχεται μια παράξενη πρόταση για δουλειά. Πρέπει να αποθηκεύει πράγματα στο σπίτι του από το στοκ μιας εταιρείας. Κάθε φορά που του φέρνουν κάτι, μπαίνουν χρήματα στο λογαριασμό του. Καθώς όμως πρέπει να είναι παρών στις παραλαβές, που γίνονται όλο και συχνότερες, νιώθει να πνίγεται μέσα στο ίδιο του το σπίτι. Μια αλληγορία για την Ελλάδα της πλαστής ευμάρειας και του καταναλωτισμού. Μια σάτιρα για όλους εκείνους που στο όνομα της απόκτησης υλικών αγαθών χάνουν τον προσανατολισμό τους και γίνονται βορά στα νύχια των επιτήδειων.
Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020, 19:00
Μπρείτε να εγγραφείτε στη λέσχη ανάγνωσης του ΑΜΘ και να συμμετέχετε στις διαδικτυακές συναντήσεις (www.facebook.com/groups/377943426445766/ ή [email protected]).
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Σεμινάρια

Θανάσης Τριαρίδης: Μια Ιστορία του Σύγχρονου Θεάτρου Θανάσης Τριαρίδης

Την Τρίτη 10 Νοεμβρίου, στις 19:00 ξεκινάει ο κύκλος των 8 live streaming σεμιναρίων του Θανάση Τριαρίδη, με διαδραστική συμμετοχή και συζήτηση και θέμα το Σύγχρονο Ευρωπαϊκό και Αμερικάνικο Θέατρο. Μέσα από τους καταστατικούς συγγραφείς και τα θεμελιακά έργα των τελευταίων δύο αιώνων θα επιχειρηθεί μια καταβύθιση στην καρδιά του ευρωπαϊκού και αμερικάνικου θεάτρου – αλλά και στην σύγχρονη βιοπολιτική ιστορία της Δύσης. 

Η πρώτη συνάντηση αφιερωμένη στους σπουδαίους Ερρίκο Ίψεν και Όγκουστ Στρίντμπεργκ και θέμα: «Η ψυχή στην παγωνιά των ανθρώπων: ο νατουραλισμός» και «Οι άνθρωποι στις φλόγες της ψυχής: ο εξπρεσιονισμός». Επόμενη συνάντηση την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου, στις 19:00, με αφιέρωμα στον Άντον Τσέχωφ: «Η ανθρώπινη αδυναμία ως απεραντοσύνη του κόσμου. Ο Άντον Τσέχωφ και το τρέμουλο των βλεμμάτων».
Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020, 19:00 & Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020, 19:00
Έκπτωση συνολικής αγοράς και των 8 σεμιναρίων: 50€ | Κάθε σεμινάριο μπορεί να παρακολουθηθεί και ξεχωριστά με αυτόνομη πληρωμή 7€.
Δεν απαιτείται προεγγραφή. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Σεμινάριο καλλιτεχνικής φωτογραφίας για ενήλικες, στο Ίδρυμα Θεοχαράκη Online Δράσεις

Την Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020, στις 19:00, ξεκινάει ο κύκλος των δέκα διαδικτυακών σεμιναρίων του Ιδρύματος Θεοχαράκη, «Σεμινάριο Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας. Για Ενήλικες», με εισηγητή των Βασίλη Γεροντάκο. Η κάθε ενότητα καλύπτει ένα σημαντικό μέρος της φωτογραφικής έρευνας και αποσκοπεί στη εξοικείωση του συμμετέχοντα με την αισθητική της σύγχρονης φωτογραφίας και τη διερεύνηση των δυνατοτήτων του φωτογραφικού μέσου.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους αυτούς που αναζητούν έναν ουσιαστικό τρόπο για να έρθουν σε επαφή με την καλλιτεχνική φωτογραφία, ανεξαρτήτως ηλικίας και ειδικών γνώσεων. Μπορούν να παρακολουθηθούν και και ξεχωριστά. Η πρώτη συνάντηση θα έχει θέμα: «Αναμνηστική και καλλιτεχνική φωτογραφία: μία αναπόφευκτη σχέση».
Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020, 19:00
Πραγματοποιείται μέσω zoom
Τελική ημερομηνία εγγραφών: Τις ημέρες διεξαγωγής του προγράμματος ως τις 15:00
Κόστος μεμονωμένης συμμετοχής: 10€ | Κλείστε το εισιτήριό σας εδώ.
Συνολικό κόστος συμμετοχής: 90€ | Κλείστε το εισιτήριό σας εδώ.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

«Locations. Locations. Locations» | Για ενήλικες, στο Ίδρυμα Θεοχαράκη Online Δράσεις

Γνώριμοι καθημερινοί τόποι και αστικά τοπία της «Διπλανής Πόρτας», ιδιαίτεροι αρχιτεκτονικοί προορισμοί και τόποι πολιτισμικής κληρονομιάς, αλλά και εξωτικοί φυσικοί προορισμοί που ονειρευόμαστε να επισκεφτούμε, καταγράφονται μέσα από τον κινηματογραφικό ή τον τηλεοπτικό φακό, και χρησιμοποιούνται για να ερμηνεύσουν την εποχή τους ή να σηματοδοτήσουν το πολιτισμικό πλαίσιο δράσης του ήρωα.

Στο σεμινάριο (12 & 26 Νοεμβρίου 2020), το οποίο έχει τη δομή εργαστηρίου και βασίζεται στην ενεργό συμμετοχή των θεατών, οι συμμετέχοντες μελετούν και συζητούν την σημασία των επιλογών αυτών και την επίδραση του κινηματογραφικού χώρου στην παραγωγή της σύγχρονης οπτικής αντίληψής μας για την πόλη και το περιβάλλον. Με την αρχιτέκτονα, πολεοδόμο Χαρίκλεια Χάρη.

Πέμπτη 12 και 26 Νοεμβρίου 2020, 19:00-20:30
Πραγματοποιείται μέσω zoom
Τελική ημερομηνία εγγραφών: 12 Νοεμβρίου 2020 στις 15:00
Συνολικό κόστος συμμετοχής: 20€
Κλείστε το εισιτήριό σας εδώ.

*Για περισσότερες online δράσεις από το Ίδρυμα Θεοχαράκη (9-15 Νοεμβρίου 2020) δείτε εδώ.

Διαλέξεις

Rembrandt and The Cat: «Λάμψη και Αθλιότητα στο Βερολίνο του Μεσοπολέμου», με την Τατιάνα Λιάνη Online Δράσεις

Τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020, στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη από τις τρεις online διαλέξεις της συγκριτολόγου Τατιάνας Λιάνη, με τίτλο «Λάμψη και Αθλιότητα στο Βερολίνο του Μεσοπολέμου». Από τα καμπαρέ της χρυσής δεκαετίας του ’20 ως την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία, επιχειρείται σε τρείς διαλέξεις, μια σύνθετη περιδιάβαση στην ιστορία, την πολιτική και τις τέχνες στο μεσοπολεμικό Βερολίνο, τη μητρόπολη που πρόλαβε να ζήσει με ιλιγγιώδη ταχύτητα στιγμές απόλυτης λάμψης και απόλυτης παρακμής.

Δευτέρα 9, 16 & 23 Νοεμβρίου 2020, 19:00
Πραγματοποιείται μέσω zoom
Εισιτήριο: 25€ (τρεις διαλέξεις)
Πληροφορίες / Κρατήσεις: [email protected]
Πολιτιστική πλατφόρμα Rembrandt and The Cat

Μουσείο Ηρακλειδών: Διαδικτυακές συναντήσεις για την Αρχαία Ελληνική Τεχνολογία

Η πρώτη από τις τέσσερις διαδικτυακές συναντήσεις του Μουσείου Ηρακλειδών, για την Αρχαία Ελληνική Τεχνολογία, ξεκινάει την Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020, στις 20:00. Με όχημα τις νέες τεχνολογίες και με τη χρήση εικόνων, video, αναπαραστάσεων αλλά και λόγου θα επισκεφθούμε τρεις χρονικές περιόδους, 4 περιοχές, τουλάχιστον έξι αξιοθαύμαστα επιτεύγματα μηχανικής, μαθηματικών, μεταλλουργίας, υδραυλικής, αστρονομίας και θα «συνομιλήσουμε» με περισσότερους των δύο σοφούς της αρχαιότητας.

Οι τέσσερις συναντήσεις είναι αυτοτελείς, η διάρκεια της κάθε μιας είναι 90 λεπτά και κάποιος μπορεί να παρακολουθήσει όσες και όποιες επιθυμεί. Η πρώτη συνάντηση θα έχει θέμα: «Τα τεχνικά έργα των Μυκηναίων. Από το μύθο στην ιστορία. Η εκτροπή ποταμού στην Τίρυνθα, τα πρώτα αποστραγγιστικά έργα της Κωπαΐδας, το οδικό δίκτυο των Μυκηνών και οι γέφυρες στην Αργολίδα».

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020, 20:00 – 21:30
Ώρα; 20:00 – 21.30
Πόσο; 10,00 € / συνάντηση
Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές δείτε εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΙόλη Ανδρεάδη, τι σχέση έχει η yoga με τον Αρτώ;12.09.2018

«Οι Συναντήσεις της Πέμπτης» στην Ελληνοαμερικανική Ένωση: Online παρουσιάσεις σύγχρονων Ελλήνων Φωτογράφων

Πλάτων Ριβέλλης

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση σε συνεργασία με τον «Φωτογραφικό Κύκλο» συνεχίζουν τις «Συναντήσεις της Πέμπτης», για πρώτη φορά online μέσω Zoom. Στις «Συναντήσεις» ο Πλάτων Ριβέλλης επιλέγει και παρουσιάζει σύγχρονους Έλληνες φωτογράφους-μέλη του «Φωτογραφικού Κύκλου», αναλύει το καλλιτεχνικό έργο τους και συνομιλεί μαζί τους για τις θεματικές, τις προσεγγίσεις και τις επιλογές τους. Στην συνέχεια, το κοινό θέτει τα ερωτήματά του καθώς και τις σκέψεις του σχετικά με τις φωτογραφίες που προβλήθηκαν.

Πρώτη συνάντηση την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020, στις 19:00, με ένα αφιέρωμα στον Ανδρέα Σχοινά.

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020, 19:00
Ελεύθερη παρακολούθηση
Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές πατήστε εδώ.

Athens Jewelry Week 2020

Το ετήσιο φεστιβάλ Athens Jewelry Week 2020, ένας χώρος συνάντησης και αλληλεπίδρασης μεταξύ καλλιτεχνών από τον χώρο του σύγχρονου κοσμήματος και κοινού, πραγματοποιείται για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, από τις 10 έως τις 15 Νοεμβρίου, αυτή τη φορά διαδικτυακά μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα της διοργάνωσης. Στόχος η παρουσίαση των τάσεων και της πλούσιας ποικιλίας του σύγχρονου κοσμήματος στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στο φετινό πρόγραμμα των online καλλιτεχνικών εκδηλώσεων περιλαμβάνονται ομαδικές και ατομικές εκθέσεις που παρουσιάζεται το έργο Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, performances, διαλέξεις και σεμινάρια. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί και τελετή απονομής βραβείων από διεθνείς οργανισμούς και Ινστιτούτα.

*Για το αναλυτικό πρόγραμμα των online εκδηλώσεων του Athens Jewelry Week 2020, καθώς και για άλλες πληροφορίες δείτε εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑντιγόνη Lonely planet της Λένας Κιτσοπούλου- ψηφιακή πρεμιέρα σήμερα στο κανάλι της Στέγης12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b