MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΈΑ

Δύο αθηναϊκά bar ανάμεσα στα 50 Καλύτερα του Κόσμου για το 2020

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος δημοσιεύτηκε η λίστα με τα 50 καλύτερα bar του κόσμου, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και δύο ελληνικά στην 3η και 31η θέση.

Monopoli Team

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και την φετινή -πολύ πρωτόγνωρη- χρονιά, δημοσιεύτηκε η λίστα με τα 50 Καλύτερα Bar του Κόσμου και με χαρά διαπιστώσαμε ότι δύο αθηναϊκά, πολύ αγαπημένα μπαρ βρίσκονται σε αυτή τη λίστα.

Φυσικά, μιλάμε για το The Clumsies και το Baba Au Rum, που είχαν βρεθεί και προηγούμενες χρονιές στη λίστα. Αυτή τη φορά το The Clumsies σκαρφάλωσε στην 3η θέση, από την 6η που ήταν πέρσι, ενώ το Baba Au Rum παρέμεινε στην 31η θέση, όπως και την προηγούμενη χρονιά.

The Clumsies στην 3η θέση

“Τόσο περήφανοι για την οικογένεια των Clumsies και για την θέση μας στα 50 Καλύτερα Bar του Κόσμου για το 2020. Όσο δύσκολα και αν γίνονται τα πράγματα, μην σταματάτε ποτέ να δημιουργείτε, να εμπνέεστε και να δουλεύετε σκληρά. Συγχαρητήρια σε όλους τους νικητές” έγραψε για την διάκριση του το μπαρ, The Clumsies.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της λίστας, το Clumsies κέρδισε την 3η θέση γιατί: “Παρ’ όλο που πλέον θεωρείται υπερδύναμη της παγκόσμιας κοινότητας bar, η φήμη δεν άλλαξε ποτέ το The Clumsies. Αυτό είναι το bar που έχει θέσει σε προτεραιότητα τα σημαντικά πράγματα -την ποιότητα μέσα στα πιάτα και τα ποτήρια του, χωρίς να ξεχνά την ζεστή αθηναϊκή φιλοξενία”. Το cocktail που προτείνουν είναι το “Oh Mama”. Διαβάστε ολόκληρη την κριτική εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠού θα πιείτε τα καλύτερα κοκτέιλ στο κέντρο της Αθήνας12.09.2018

Το Baba Au Rum στην 31η θέση

Τον ενθουσιασμό του στα social media έδειξε και το αγαπημένο μας Baba Au Rum, γράφοντας: “Πολλά ευχαριστώ σε όλο τον κόσμο και στους ανθρώπους της βιομηχανίας των bar που ψήφισαν το Baba Au Rum ως ένα από τα καλύτερα μπαρ του κόσμου για το 2020. Συνεχίζουμε με το ίδιο πείσμα και πάθος για να κάνουμε τους αλλους χαρούμενους με μία γουλιά”.

Το World’s 50 Best Bars το ονομάζει “πατέρα της αθηναϊκής cocktail σκηνής”, καθώς ο “ιδιοκτήτης Θάνος Πουρναρους, ένας πεπειραμένος μπον βιβέρ, είναι ένας καινοτόμος, που δημιούργησε το δικό του, σύγχρονο καταφύγιο ρουμιού πριν από έντεκα χρόνια, όταν ακόμα γεννιόταν η σκηνή”. Το cocktail που προτείνουν είναι το umami Daquiri με ρούμι, βανίλια, γλυκό κεράσι, φύλλα βελανιδιάς, λάιμ, βασιλικό και άλλα βότανα. “Λίγα μπαρ στον κόσμο κάνουν καλύτερες εκδοχές διάσημων cocktail με ρούμι” σημειώνεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ5 μπαρ στην Αθήνα για δροσερά κοκτέιλς με delivery ή take away12.09.2018

Τα 10 καλύτερα μπαρ του κόσμου για το 2020

Νικητής της λίστας πάντως ήταν το Connaught Bar στο Λονδίνο για την “τελειότητα του, που τόσο αβίαστα έχει κάνει ρουτίνα του” και το Dry Martini του, που είναι “το καλύτερο που θα βρείτε στο Λονδίνο”.

Αναλυτικά η λίστα με τα Top 10 Bar:

  1. Connaught Bar (London, UK)
  2. Dante (New York, USA)
  3. The Clumsies (Athens, Greece)
  4. Atlas (Singapore)
  5. Tayēr + Elementary (London, UK)
  6. Kwānt (London, UK)
  7. Florería Atlántico (Buenos Aires, Argentina)
  8. Coa (Hong Kong, China)
  9. Jigger & Pony (Singapore)
  10. The SG Club (Tokyo, Japan)

Περισσότερα από Στην Πόλη
VIMA_WEB3b