MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΊΚΑΙΡΑ

Kenzo Takada: Ο χώρος της μόδας θυμάται τον σχεδιαστή που ανέδειξε την ιαπωνική κουλτούρα σε όλο τον κόσμο

Ο Kenzo Takada, ένας από τους σημαντικότερους σχεδιαστές του κόσμου, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών από επιπλοκές του κορονοϊού και ο χώρος της μόδας αποτίει φόρο τιμής.

Monopoli Team

Ο Kenzo Takada, ο σχεδιαστής που ανέδειξε την ιαπωνική μόδα σε παγκόσμιο επίπεδο, έφυγε από τη ζωή την Κυριακή 4 Οκτωβρίου, σε ηλικία 81 ετών.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του σχεδιαστή, ο Takada πέθανε από επιπλοκές του κορονοϊού, ενώ πρόσθεσε ότι ήταν άρρωστος εδώ και μερικές εβδομάδες.

Ο Takada ήταν ευρέως γνωστός ως Kenzo, που ήταν και το όνομα του οίκου μόδας που είχε ιδρύσει. Γεννημένος στην Ιαπωνία, ήταν εκείνος που ανέδειξε την ιαπωνική κουλτούρα στον χώρο της μόδας. Η δουλειά του άνοιξε τον δρόμο σε δεκάδες άλλους Ιάπωνες σχεδιαστές, όπως οι Yohji Yamamoto και Rei Kawakubo.

Ο ίδιος δημιούργησε μία νέα αισθητική, που ξεπερνούσε τα σύνορα, τα χρώματα και τις κουλτούρες, “αγκάλιαζε” έμπρακτα την διαφορετικότητα, δεν φοβόταν να καινοτομήσει και φυσικά επηρέασε μια ολόκληρα γενιά.

Φόρος τιμής στον σχεδιαστή που έκανε “μόδα για όλους”

Ο Kenzo άφησε ιστορία ως ο σχεδιαστής που εκανε “μόδα για όλους”, αφού όπως είχε πει και ο ίδιος στους New York Times το 1972: “Η μόδα δεν είναι για τους λίγους. Eίναι για όλους τους ανθρώπους. Δεν θα έπρεπε να την παίρνουμε τόσο σοβαρά”.

Έχοντας συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου και ως ο ιδρυτής ενός εκ των σημαντικότερων οίκων μόδας, η είδηση του θανάτου του προκάλεσε θλίψη σε όσους τον γνώριζαν.

Το τοπ μοντέλο Ναόμι Κάμπελ, που είχε περπατήσει για συλλογές του στο παρελθόν, ενώ πολύ συχνά επέλεγε ρούχα του για το κόκκινο χαλί, έγραψε: “Στεναχωρήθηκα πολύ που άκουσα για τον θάνατό σου σήμερα... Θα θυμάμαι για πάντα το χαμόγελο σου και την ταπεινή σου συμπεριφορά, την θετικότητα που ακτινοβολούσες σε όλους μας”.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

@kenzo @kenzotakada_official So sad to hear of your loss today. Will always remember your smile and humble demeanor. And positivity you shined on us all. Rest with the angels ♥️???

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Naomi Campbell (@naomi) στις

Για τον Takada μίλησε και ο διευθυντής του Μουσείο Διακοσμητικής Τέχνης του Λούβρου, Ολιβιέ Γκαμπέ. “Ο Kenzo Takada ήταν μία πολύ ιδιαίτερη φιγούρα του παριζιάνικου κόσμου της μόδας. Άνθρωποι που μισούσαν ο ένας τον άλλον ή διαφωνούσαν σε όλα, συχνά συμφωνούσαν στο γεγονός ότι τον λάτρευαν”.

Φυσικά δεν γινόταν να μην σχολιάσουν τον θάνατό του οι εκπρόσωποι του Kenzo. Στην ίσως πιο συγκινητική ανακοίνωση, ο οίκος μόδας που ίδρυσε έγραψε: “Για μισό αιώνα, ο κύριος Takada αποτέλεσε μία εμβληματική προσωπικότητα στην βιομηχανία της μόδας. Πάντα έβάζε χρώμα και δημιουργικότητα στον κόσμο μας. Σήμερα, η αισιοδοξία του, η γενναιοδωρία και η αγάπη του για τη ζωή θα συνεχίσουν να είναι πυλώνες του οίκου μας. Θα μας λείψει φοβερά, αλλά πάντα θα τον θυμόμαστε”.

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b