MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΜΌΔΑ

Maximilian: Αυτός είναι ο ανερχόμενος σχεδιαστής από το Λονδίνο που αναδεικνύει την κομψότητα των μαύρων γυναικών

Ο Maximilian Davis είναι ένας νέος σχεδιαστής που έχει τραβήξει τα βλέμματα των βρετανικών περιοδικών μόδας. Αυτά είναι τα πιο ενδιαφέροντα looks από το λογαριασμό του στο Instagram.

Spring/summer21 collection, Maximilian Davis
Spring/summer21 collection, Maximilian Davis
Monopoli Team

Μετά το ντεμπούτο του στην πασαρέλα της κολλεκτίβας Fashion East του Λονδίνου -ένα μη κερδοσκοπικό πρότζεκτ που στηρίζει νέους σχεδιαστές και κάθε χρόνο μας συστήνει τα πιο φρέσκα ονόματα της μόδας- ο Maximilian Davis τράβηξε αμέσως τα βλέμματα του βρετανικού Τύπου, με τα πιο διάσημα περιοδικά μόδας να εντυπωσιάζονται από την ικανότητα του να αναδεικνύει την κομψότητα των μαύρων γυναικών μέσα από τα έργα του.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Από τις διάφορες συνεντεύξεις που έχει δώσει στην βρετανική Vogue, το Dazed κ.α. μάθαμε ότι ο Maximilian Davis είναι ένας νέος σχεδιαστής, που γεννήθηκε στο Μάντσεστερ και έρχεται να “ταράξει τα νερά” της μόδας και -γιατί όχι;- να γίνει το πιο hot όνομα την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2021.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

?Superrrr excited to announce that I will be joining the @fashion_east family❤️. Showing my debut collection this weekend with you all! Thank youuu so much @_lulukennedy @raphaellemoore @natasha_booth big luv ❤️?❤️

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη MAXIMILIAN (@_mvximilian_) στις

Ένας ανερχόμενος σχεδιαστής με μία μεγάλη αποστολή

Το brand του Maximilian γεννήθηκε από την ανάγκη του να τιμήσει την κουλτούρα της οικογένειάς του, που κατάγεται από την Τρινιντάντ, και παράλληλα να αναδείξει μία “άλλη” πλευρά των μαύρων γυναικών, που οι mainstream σχεδιαστές δεν μας έχουν συνηθίσει.

Πιο συγκεκριμένα, όπως δήλωσε και ο ίδιος στην βρετανική Vogue: “Όταν σκέφτεστε ποιος φοράει streetwear, σκέφτεσαι οι μαύροι. Όταν σκέφτεσαι την υψηλή μόδα και τα κοστούμια, τότε σκέφτεσαι τους λευκούς. Δεν βγάζει νόημα αυτό. Ο πατέρας μου φορούσε κάθε μέρα κοστούμι για να πάει στη δουλειά. Πρέπει να αλλάξει αυτό”. Αυτό ακριβώς θέλει να αλλάξει ο Maximilian Davis, γι’ αυτό και η πρώτη συλλογή του αναδεικνύει την κομψότητα των μαύρων γυναικών -και ανδρών φυσικά.

Βέβαια, για τον Maximilian το κομψό δεν σημαίνει βαρετό. Επηρεασμένος από το ετήσιο καρναβάλι της Τρινιντάντ -μία εκδήλωση, στην οποία επί αποικιοκρατίας οι σκλάβοι χόρευαν για τους “ιδιοκτήτες” τους, μετά την απελευθέρωσή όμως αποτελεί χώρο έκφρασης της Μαύρης ταυτότητας- σχεδίασε ένα υβριδικό στυλ σέξι, μίνι ρούχων και unisex κοστουμιών.

Σε μία περίοδο που η διεύρυνση των αφηγήσεων γύρω από την ταυτότητα των μαύρων ανδρών και γυναικών είναι τόσο ζωτικής σημασίας, ο Maximilian προσφέρει απλόχερα την δική του προσωπική οπτική για την καταγωγή του και αποδεικνύει ότι οι μαύρες γυναίκες είναι κομψές, και δεν θα έπρεπε να τις περιορίζουμε σε ένα συγκεκριμένο μόνο στυλ.

Εμείς ρίξαμε μια ματιά στον λογαριασμό του στο Instagram και αυτά είναι τα looks που ξεχωρίσαμε:

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Words can’t explain how happy I am with this image. @msalekwek wearing my dress in @reeditionmag magazine by @jodieabarnes and @taliachetrit

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη MAXIMILIAN (@_mvximilian_) στις

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

SS21 @momo_ndiaye_tilthisday Wearing the keyhole halter and high waisted denim trousers 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη MAXIMILIAN (@_mvximilian_) στις

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

SS21 @nile200 wearing the Tuxedo suit and mass vest

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη MAXIMILIAN (@_mvximilian_) στις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑKenzo Takada: Ο χώρος της μόδας θυμάται τον σχεδιαστή που ανέδειξε την ιαπωνική κουλτούρα σε όλο τον κόσμο12.09.2018

Περισσότερα από Τι Νέα;
VIMA_WEB3b