MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΒΙΒΛΙΟ

Ένας χρόνος και μια μέρα, του Πασκάλ Μπρυκνέρ από τις εκδόσεις Πατάκη

Το νέο μυθιστόρημα του Γάλλου Φιλοσόφου Πασκάλ Μπρυκνέρ, με τίτλο «Ένας χρόνος και μια μέρα», κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη, σε μετάφραση Γιάννη Στρίγκου.

Ένας χρόνος και μια μέρα
Monopoli Team

Στο νέο του μυθιστόρημα, «Ένας χρόνος και μια μέρα», το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη, ο εμβληματικός Γάλλος φιλόσοφος, Πασκάλ Μπρυκνέρ, και μυθιστοριογράφος ισορροπώντας περίτεχνα ανάμεσα στη δυστοπία και τη σάτιρα, απεικονίζει τη σημερινή πραγματικότητα, παρασύροντάς μας την ίδια στιγμή σε μια περιπέτεια όλο ανατροπές.

Ένας χρόνος και μια μέρα

«Ένας χρόνος και μια μέρα»: Λίγα λόγια για το βιβλίο

Η Ιεζάβελ, νεαρή καθηγήτρια μαθηματικών, ταξιδεύει από την ορεινή γενέτειρά της στην Οτ-Σαβουά για το Μόντρεαλ. Ο πατέρας της, πρώην πάστορας και ερασιτέχνης ωρολογοποιός, λίγο πριν πεθάνει, την είχε βάλει να του υποσχεθεί πως θα παραδώσει το ρολόι το οποίο κατασκεύασε σ’ έναν φίλο του στο Κεμπέκ. Πρόκειται για ένα μοναδικό κομμάτι, του οποίου η ιδιαιτερότητα είναι πως, αντί να μετρά τον χρόνο, τον καταστρέφει.

Το αεροπλάνο πέφτει σε επικίνδυνη κακοκαιρία και αναγκάζεται να προσγειωθεί σε άλλο αεροδρόμιο, στα βόρεια των Ηνωμένων Πολιτειών. Είναι νύχτα, η χιονόπτωση είναι σφοδρή. Η Ιεζάβελ καταφεύγει στο Plazza, ένα παλιό ξενοδοχείο τεραστίων διαστάσεων. Και το επόμενο πρωί, αρχίζει ο εφιάλτης. Της λένε πως η παραμονή της δε διήρκεσε μία ημέρα αλλά έναν ολόκληρο χρόνο, στη διάρκεια του οποίου εκείνη κοιμόταν! Το ποσό που τους οφείλει είναι υπέρογκο. Προκειμένου να ξεπληρώσει το χρέος της, την υποχρεώνουν να μείνει εκεί και να προσφέρει τις υπηρεσίες της ως εργαζόμενη στο ξενοδοχείο. Ένας κόσμος, τρομακτικός και φαιδρός ταυτόχρονα, παράξενα ανησυχητικός, ξεδιπλώνεται μπροστά της…

Ισορροπώντας περίτεχνα ανάμεσα στη δυστοπία και τη σάτιρα, ο Πασκάλ Μπρυκνέρ απεικονίζει τη σημερινή πραγματικότητα, παρασύροντάς μας την ίδια στιγμή σε μια περιπέτεια όλο ανατροπές.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Πασκάλ Μπρυκνέρ γεννήθηκε στο Παρίσι το 1948. To όνοµά του συνδέθηκε µε τους Νέους Φιλοσόφους, ενώ έγινε παγκόσµια γνωστός µε τα «Μαύρα φεγγάρια του έρωτα» (Εκδόσεις Πατάκη, 2017), που πρωτοεκδόθηκαν το 1981 και έγιναν ταινία από τον Ρ. Πολάνσκι το 1992. Από τις Εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία του «Ο γάµος από έρωτα έχει αποτύχει;» (2012), «Το παράδοξο του έρωτα» (2013) και το αυτοβιογραφικό του µυθιστόρηµα «Ένας καλός γιος» (2015).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι Κληρονόμοι της Γης, του Ιλδεφόνσο Φαλκόνες από τις εκδόσεις Πατάκη12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τίτλος: «Ένας χρόνος και μια μέρα»
Συγγραφέας: Πασκάλ Μπρυκνέρ
Εκδόσεις: Πατάκη
Μετάφραση: Γιάννης Στρίγκος
Σειρά: Ξένη λογοτεχνία
ISBN: 978-960-16-8628-8
Σελίδες: 250
Τιμή πρώτης έκδοσης: 12,20 €
Πρώτη έκδοση: Οκτώβριος 2020

Περισσότερα από Βιβλία
VIMA_WEB3b