MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Θέατρο Δρόμος: Ένα νέο στέκι τεχνών στην καρδιά της Αθήνας

Το θέατρο «Δρόμος – Στέκι Τεχνών», αποτελεί έναν νέο χώρο ελεύθερης καλλιτεχνικής έκφρασης για όλους, ο οποίος μας υποδέχεται, από τον Νοέμβριο, με παραστάσεις και καλλιτεχνικά εργαστήρια, στο πρώην θέατρο Μπιπ.

Θέατρο Δρόμος
Monopoli Team

Ένα νέο στέκι τεχνών, με στόχο να αποτελέσει ένα ελεύθερο βήμα έκφρασης για όλους, στεγάζεται πλέον στο πρώην θέατρο ΜΠΙΠ. Πρόκειται για το θέατρο «Δρόμος – Στέκι Τεχνών», σχεδιασμένο στα πρότυπα των μικρών alternative underground θεάτρων του Λονδίνου.

Θέατρο «Δρόμος»: Χώρος ελεύθερης έκφρασης για όλους

Εκτός από Θεατρικές Παραστάσεις και το Θεατρικό Εργαστήρι του, το θέατρο «Δρόμος» θα φιλοξενεί κινηματογραφικές βραδιές και παρουσιάσεις, εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας και γλυπτικής, παρουσιάσεις βιβλίων, Θεατρικά και Λογοτεχνικά Αναλόγια και αναρίθμητες ακόμη καλλιτεχνικές δραστηριότητες.

Ένας χώρος αφιερωμένος στη γνώση, τη δημιουργικότητα, την ελευθερία, τη φιλία, την αγάπη, τον έρωτα και το χαμόγελο ως αντίδοτο στις πράξεις βίας στους δρόμους, την κοινωνική και οικονομική ανασφάλεια.

Το θέατρο «Δρόμος», εκτός από μόνιμη στέγη της θεατρικής ομάδας «Μήδεια», φιλοδοξεί να αποτελέσει καταφύγιο για όλες τις ομάδες και τους δημιουργούς, οι οποίοι θέλουν να αναδείξουν τη δική τους διαφορετική ιστορία «Δρόμου», νέα αλλά και κλασικά έργα, ενώ, παράλληλα φιλοδοξεί να συνδράμει στις καλλιτεχνικές αναζητήσεις σκηνοθετών και ηθοποιών.

Παραστάσεις

«Άννα» της Σαμ Πότερ

Από την Τρίτη 24/11/2020 και κάθε Τρίτη στις 20:30

Το να είσαι νεαρή μητέρα μεγαλώνοντας μόνη σου το παιδί σου, υποτίθεται ότι είναι κάτι πολύ δύσκολο, όμως για την Άννα το να μεγαλώσει την κόρη της είναι ό,τι καλύτερο της έχει συμβεί. Ένα απρόσμενο τεστ DNA όμως, αποκαλύπτει ότι η Έλλη δεν είναι παιδί της Άννας και οι ‘πραγματικοί’ γονείς θέλουν να συναντηθούν. Αναζητώντας απαντήσεις στο πως να είσαι ‘σωστός’ γονιός η Άννα καταφεύγει σε επιλογές που αλλάζει τις ζωές όλων.

Το αστείο, εγκάρδιο και συναρπαστικό ταξίδι μιας γυναίκας που αναρωτιέται τι σημαίνει οικογένεια σε μια σύγχρονη κοινωνία που υφαίνει τον ιστό της γύρω από ζητήματα φυλετικής ταυτότητας, οικονομικών προνομίων και κοινωνικά στερεότυπα.

Στο ρόλο της Άννας (Hanna) η Παναγιώτα Αβραμοπούλου.

*Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

«Εγώ η Ουλρίκε Μάινχοφ καταγγέλλω»

Κάθε Τετάρτη στις 20:30 απο τις 25/11/2020

Το «Εγώ η Ουλρίκε Μάινχοφ καταγγγέλω» είναι ένας συγκλονιστικός μονόλογος/καταγγελία για τις συνθήκες κράτησης της αντάρτισσας πόλεων Ουλρίκε Μάινχοφ, που βρέθηκε φυλακισμένη στη «νεκρή πτέρυγα» της φυλακής της Κολωνίας – Όσεντορφ, από τον Ιούνιο του 1972 μέχρι τον Φεβρουάριο του 1973, και στα «λευκά κελιά» του Σταμχάιμ της Στουτγάρδης, όπου μεταφέρθηκε το 1974 σε απόλυτη απομόνωση και χωρίς να έχει το δικαίωμα να βλέπει τον δικηγόρο της.

Το γεγονός αυτό ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από τους διανοούμενους της εποχής, μεταξύ των οποίων και ο Ζαν Πολ Σαρτρ.

Στο ρόλο της Ουλρίκε Μάινχοφ η Ντέμη Αντωνοπούλου.

*Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Εκπαίδευση και Σεμινάρια

Θεατρικό Εργαστήρι Ενηλίκων

Το θεατρικό εργαστήρι ενηλίκων απευθύνεται σε όσους αγαπάνε το θέατρο και αποζητούν μια άμεση επαφή με αυτό, χωρίς να έχουν ασχοληθεί επαγγελματικά. Στόχος του εργαστηρίου είναι η επαφή με τον κόσμο του θεάτρου μέσα από θεατρικούς αυτοσχεδιασμούς, ασκήσεις σωματικής έκφρασης και επικοινωνίας, αναλύσεις θεατρικών έργων και ρόλων.

Μέσα από την συνολική θεατρική διεργασία προσεγγίζουμε την τέχνη του Θεάτρου και μαθαίνουμε να αγαπάμε τον εαυτό μας και την ψυχή μας. Στο τέλος του εργαστηρίου θα έχουμε την ευκαιρία να συμμετέχουμε στη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης παράστασης τον Ιούνιο.

Έναρξη εργαστηρίων: 15 Νοεμβρίου
Κόστος Εργαστηρίου: €60 ευρώ ανά μήνα (5 ώρες την εβδομάδα κάθε Κυριακή και ώρες 11:00 με 16:00)

*Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές δείτε εδώ.

Θεατρικό Εργαστήρι Ηθοποιών Θέατρο Δρόμος

Στόχος του εργαστηρίου είναι η παρότρυνση των σπουδαστών να ξεπεράσουν τα όριά τους και να υπερνικήσουν τους φόβους τους. Για το λόγω αυτό εφαρμόζονται προχωρημένες πρακτικές εφαρμογές και ιδιαίτερες τεχνικές σε ένα προχωρημένο πρόγραμμα θεατρικού εργαστηρίου για σπουδαστές και απόφοιτους σχολών υποκριτικής. Η λογική του εργαστηρίου επικεντρώνεται στη συνεχή εξέλιξη του ηθοποιού μέσα από το τρίπτυχο: Δημιουργία – Πράξη – Αντίληψη.

Το εργαστήριο αυτό απευθύνεται αποκλειστικά σε νέους ηθοποιούς ή σπουδαστές δραματικών σχολών και αφορά την συμμετοχή τους σε εξειδικευμένα προγράμματα.

Έναρξη εργαστηρίων: 17 Νοεμβρίου 2020
Κόστος Εργαστηρίου: €50 ευρώ ανά μήνα (5 ώρες την εβδομάδα κάθε Τρίτη και Παρασκευή και ώρες 17:00 με 19:30)

*Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές δείτε εδώ.

Σεμινάριο: Υποκριτική & Σώμα Θέατρο Δρόμος

Πρόκειται για ένα εργαστήρι υποκριτικής που στηρίζεται στο σύστημα του Στανισλάφκι. Ο ηθοποιός/μαθητής μέσα από συγκεκριμένες ασκήσεις, παίρνει ως αφετηρία τις σωματικές δράσεις που εκδηλώνει όταν βιώνει συγκεκριμένα συναισθήματα και χρησιμοποιώντας τα σωματικά, καταλήγει να αποδώσει τα ανάλογα συναισθήματα στο ρόλο του.

Στη διάρκεια των μαθημάτων ο ηθοποιός/μαθητής θα έχει την ευκαιρία να ξεπεράσει τα όρια που έχει θέσει ο ίδιος στον εαυτό του, να ρισκάρει και να ανακαλύψει ακόμα και τα πιο σκοτεινά σημεία του εαυτού του σε απολύτως προστατευμένο περιβάλλον χωρίς καμία ντροπή ή φόβο για αποδοκιμασία. Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες ηθοποιούς, σπουδαστές δραματικών σχολών και ερασιτεχνών ηθοποιών άνω των δεκαοκτώ.

Εισηγήτρια: Παναγιώτα Αβραμοπούλου
Έναρξη σεμιναρίων: 16 Νοεμβρίου 2020
Κόστος Σεμιναρίου: €360
Ώρες και Μέρες: Κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 17:00 με 19:30

*Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές δείτε εδώ.

YoGa 4 aCtOrS Θέατρο Δρόμος

Το σεμινάριο, το οποίο χωρίζεται σε δύο κύκλους, στοχεύει στον συνδυασμό συγκεκριμένων πρακτικών της yoga (κίνηση σε ροή, αναπνοές, διαλογισμός, οραματισμός) με την ψυχοσωματική εκπαίδευση που καλείται να πραγματοποιήσει ο/η ηθοποιός, προκειμένου να ενσωματώσει έναν ρόλο, έχοντας ευαισθητοποιήσει όσο τον δυνατόν περισσότερο στις ενεργειακές ροές, εντυπώσεις και μετατροπές του ψυχισμού του/της κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης.

Προηγούμενη γνώση του συστήματος άσκησης της Yoga είναι επιθυμητή αλλά όχι απαραίτητη. Κάθε μάθημα είναι αυτοτελές, οπότε η παρακολούθηση του σεμιναρίου θα πρέπει να γίνεται χωρίς απουσίες.

Εισηγήτρια: Βάσω Γεωργιάδου
Έναρξη Σεμιναρίου: 19 Νοεμβρίου 2020
Ώρες και Μέρες: Κάθε Πέμπτη 17:00 με 19:30
Κόστος Σεμιναρίου Α’ Κύκλου: €150
Κόστος Σεμιναρίου Α’ + Β’ Κύκλου: €240

*Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές δείτε εδώ.

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b