MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
25
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Earth Speakr: Online εργαστήρια για νέους που θέλουν να σώσουν τον πλανήτη

Το Goethe–Institut διοργανώνει δύο διαδραστικά εργαστήρια Earth Speakr και προσκαλεί νέους ηλικίας 13 έως 17 ετών να αναλάβουν δράση για να σώσουν τον πλανήτη μας.

Earth Speakr
Monopoli Team

Το Earth Speakr είναι ένα νέο διαδραστικό έργο τέχνης του Ισλανδού-Δανού καλλιτέχνη Olafur Eliasson. Δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της Γερμανικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2020. Το έργο αυτό προσκαλεί τόσο παιδιά και νέους να υπερασπιστούν τον πλανήτη, όσο και τους μεγάλους και υπεύθυνους λήψης αποφάσεων να ακούσουν τα όσα έχουν να τους πουν. Στις σημερινές δημόσιες συζητήσεις για τις κλιματικές πολιτικές, είναι σημαντικό να ακουστούν δυνατά και καθαρά οι φωνές της επόμενης γενιάς. Αυτή είναι εξάλλου που θα ζήσει στο μέλλον που σήμερα διαμορφώνουμε.

Σύμφωνα με τον δημιουργό Olafur Eliasson: «Το Earth Speakr είναι ένα συλλογικό έργο τέχνης που προσκαλεί παιδιά και νέους να γίνουν οι ίδιοι καλλιτέχνες. Το πως θα αναπτυχθεί το Earth Speakr εξαρτάται από τη δημιουργικότητα και τη φαντασία των συμμετεχόντων. Το έργο δημιουργείται από τις σκέψεις, το όραμα, τις ανησυχίες και τις ελπίδες τους. Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι αισιόδοξο, σοβαρό ή και δημιούργημα φαντασίας. Δεν υπάρχει λάθος ή σωστό και η συμμετοχή είναι πολύ εύκολη. Το Earth Speakr προσκαλεί παιδιά και νέους να ανοίξουν την καρδιά και το μυαλό τους και να συμμετέχουν στο σχεδιασμό ενός καλύτερου κόσμου και ενός βιώσιμου πλανήτη, σήμερα και στο μέλλον

Τα εργαστήρια:

Προθεσμία δήλωσης: 20/10/2020
Ημέρες εργαστηρίων: 26 Οκτωβρίου και 2 Νοεμβρίου 2020 (διάρκεια: περίπου 1,5 ώρες το καθένα)
Εκδήλωση λήξης: 14 Νοεμβρίου 2020
Αίτηση συμμετοχής: https://www.goethe.de/ins/gr/el/sta/ath/esa.html

Τόσο τα εργαστήρια όσο και η εκδήλωση λήξης θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά.

Το Goethe-Institut Athen διοργανώνει δυο εργαστήρια Earth Speakr στα οποία θα δημιουργηθούν μηνύματα από τους συμμετέχοντες σχετικά με την κλιματική κρίση και το μέλλον του πλανήτη. Τα εργαστήρια απευθύνονται σε νέους ηλικίας 13-17 ετών. Μεταξύ άλλων, θα χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή της Earth Speakr για να σχεδιάσουν ένα τρισδιάστατο πρόσωπο, στο οποίο αντικατοπτρίζονται οι εκφράσεις και οι κινήσεις τους. Μπορούν, στη συνέχεια, να ηχογραφήσουν ένα μήνυμα και να εναποθέσουν το πρόσωπο στο περιβάλλον τους, πάνω σε ένα πλαστικό μπουκάλι ή σε ένα λουλούδι, για να δώσουν την εντύπωση ότι αυτό μιλά. Με αυτόν τον τρόπο δραστηριοποιούνται σε θέματα προστασίας του άμεσου περιβάλλοντός τους αλλά και όλου του κόσμου.

Σε μια δεύτερη φάση οι νέοι θα παρουσιάσουν τα μηνύματά τους σε μια συνάντηση «στρογγυλής τραπέζης». Μεταξύ των προσκεκλημένων θα είναι εκπρόσωποι του πολιτικού και εκπαιδευτικού χώρου, καθώς και εκπρόσωποι της Γερμανικής Πρεσβείας.

Στόχος του πρότζεκτ είναι να επιτρέπει σε παιδιά και νέους να εκφράσουν τις απόψεις τους και να συμμετέχουν ενεργά στη διαμόρφωση του πλανήτη και του μέλλοντος. Γι’ αυτόν το λόγο σε όλη την Ευρώπη τα μηνύματα δημιουργούνται στη μητρική γλώσσα των συμμετεχόντων.

Το Earth Speakr χρηματοδοτείται από ειδικά κονδύλια του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Εξωτερικών στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος της γερμανικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ. Επιπλέον, υλοποιείται σε συνεργασία με το Goethe-Institut.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑH Γκρέτα Τούνμπεργκ δωρίζει ένα εκατομμύριο ευρώ σε περιβαλλοντικές οργανώσεις12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Προθεσμία δήλωσης: 20/10/2020
Ημέρες εργαστηρίων: 26 Οκτωβρίου και 2 Νοεμβρίου 2020 (διάρκεια: περίπου 1,5 ώρες το καθένα)
Εκδήλωση λήξης: 14 Νοεμβρίου 2020
Αίτηση συμμετοχής: https://www.goethe.de/ins/gr/el/sta/ath/esa.html
Τόσο τα εργαστήρια όσο και η εκδήλωση λήξης θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά.
Απευθύνονται σε νέους ηλικίας 13-17 ετών.
Περισσότερες πληροφορίες για το Project: https://earthspeakr.art/de/

Περισσότερα από Δραστηριότητες